ΣΥΜΑΧΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!!Ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Ευάγγελος Μαρινάκης και ο υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross!!!



Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρινακης υπουργος εμποριου ΗΠΑΜια στρατηγική συμμαχία, που έρχεται να ταράξει τα ύδατα της διεθνούς ναυτιλίας, αλλά και της επιχειρηματικότητας γενικότερα, έγινε γνωστή πριν από μερικές ώρες. Συγκεκριμένα, η Capital Product Partners L.P. συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη συγχωνεύει τον στόλο τάνκερ της εταιρείας, με την Diamond S Shipping του Wilbur Ross, υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ και δημιουργεί μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο. Η συναλλαγή αποτιμάται στα 1.65 δις. δολάρια. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές συμφωνίες των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα η Capital Product Partners L.P. (CPLP) προχωρά στη συνένωση μέρους του στόλου των δεξαμενόπλοιών της, που αριθμεί συνολικά 25 πλοία, με τον στόλο της Diamond S Holdings L.P., δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, αριθμώντας 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών. Η συνολική αξία της συναλλαγής αποτιμάται στα $1.65 δις δολάρια.

Η συμφωνία

Όπως έγινε γνωστό, η CPLP θα διαθέσει 22 τανκερς τύπου MR και τρία Suezmax σε μία νέα εταιρία, η οποία με τη σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping, ενώ παράλληλα θα διανείμει τις κοινές μετοχές της νέας εταιρίας σε όλους τους μετόχους της CPLP. Οι μέτοχοι της CPLP θα λάβουν premium περίπου 11% της καθαρής αξίας του στόλου, δεδομένου ότι η συγχώνευση αυτή επιτρέπει στην Diamond S να εισαχθεί άμεσα στο NYSE. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, το premium αυτό είναι από τα υψηλότερα που έχουν πληρωθεί σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία. Επίσης να σημειωθεί ότι στη νέα κοινή εταιρία θα συμμετέχουν εκτός του Ευάγγελου Μαρινάκη, οι κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και Γεράσιμος Βεντούρης.

Η DSS Holdings L.P. με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία η Capital Product αποτελεί μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τάνκερς καθώς διαχειρίζεται συνολικά 33 δεξαμενόπλοια τύπου Medium Range και 12 πετρελαιοφόρα τύπου Suezmax. Επίσης, είναι άξιο αναφοράς ότι η εταιρεία Diamond S είναι συμφερόντων του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross και άλλων κορυφαίων Αμερικάνων επενδυτών και τελεί υπο την διαχείριση της εταιρείας του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, WR Ross & Co. Είναι επομένως μία συμφωνία που εκτός από την σπουδαιότητά της, αυτή καθεαυτή, αναδεικνύει συγχρόνως με εντυπωσιακό τρόπο την εκτίμηση και την αναγνώριση που χαίρει ο Ευάγγελος Μαρινάκης και οι εταιρείες του στις παγκόσμιες χρηματαγορές και φυσικά στην ναυτιλία.

Η Capital Product Partners που κλείνει πάνω από μια δεκαετία από την εισαγωγή της στο NASDAQ χαίρει πλήρους αναγνώρισης στις αμερικάνικες χρηματαγορές, δεδομένου ότι παρά την μεταβλητότητα των ναυτιλιακών αγορών, καταβάλει ανελλιπώς μερίσματα από την εισαγωγή της και διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς ισολογισμούς στην αγορά.

Ο στόλος

Η Diamond S Shipping μετά την συνένωση με τον στόλο των τανκερς της CPLP αναμένεται να είναι ηγέτιδα εταιρία στις αγορές δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης, επωφελούμενη από το ισορροπημένο και μεγάλης κλίμακας χαρτοφυλάκιο πλοίων που θα αποτελείται από 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το Δ.Σ. της εταιρείας θα αποτελείται από 7 μέλη, τρία από τα οποία θα ορίζονται από την WR Ross & Co και δύο από την Capital.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Capital Product Partners θα αναδυθεί ως μία εταιρία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου με μέσο όρο ηλικίας 6,6 έτη. ‘Ολα τα πλοία της θα είναι υπό μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη χρονοναύλωση με την υπολειπόμενη διάρκειας ναύλωσης να ανέρχεται σε 5,3 έτη, ενισχύοντας ως αποτέλεσμα την προβλεψιμότητα των ταμειακών ροών για τους μετόχους της. Η Capital Product θα συνεχίσει επίσης να διατηρεί ισχυρό ισολογισμό και θα προσανατολιστεί στην ανάπτυξη με εξαγορά πλοίων με χρονοναυλώσεις διαρκείας.

