Πάρτι οργίων σε βίλα στον Άλιμο: Ο γνωστός δήμαρχος, ο PR manager, ο γκαλερίστας και ο τραγουδιστής.Η κόκα...ήταν κερασμένη από το οικοδεσπότη.

Αποτέλεσμα εικόνας για χρηση κοκας
Είναι το απόλυτο «ροζ» θέμα που έχει γίνει βούκινο στα νότια προάστια. Αν και γνωρίζουμε ονόματα, που είναι πολύ λαμπερά και ποοοοολύ γνωστά στην καλλιτεχνική πιάτσα και η δημοσιοποίησή τους θα προκαλέσει μεγάλο σκάνδαλο, θα αρκεστούμε μόνο στο να περιγράψουμε τα ερωτικά γεγονότα. Το πάρτι που έδωσε στην πολυτελή του μεζονέτα στην περιοχή του  Αλίμου γνωστός φιλότεχνος, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του αγαπημένου του, πήρε ανεξέλεγκτες ερωτικές διαστάσεις.Έχοντας διοργανώσει, μαζί με τον κατά πολλά χρόνια νεότερο σύντροφό του, ένα σούπερ δείπνο για τους εκλεκτούς τους καλεσμένους (19 τον αριθμό) όπου οι μπάτλερ που είχε προσλάβει ειδικά για εκείνη τη βραδιά τούς σέρβιραν πανάκριβες σαμπάνιες, χαβιάρι και σολομό, το τι ακολούθησε μετά δεν περιγράφεται.Σύμφωνα με αυτά που μας περιέγραψε άνθρωπος του περιβάλλοντός τους που τα έμαθε όλα με λεπτομέρειες, το γλέντι έγινε ξέφρενο, κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, και θύμιζε κάτι από ρωμαϊκά όργια. Την παράσταση έκλεψαν ο δήμαρχος, και ο κολλητός του γνωστός PR manager (που τους τραγούδησε κιόλας αφού είναι κάτι που λατρεύει), ο επιχειρηματίας γνωστής εταιρείας εμπορίου αυτοκινήτων αλλά και δημοφιλής τραγουδιστής που γνωρίσαμε από το «Fame Story»!Η διάσημη παρέα αντρών… έγινε κυριολεκτικά ένα «σώμα», απολαμβάνοντας τα ιδιαίτερα γούστα τους μέχρι το ξημέρωμα, όπου έπεσαν για ύπνο εξαντλημένοι,αφού είχαν καταναλώσει και αρκετή κόκα που περιφερόνταν δωρεάν από καλεσμένο σε καλεσμένο .Όλη η γιορτή σύμφωνα με πληροφορίες έχει βιντεοσκοπηθεί με το κινητό τηλέφωνο.Κλείνοντας να σημειωθεί πως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, ο δήμαρχος έφυγε καμουφλαρισμένος από τη μεζονέτα για να μη γίνει αντιληπτός από τους περιοίκους.

Απορρίφθηκε η αγωγή της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά των βιβλιοπωλείων «Φλωράς» - Ζητούσε 500.000€ για συκοφαντική δυσφήμιση



