Τα sms που "έκαψαν"τον βουλευτή Λαγό για την "υπόθεση του συνεργείου"Η Δίκη συνεχίζεται 11/7/2019

Στη 7η δικάσιμο της υπόθεσης του Συνεργείου (19/6/2019), που συνεχίζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αφορά τη χρυσαυγίτικη επίθεση,σύμφωνα με την δικογραφία,  σε Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο στην Ηλιούπολη στις 10 Ιουλίου 2013, το δικαστήριο διάβασε τα επίμαχα sms από το κινητό του Λαγού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Η υπεράσπιση Λαγού είχε υποβάλει ενστάσεις να μην διαβαστούν τα σχετικά μηνυματα, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.Από τα μηνύματα προκύπτει , η αυτοπρόσωπη παρουσία του Λαγού (συμμετειχε με το βουλευτικό του αυτοκίνητο), ο καθοδηγητικός του ρόλος και η προστασία που παρέσχε σε προσαχθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής (μεταξύ άλλων: «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές», «Δε τους κοπανήσατε;… Και βέβαια ναι», «τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή»).

Δίκη Χ.Α: Αρχίζουν οι απολογίες.Η Πρόεδρος καλεί τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα (Πέμπτη 20/6, Εφετείο)

Του Άρη Σπίνου
Μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων υπεράσπισης  η Πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα να παρουσιαστούν την Πέμπτη 20/6 στο Εφετείο, για να απολογηθούν. Οι κληθέντες για απολογία κατηγορούμενοι είναι οι Ιωάννης Άγγος,Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης,Γεώργιος Δήμου,Ιωάννης Καζαντζόγλου,Ελπιδοφόρος Καλαρίτης,Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός,Κωνσταντίνος Κορκοβίλης,Αναστάσιος Μιχάλαρος,Γεώργιος Πατέλης,Γεώργιος Ρουπακιάς,Σταύρος Σαντοριναίος,Γεώργιος Σκάλκος,Γεώργιος Σταμπέλος,Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας,Λέων Τσαλίκης,Αθανάσιος Τσορβάς,Νικόλαος Τσορβάς,Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Στο σκαμνί για ξέπλυμα οι Νίκος Λάσκαρης και Τζώρτζια Ευσεβίου που είχε συνεταιριστεί και με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αγοράζοντας μετοχές στην εταιρεία ρούχων Zeus+Dione, συμφερόντων της συζύγου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Του Άρη Σπίνου
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του Γεωργία (Τζώρτζια) Ευσεβίου.Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι δύο κατηγορούμενοι απέσπασαν με δόλια τεχνάσματα και απατηλές μεθόδους, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας πώλησης χρυσού, 27 εκατομμύρια ευρώ από τον Λετονό επιχειρηματία Michalis Subotins, μέσα από οκτώ επενδύσεις-πλυντήριο μεταξύ των οποίων και η αγορά των μετοχών της ΚΑΕ Άρης.

Ξαναδικάζεται προπονητής για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του – Κατηγορούμενος και στη δίκη της Χ.Α.

Ξαναδικάζεται προπονητής για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του – Κατηγορούμενος και στη δίκη της Χ.Α.
Του Άρη Σπίνου
Η υπόθεση του βιασμού της 14χρονης αθλήτριας του στίβου από τον προπονητή της πριν από 18 χρόνια είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, όταν μετά από χρόνια το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης αποφάσισε να μιλήσει και να καταγγείλει όλα όσα είχαν συμβεί στη διάρκεια της εφηβείας της.Η καταγγελία έφτασε στις δικαστικές αίθουσες και σήμερα αναμένεται μετά από πολλές αναβολές να αναβιώσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, με τον 58χρονο πλέον καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή να βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δίκη Γρηγορόπουλου: 29 Ιουλίου η απόφαση - Αν γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα για ενδεχόμενο δόλο, τότε θα σπάσουν τα ισόβια για τον Κορκονέα.

Δίκη Γρηγορόπουλου: 29 Ιουλίου η απόφαση - Για «ακραία και προκλητική μεθόδευση» μιλούν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξη Για τις 29 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα απόφαση του Εφετείου Λαμίας, για τις ποινές των Ειδικών Φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τέλος στη δικαστική διαμάχη των εισαγγελέων Ράικου - Τουλουπάκη..για τυπικούς λόγους!!!

Novartis: Τέλος στη δικαστική διαμάχη Ράικου - Τουλουπάκη«Κλείνει» οριστικά  το θέμα της αγωγής κακοδικίας που είχαν καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της κατά της διαδόχου της, Ελένης Τουλουπάκη αλλά και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, διεκδικώντας συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη στην υπόθεση της Novartis.Με απόφαση που εξέδωσε το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας υπό την αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, η δίκη καταργήθηκε για τυπικούς και δικονομικούς λόγους. Εξαιτίας άλλωστε των λόγων αυτών, είχαν ήδη παραιτηθεί η κ. Ράικου και ο σύζυγός της, από την αγωγή τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, χωρίς να καταθέσουν και νέα, με δεδομένο ότι είχε παρέλθει και η προβλεπόμενη προθεσμία.