Ο κ. Craig Stevenson, διευθύνων σύμβουλος της DSS Holdings, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ο οργανισμός μας είναι στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσει με την CPLP μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως. Η συναλλαγή αυτή θα λάβει χώρα σε μια πολύ καλή στιγμή στον κύκλο της αγοράς τανκερς και θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους και υψηλότερης ποιότητας στόλους καθώς και μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες ναυτιλιακές εταιρίες στην αγορά. Ανυπομονούμε να εκμεταλλευτούμε την εξέχουσα εμπειρία και τη φήμη της CPLP, για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας»

Από την μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της CPLP, Jerry Καλογηράτος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για αυτή την συγχώνευση με την Diamond S. Η συναλλαγή αυτή αντιπροσωπεύει ένα στρατηγικό βήμα για τη δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας και μας δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε τον τανκερ στόλο μας με την Diamond S Shipping, η οποία διαθέτει άριστο μάνατζμεντ με εξαιρετική πορεία στον χώρο της ναυτιλίας»


ΔΙΕΚΟΨΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΥ-ΝΕΖΗ.

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ νεζησΣήμερα συνεχίστηκε στο Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μυτιληναίου, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία του τότε διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον άλλου επιχειρηματία της ενέργειας αλλά και ενός καναλάρχη που έχουν στείλη τους δικηγόρους τους να παρακολουθούν τη δίκη! Αυτό μάλιστα σχολιάστηκε και από τους συνηγόρους του κατηγορούμενου επιχειρηματία.Με την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας συνεχίστηκε η διαδικασία. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία με 250.000 ευρώ του τότε διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Στέργιου Νέζη, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση
Το Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε για  τις διακοπές των χριστουγέννων και θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

ΑΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ

Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια του Βόλου με απόφαση του Δικαστηρίου

Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια του Βόλου με απόφαση του Δικαστηρίου – Τι δήλωσε η κόρη της (ηχητικό)Την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 10ετούς κάθειρξης που της είχε επιβληθεί ενόψει της αναίρεσης που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, αποφάσισε για την 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα . Στο δικαστήριο βρέθηκε και μίλησε η κόρη της καθαρίστριας η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.Το σκεπτικόΗ έδρα του Εφετείου αναγνώρισε ότι  η 53χρονη γυναίκα μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία της ενώ η ψυχολογική της κατάσταση είναι σε κρίσιμο στάδιο. Κατόπιν αυτής της παραδοχής ανέστειλε την απόφαση της φυλάκισης έως ότου εκδοθεί η απόφαση στην ασκηθείσα αίτηση αναίρεσης της απόφασης, που θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο.Εν τω μεταξύ η Πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, σχολιάζοντας την αρχική  απόφαση για φυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας, υποστήριξε ότι οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμου, θέλοντας επί της ουσίας να στείλει μια απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί σε πανελλήνιο επίπεδο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η 53χρονη γυναίκα και να υπενθυμίσει πως ουσιαστικά την βασική ευθύνη την έχει ο «δρακόντειος» νόμος περι καταχραστών δημοσίου, ο οποιος ισχύει απο το 1950.Η 53χρονη καθαρίστρια, κρατούνταν στις φυλακές της Θήβας, γιατί παραποίησε, πριν από 18 χρόνια, το απολυτήριο του δημοτικού ώστε να προσληφθεί σε παιδικό σταθμό στο Βόλο.Η συζήτηση προσδιορίστηκε μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου η οποία μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για το θέμα, ζήτησε τα στοιχεία της υπόθεσης ώστε τα μελετήσει προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες  της αναίρεσης της επίμαχης απόφασηςΉδη, ο δικηγόρος της έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο ζητώντας την ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου.

Η ανήλικη συμμορία των 31 κλοπών και διαρρήξεων και η δικογραφία «μαμούθ»

Στη φυλακή ένας από τους 9 συλληφθέντες που φέρονται να είχαν ρημάξει την Καλλιθέα