Με την απόφαση 3260/2018 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά του Γιώργου Φλωρά, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω προσωπικού ιστολογίου. Πρόκειται για μια ακόμα απόφαση που δικαιώνει τα βιβλιοπωλεία "Φλωράς" που είχαν κινηθεί εναντίον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς η τελευταία φαίνεται να καθυστέρησε τέσσερα χρόνια να εξετάσει καταγγελία τους
Ο κ. Γιώργος Φλωράς κάνει λόγο για πρωτοφανή αγωγή καθώς ουδέποτε έως σήμερα οργανισμός του Δημοσίου δεν αξίωσε 500.000€ αποζημίωση ως ηθική βλάβη από πολίτη επειδή, κατά το Δημόσιο, ο πολίτης την συκοφάντησε δια προσωπικού ιστολογίου που έβλεπαν 30-40 άνθρωποι.
Σε επιστολή του ο κ. Φλωράς αναφέρει μεταξύ άλλων: 
«Η αγωγή απερρίφθη καθώς δεν βρέθηκε ούτε μια νομική βάση που να στέκει σε όσα συμπεριέλαβε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αγωγή της αποδεικνύοντας ότι η περίφημη αγωγή έγινε με μοναδικό σκοπό να «κλείσει το στόμα» σε μια φωνή που ανέδειξε επί σειρά ετών την ανικανότητά της. Μια αγωγή που κόστισε, έως σήμερα, στους Έλληνες πολίτες σχεδόν 25.000€ (τόσα έχει καταβάλει από την τσέπη του πολίτη η Επιτροπή Ανταγωνισμού), ποσό που θα πολλαπλασιαστεί καθώς χωρίς καμία ένδειξη ντροπής η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωράει στην έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης. Παρότι ο απερχόμενος πρόεδρος της έχει ακόμα ένα μήνα στην θέση του, σπεύδει να κάνει έφεση προκαταβάλλοντας την επόμενη διοίκηση. Δηλαδή ο Έλληνας πολίτης θα φτάσει να πληρώσει 40.000€ για να ικανοποιηθεί η εκδικητικότητα της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά ενός πολίτη, στην εταιρεία του οποίου έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα να καταβάλει 740.000€ ως αποζημίωση επειδή την κατέστρεψε.
Η κατάθεση της αγωγής συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με βάση την οποία αποφασίστηκε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Γιώργου Φλωρά στην περίπτωση που οποτεδήποτε δημοσιεύσει βιβλίο που την αφορά. Δηλαδή αποφάσισαν ότι θα σταματήσουν ένα βιβλίο ανεξαρτήτου περιεχομένου (αφού προφανώς δεν το γνωρίζουν) αρκεί και μόνο ο Φλωράς να μην δημοσιεύσει τα πεπραγμένα τους. Αλήθεια τί τρέμουν να μην βγει στην δημοσιότητα;
Πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης που ακόμα και ο ΟΟΣΑ, στην πρόσφατα δημοσιοποιηθείσα έκθεση αξιολόγησης για τα έτη 2011-2015, διαπίστωσε ότι είναι απαράδεκτα. Και τα διαπίστωσε παρά την αξιοθρήνητη προσπάθεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού να παρουσιάσει μια διαφορετική πραγματικότητα.
Ο ΟΟΣΑ, ανάμεσα σε άλλα, διαπίστωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού
- καθυστερεί σημαντικά να ολοκληρώσει υποθέσεις και να τιμωρήσει τα καρτέλ (παρά την βελτίωση των τελευταίων 2,5 ετών λόγω των νέων αξιόλογων μελών) με συνέπεια να καταληστεύουν τους απροστάτευτους Καταναλωτές,
- δεν κάνει κανέναν έλεγχο για την εφαρμογή των αποφάσεών της (συνεπώς τα καρτέλ συνεχίζουν την παράνομη δράση τους ανέλεγκτα),
- δεν συνεργάζεται στενά με την Εισαγγελία όπως οφείλει με συνέπεια οι επικεφαλής των καρτέλ να μην τιμωρούνται σχεδόν ποτέ από τα ποινικά δικαστήρια (άρα καμία αποτροπή),
- δεν δέχεται ανώνυμες καταγγελίες με συνέπεια να αποτρέπονται οι πολίτες να καταγγείλουν παράνομες πρακτικές και να ευνοούνται τα καρτέλ,
- και τέλος καταλογίζει πρόστιμα που στα δικαστήρια μειώνονται δραματικά (καταλογισμένα πρόστιμα 550 εκ ευρώ, για ληστεία δεκάδων δις ευρώ, εισπραχθέντα πρόστιμα τελικά 200 εκ ευρώ).
Η απερχόμενη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού θεωρεί ότι «οι επιτυχίες» της (ιδίως τα έτη 2004-2015) θα μείνουν για πάντα στο σκοτάδι. Θεωρεί ότι με άθλιες αγωγές και με απειλές ασφαλιστικών μέτρων θα σταματήσει την δημοσιοποίηση του «καταπληκτικού» της έργου. Θεωρεί ότι με συκοφαντικές αναφορές προς την ανώτατη Πολιτική και δικαστική εξουσία (κατηγορώντας μας ακόμα και ως «παρακινητές της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς») θα φοβηθούμε και θα σιωπήσουμε.

Διέλυσαν το δίκτυο της Ε.Υ.Π. στα Σκόπια.


Μεταξύ 1999 και 2003 ήταν σαφές ότι στην περιοχή των Βαλκανίων όπου συντελούντο κοσμογονικές αλλαγές που προορίζονταν να αλλάξουν τον χάρτη στα Βαλκάνια με άμεσο κίνδυνο για τα ελληνικά γεωπολιτικά συμφέροντα, απλά δεν υπήρχαν.

Δημιουργήθηκαν, όμως, μεταξύ 2004 και 2010 για να εξαρθρωθούν στην συνέχεια επί Γ.Παπανδρέου με αιματηρό τρόπο, όταν προδόθηκε η ύπαρξή τους από εσωτερική πληροφόρηση της ΕΥΠ.

Οκτώ χρόνια μετά, με την παράδοση της Μακεδονίας στην συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνεται, η σκοπιμότητα εξάρθρωσης των δικτύων αυτών.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι πληροφορίες από το Κοσσυφοπέδιο, όπου είχαμε την σφοδρή πολεμική σύγκρουση και τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, ήταν ελάχιστες, εξίσου λίγες και από τα Σκόπια και γενικά υπήρχε πρόβλημα ενημέρωσης της τότε πολιτικής ηγεσίας ακόμα και για τα στοιχειώδη.

Το 2004 η νέα ηγεσία της ΕΥΠ αποφάσισε να ρίξει το βάρος της στο τομέα αυτόν, ειδικά μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του κράτους των Σκοπίων ως «Μακεδονία».


Ως ιδανική κάλυψη θεωρήθηκε μία αλυσίδα ελληνικής ιδιοκτησίας ιδιωτικών κολεγίων. Προσεγγίστηκε ο επιχειρηματίας, ένας 42χρονος Έλληνας, ο Σ.Κ. και του προτάθηκε να εργαστεί για λογαριασμό της πατρίδας του.

Αυτός δεν το σκέφθηκε ούτε λεπτό και αποδέχθηκε την πρόταση (το τέλος έφτασε να «επιδοτεί» και Έλληνες πράκτορες που δεν μπορούσαν να λάβουν χρήματα με άλλο τρόπο σε διάφορες περιοχές των Βαλκανίων)!

Τα κολέγια απλώθηκαν σε όλα τα Βαλκάνια, κλείνοντας συμβόλαια με τις κυβερνήσεις και οι διδάσκοντες (ακόμα και μέλη της ΕΥΠ!), προσέγγιζαν τους αξιωματούχους-στόχους, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες, άκρως αξιοποιήσιμες από την υπηρεσία.

Υπήρξε έδρα στο αλβανόφωνο Κουμάνοβο, βάση του UCK στις συγκρούσεις στα Σκόπια μέχρι το 2001.

Στη κατωτέρω φωτό ο Σ.Κ. με το τότε στέλεχος της ΕΥΠ, διευθυντή του τομέα συλλογής πληροφοριών εξωτερικού Κώστα Αγγελάκη (με την πλάτη γυρισμένη).

Δημιουργήθηκαν οικήματα ασφαλείας σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, ακόμα και μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να καταφεύγουν οι πράκτορες που κινδύνευαν με σύλληψη.