Μία στις τέσσερις Ελληνίδες θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας.Μια δικογραφία μαμούθ με πρωταγωνιστές εννέα άτομα, εκ των οποίων 7(!) ανήλικοι , ξεδιπλώνει την γυμνή αλήθεια της ανήλικης εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνα σε όλη της το μεγαλείο. Με μια επιχείρηση σκούπα, τον περασμένο μήνα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε 9 νεαρούς που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (διαφεύγουν και άλλοι) οι οποίοι φέρονται ότι πρωταγωνιστούσαν σε πάνω από 30 ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.Η σύλληψη έγινε στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, σε κοινή αστυνομική επιχείρηση-«αστραπή» της Ασφάλειας Καλλιθέας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης και ομάδων ΔΙΑΣ.«Αγαπημένη» περιοχή η ΚαλλιθέαΟι νεαροί δράστες συνελήφθησαν εξ απήνης και μόλις στο αστυνομικό τμήμα συνειδητοποίησαν πως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από τον Απρίλιο του 2018, έχει αναλύσει δεκάδες βίντεο, στα οποία ταυτοποιούνται όλοι, όπως και ότι άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα σημεία στα οποία έδρασαν οι, συλλέγοντας αποτυπώματά τους και άλλα ευρήματα. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί 31 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, εκ των οποίων οι 25 στην περιοχή της Καλλιθέας.Στη σπείρα φέρονται να συμμετείχαν 7 ανήλικοι νεαροί και δραστηριοποιούνταν στην Καλλιθέα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα και αντικείμενο των κλοπών αποτελούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα και αυτοκίνητα.Μάλιστα, στην Καλλιθέα είχε δημιουργηθεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας, ενώ εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου της Καλλιθέας είχε εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία του στην Αστυνομία.Οι συνήγοροι ενός εκ των κατηγορουμένων Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν:Ανάμεσα στους κατηγορουμένους, που έχουν ήδη συλληφθεί, 7 είναι ανήλικοι. Τρεις εξ’ αυτών με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Κατά την απολογία τους ένας εξ’ αυτών κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους«Η εμπλοκή του εντολέως μας στην κρινόμενη υπόθεση-αν υπάρχει- είναι εντελώς περιορισμένη και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται σε βάρος του ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τυχόν καταδίκη του στο Δικαστήριο. Είμαστε αισιόδοξοι για την τελική έκβαση και την ορθή ποινική μεταχείριση του, καθώς θα αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι πράξεις που του αποδίδονται δεν αποδεικνύονται εξ’ ουδενός στοιχείου και ότι ο ρόλος του υπήρξε ήσσονος σημασίας, αν όχι ανύπαρκτος».