Πράκτορες της ΕΥΠ, ως καθηγητές του εν λόγω κολεγίου, έκαναν μαθήματα (!) διαχείρισης κρίσεων στην τουρκική αστυνομία και αποκόμιζαν πολύτιμες πληροφορίες μέσω της ανάπτυξης φιλικών και κοινωνικών σχέσεων με τους Τούρκους αξιωματούχους.

Μία χαρακτηριστική επιτυχία ήταν ο εντοπισμός ενός καινούριου σκοπιανού στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων στην λίμνη Οχρίδα, όπου η παρακολούθηση κατέδειξε ότι εκπαιδεύονταν από Τούρκους εκπαιδευτές σε τακτικές διείσδυσης στα ενεργειακά πεδία της Δ.Μακεδονίας, όπου πηγάζει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας! 

Βασικό στέλεχος στο συγκεκριμένο δίκτυο πέρα από τον Έλληνα «ιδρυτή» ήταν ο 40χρονος Σκοπιανός Γιάνεσε Γκρούεφσκι (απλή συνωνυμία με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, ενώ υπάρχει πληροφορία πως ήταν μακρινός συγγενής του).

Σχεδόν τίποτα δεν συνέβαινε σε κυβερνητικό επίπεδο στα Σκόπια από το 2005 μέχρι το 2010 που να μην εντοπιζόταν από το ελληνικό δίκτυο, το οποίο είχε βάλει «στο κόλπο», ακόμα και ανώτατους αξιωματικούς της τουρκικής Αστυνομίας!

Στις αρχές του 2010, προτείνεται στη νέα διοίκηση της ΕΥΠ να επιδοτηθούν laptop παγιδευμένα που θα μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο, ότι γραφόταν, η εικόνα και τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών του, προκειμένου να μοιραστούν από το δίκτυο των κολεγίων σε εκατοντάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους στα Βαλκάνια και την Τουρκία!

Κόστος λιγότερο από 50.000 ευρώ. Το σχέδιο απορρίπτεται!

Και τότε, τον Μάϊο του 2010, μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια ήρθε η καταστροφή: Διαρροή της ύπαρξης του δικτύου. Ακριβώς οκτώ μήνες μετά την αλλαγή στην κυβέρνηση και την έλευση του Γ.Α.Παπανδρέου στην εξουσία, μια μαζική διαρροή στον ελληνικό Τύπο, από άγνωστους πληροφοριοδότες, της ύπαρξής και της οργάνωσής του!

Ο επιχειρηματίας Σ.Κ. ειδοποιήθηκε να απομακρυνθεί λίγες ώρες αφ’ότου διαπιστώθηκε από τους χειριστές του δικτύου ότι υπήρχε διαρροή.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου 2010 έλαβε εντολή να εξαφανιστεί μέσω ασφαλούς δρομολογίου!

Λεπτομέρεια: Την επόμενη ημέρα είχε ραντεβού με κορυφαία στελέχη των Κοσοβάρων.

Τυχαίο; 

Ο συνεργάτης του, ο Γιάνεσε Γκρούεφσκι δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Δεν κατέστη δυνατόν να ειδοποιηθεί.

Συνελήφθη από την σκοπιανή μυστική υπηρεσία. Δολοφονήθηκε το 2012 μέσα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Δίπλα στο πτώμα του Γκρούεφσκι βρέθηκε ένα πιστόλι. Είχε πυροβοληθεί στην καρδιά.

Το δίκτυο διαλύθηκε. Ο Σ.Κ. καταστράφηκε επιχειρηματικά.

Η ζημιά για την εθνική ασφάλεια, τεράστια. Το δεύτερο μεγάλο δίκτυο που εξαρθρώθηκε με αιματηρό τρόπο μέσα σε οκτώ μήνες από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΓΑΠ, μετά το αντίστοιχο τουρκικό... 

ProNews

Άρχισαν οι <δύσκολες μέρες> για το Σάλλα. Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με κακουργήματα,και ο πόλεμος με τον Στουρνάρα

Ο Μιχάλης Σάλλας, η δέσμευση των μετοχών της Παγκρητίου και ο «πόλεμος» με τον Γιάννη Στουρνάρα
Ένα κεφάλαιο ακόμα στην σκληρή δικαστική μάχη που δίνει ο άλλοτε κραταιός τραπεζίτης και επί σειρά ετών ισχυρός άνδρας της τράπεζας Πειραιώς. Μιχ. Σάλλας εγγράφει η δημοσιοποίηση της δέσμευσης των μετοχών κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα.Η δέσμευση έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό αλλά διέρρευσε μόλις χθές και αφορά τόσο τις μετοχές του κ. Σάλλα όσο και εταιρειών συμφερόντων του οι οποίες επίσης μετέχουν στην Παγκρήτρια Τράπεζα. Η απόφαση είχε ληφθεί από την επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννας Ζαϊρη, ενώ με άλλες αποφάσεις έχουν δεσμευθεί και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του τραπεζίτη.Στα δικαστήριαΟ λόγος της δέσμευσης των μετοχών δεν είναι ένας, τουλάχιστον έτσι αναφέρουν δικαστικές πηγές. Κι αυτό γιατί δεν αφορά ειδικά κάποια από τις συγκεκριμένες υποθέσεις για τις οποίες έχει τεθεί υπό διερεύνηση αλλά έγινε εξαιτίας (συνολικά) των δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχει ο Μιχάλης Σάλλας από την περίοδο που ήταν ο ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς και οι οποίες βρίσκονται είτε σε ανακριτική έρευνα η σε έρευνα από τους αρμόδιους εισαγγελείς. Το ερώτημα είναι πως βρέθηκε ο πανίσχυρος τραπεζίτης στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης;Το πόρισμα της ΤτΕΉδη σε εισαγγελικό επίπεδο εκτιμάται πως οι έρευνες θα προχωρήσουν σύντομα με την κλήτευση υπόπτων σχετικά με όσα κατέγραψε σε πολυσέλιδο πόρισμά της η Τράπεζα της Ελλάδος, στα τέλη του 2017 και το οποίο απέστειλε στις εισαγγελικές αρχές. Παράλληλα φέρεται να διαπιστώθηκε από πορίσματα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πως προκλήθηκε ενδεχόμενη ζημία 6,4 εκατ. ευρώ στην τράπεζα μέσα από αγοραπωλησίες ακινήτων που έκανε ο ίδιος με το πιστωτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής ο κ. Σάλλας αρνείται κάθε αδίκημα.Το BloombergΠριν από καιρό το πρακτορείο Bloomberg παρουσίασε στοιχεία του πορίσματος της ΤτΕ που φέρεται να αξιοποίησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά με τις αγοραπωλησίες ακινήτων που έκανε ο Μιχ. Σάλλας με το πιστωτικό ίδρυμα.Κατά το πρακτορείο ο Μιχάλης Σάλλας αμφισβητεί τα ευρήματα της έκθεσης και αρνείται κάθε αδίκημα. Σύμφωνα με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ακίνητα που στεγάζουν καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς πωλήθηκαν από την τράπεζα το 2003 σε εταιρείες που συνδέονται με το Μιχάλη Σάλλα και μέλη της οικογένειάς του και στη συνέχεια εξαγοράστηκαν εκ νέου από την Πειραιώς το 2006 πολύ ακριβότερα, με τη συναλλαγή να προκαλεί ζημία στο πιστωτικό ίδρυμα.Όταν οι Ελληνικές εισαγγελικές αρχές στράφηκαν εναντίον του Σάλλα και έξι άλλων στελεχών της Πειραιώς για την υπόθεση αυτή, εμφανίσθηκε το 2016 η κυπριακή εταιρεία Copiouso και αγόρασε (σ.