Πόρισμα των Επιθεωρητών “καίει” τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Σειρά ενεργειών κατά παράβαση των νόμων διαπίστωσαν οι ελεγκτές. Στα χέρια του εισαγγελέα τα ευρήματά τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Πόρισμα των Επιθεωρητών “καίει” τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.«Φωτιά» είναι το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. (Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης) για τα πεπραγμένα του  (ΠΦΣ) την περίοδο 2011-2017. Ένα πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα το dikastiko.gr και το οποίο ήδη έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες.Μεταξύ άλλων οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι την επίμαχη περίοδο, αν και καταγράφεται μείωση των ετησίων εσόδων του φορέα κατά 54% (από 18.880.930,25 ευρώ σε 8.630.531,33 ευρώ ) τα έξοδα αυξάνονται κατά 75% (από 4.040.866,56 ευρώ σε 7.063500,41 ευρώ).Μεγάλο μέρος των χρημάτων φαίνεται να δαπανήθηκε όπως σημειώνεται σε “έξοδα κίνησης προσώπων που δε φέρουν την υπαλληλική ιδιότητα, επιχορηγήσεις προς ΝΠΔΔ και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών (φυσικών και νομικών προσώπων)” αλλά… και ταξίδια.“Απολογούμενος” ο Σύλλογος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η μείωση των εσόδων του ΠΦΣ οφείλεται σε υψηλές οφειλές ασφαλιστικών ταμείων προς τον σύλλογο -από 1/4/2016 και εντεύθεν- και σε θεσμικές μεταβολές που αφορούν στα έσοδα του. Ένα μεγάλος μέρος των ανά έτος εξόδων του αποτελεί, όπως είπε, η δαπάνη απόδοσης εφάπαξ βοηθημάτων από τον ειδικό λογαριασμό ΚΑΕΦ στους δικαιούχους φαρμακοποιούς η οποία φαίνεται πως είχε σημαντική επίδραση στην ως άνω καταγραφείσα αύξηση των εξόδων του.Απευθείας αναθέσειςΕκτός των παραπάνω πάντως , διαπιστώθηκαν και πολλά άλλα. Ειδικότερα, ότι η στελέχωση των υπηρεσιών του ΠΦΣ με υπαλληλικό προσωπικό, το ελεγχόμενο διάστημα, ήταν ανεπαρκής σε σχέση με το αντικείμενο του φορέα. Συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2018 υπηρετούσαν στο Σύλλογο μόνο δύο διοικητικοί υπάλληλοι-με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου οι οποίοι συνεπικουρούνταν από έναν κλητήρα-γενικών καθηκόντων.Κι αυτό παρόλο που «από το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν προκύπτει κώλυμα ως προς την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων για την ενίσχυση του διοικητικού δυναμικού, είτε δια προκηρύξεως προσλήψεως μέσω ΑΣΕΠ-χωρίς περιορισμό ως προς την αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων στο δημόσιο, λόγω του αυτοχρηματοδοτούμενου χαρακτήρα του φορέα- είτε μέσω του προγράμματος κινητικότητας στο δημόσιο”.Γιατί λοιπόν δεν προχωρούσαν σε προσλήψεις; Γιατί κατά το ίδιο διάστημα, στον Σύλλογο παρείχαν υπηρεσίες ή έργο συνολικά οχτώ εξωτερικοί συνεργάτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) κατόπιν απευθείας αναθέσεως των σχετικών συμβάσεων, οι οποίες αναθέσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, καταγράφονται ως επαναλαμβανόμενες με αναδόχους τα ίδια πρόσωπα.Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά, περίπτωση πρώην τακτικού υπαλλήλου του ΠΦΣ, που συνταξιοδοτήθηκε το 2015. Ωστόσο από 1/1/2016 έως τον χρόνο ελέγχου(Ιουλ.2018), παρείχε υπηρεσίες στον φορέα, ως εξωτερικός συνεργάτης παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών έχοντας συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία/ανάδοχο, με άλλο εταίρο τον γιο του.Κατά παράβαση των νόμωνΣτα συμπεράσματά τους επίσης οι ελεγκτές αναφέρουν πως οι αμοιβές, αποζημιώσεις και λοιπές πάσης φύσεως χρηματικές παροχές προς τα μέλη του Δ.Σ. και τους εξωτερικούς συνεργάτες με οιαδήποτε σχέση ή σύμβαση (υπηρεσιών ή έργου), από 1.1.2013 έως τον Ιούλιο του 2018 που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, καταβάλλονταν , παρανόμως, εκτός του συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.Στην πλειονότητα επίσης των περιπτώσεων που εξετάστηκαν, οι δαπάνες του φορέα εκτελέσθηκαν-εκκαθαρίσθηκαν χωρίς τα προβλεπόμενα χρηματικά εντάλματα πληρωμής να υπογράφονται προηγουμένως από όλα τα αρμόδια πρόσωπα που ορίζονται βάσει του Κανονισμού του Συλλόγου (Πρόεδρος, Γεν.Γραμματέας και Ταμίας του Δ.Σ.), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα εντάλματα δεν έφεραν καμία υπογραφή.Περαιτέρω, επί του εντάλματος πληρωμής σε αρκετές περιπτώσεις δεν αναγράφονταν η σχετική απόφαση του Δ.Σ. περί εγκρίσεως της δαπάνης και ανάληψης της υποχρέωσης και ομοίως δεν βρέθηκε αντίστοιχη πράξη-εντολή στα συνημμένα δικαιολογητικά πληρωμής.Εκτός των παραπάνω διαπιστώθηκε επίσης ότι:Οι δαπάνες οδοιπορικών, εξόδων παράστασης Προέδρου και αποζημιώσεων πάσης φύσης μελών του Δ.Σ. καταβάλλονταν χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη της προβλεπόμενης προηγούμενης απόφασης τακτικής Γ.Σ. περί καθορισμού του ποσού των αντίστοιχων αποζημιώσεων/εξόδων κίνησης/οδοιπορικών.Ο φορέας δεν αναρτούσε ανελλιπώς και αμελλητί όλες τις –κατά τον ν.3861/2010- αναρτητέες πράξεις στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με συνέπεια την εκκαθάριση και πληρωμή δαπανών χωρίς να πληρούται η εκ του νόμου τιθέμενη προϋπόθεση ισχύος της απαιτούμενης για τη σχετική εκταμίευση πράξης.Επίσης, δεν αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πράξεις ανάθεσης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή έργου ενώ δεν προκύπτει η έκδοση και ανάρτηση σχετικών Προσκλήσεων-Διακηρύξεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και αποφάσεων ορισμού Επιτροπών Αξιολόγησης προσφορών ή παρακολούθησης καλής εκτέλεσης των αναθετουσών υπηρεσιών ούτε περίληψη των συμβάσεων.Ως συνέπεια των ανωτέρω, αναφέρουν οι ελεγκτές, «από τον ΠΦΣ, κατά το ελεγχόμενο διάστημα, διενεργούνταν επαναλαμβανόμενες απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών ή έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες, σε αρκετές περιπτώσεις στα ίδια φυσικά και νομικά πρόσωπα, με διαδοχικές συμβάσεις προϋπολογισθέντων κονδυλίων που υπερέβαιναν για τον καθένα τις 20.000€ ετησίως, χωρίς να προκύπτει ότι πληρούνταν τουλάχιστον οι όροι διαφανούς και χρηστής διοίκησης…»Ειδική μνεία τέλος κάνουν οι ελεγκτές στις δύο μονοπρόσωπες–μονομετοχικές Ανώνυμες Εταιρείες του Συλλόγου τις ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ & ΙΔΕΕΑΦ ΑΕ οι οποίες συστάθηκαν με σκοπό τη διαχείριση ή την αξιοποίηση της περιουσίας του. Όπως σημειώνουν παρέκκλιναν του σκοπού που προβλέπει ο νόμος καθώς και λοιπών διατάξεων του κανονιστικού πλαισίου.ΠΗΓΗ:dikastikos.gr