σ. με διακανονισμό) τα ακίνητα σε τιμή αντίστοιχη με αυτή που τα είχε αποκτήσει (σ.σ. με ζημιά) η Πειραιώς το 2006. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Σάλλα η συναλλαγή αυτή οδηγούσε σε εξάλειψη της ζημίας για την Πειραιώς και ως εκ τούτου καθιστούσε τη σε βάρος του δίωξη ως άγονη.Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου ΧρήματοςΑλλά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στα στοιχεία που κοινοποίησε στους εισαγγελείς φέρεται να αναφέρει πως τα χρήματα που χρησιμοποίησε το 2016 η Copiouso για τη χρηματοδότηση της αγοράς των ακινήτων προέρχονται από δάνεια που η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη, ιδιοκτήτη της Libra GroupΠιο πλα το πόρισμα αναφέρει πως μέσω μιας αλυσίδας συναλλαγών, ένα δάνειο της Πειραιώ , αρχικά προοριζόμενο για επενδύσεις σε αιολικό πάρκο, κατέληξε για τη χρηματοδότηση δόσης για την απόκτηση των πέντε ακινήτων από την Copiouso. Δηλαδή σύμφωνα με την Αρχή η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε με χρήματα της ίδιας της Πειραιώς, γεγονός που επαυξάνει τη ζημία για την τράπεζα και δείχνει πως υπήρξε σύμπραξη Σάλλα και Λογοθέτη.Αλλά η Αρχή επικαλείται και πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που αναφέρει πως τα δάνεια αυτά δόθηκαν με χαριστικούς όρους στις εταιρείες του Γιώργου Λογοθέτη. «Η καλή τραπεζική πρακτική και η συνετή διαχείριση παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης αυτών των ακινήτων», αναφέρει για το θέμα ο έλεγχός της ΤτΕ.Αρνείται κατηγορηματικάΟ Λογοθέτης από την πλευρά του, όπως ανέφερε το Bloomberg αρνείται οποιαδήποτε παράβαση. Επί του παρόντος, η Copiouso εξακολουθεί να είναι κύριος αυτών των ιδιοκτησιών, αλλά λόγω της αδυναμίας της να αποπληρώσει το τίμημα της μεταβίβασης στη βάση του διακανονισμού που έχει κάνει με την Πειραιώς από το 2016, αυτά θα περιέλθουν ξανά πίσω στην τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς δήλωσε τότε στο Bloomberg ότι έχει ενεργήσει για την προστασία των συμφερόντων της και, πως σύμφωνα με τις διατάξεις της δανειακής σύμβασης, βρίσκεται στη διαδικασία ανάκτησης των ακινήτων.Η κόντρα με τον ΣτουρνάραΑμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΤτΕ ο Μιχ. Σάλλας πέρασε στην αντεπίθεση και τον Μάρτιο του 2018 με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» αντέκρουσε το πόρισμα λέγοντας «νομίζω ότι υπήρξε υπερβάλλον ζήλος» και αναφέροντας ότι «όπως παρουσιάστηκε στον τύπο δημιούργησε μια πολύ αρνητική εικόνα για την Τράπεζα Πειραιώς και για τα στελέχη της.Διαβάζοντας, όμως, οποιοσδήποτε αναγνώστης τα κείμενα του ελέγχου, εύκολα διαπιστώνει ότι οι συναλλαγές που αναφέρονται δεν ήταν ζημιογόνες για την Πειραιώς, ενώ για τις χρηματοδοτήσεις, όπως μαθαίνω, εκτός ότι είναι ενήμερες, έχουν ληφθεί και οι κατάλληλες εξασφαλίσεις».Σε ερώτηση για τα κόκκινα ναυτιλιακά δάνεια ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πως «αυτά που επωλήθησαν, όπως λέει η ΤτΕ, σε δυσμενή τιμή, είναι δάνεια τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των κόκκινων δανείων. Δεν είχαν χορηγηθεί από την Πειραιώς αλλά περιήλθαν σε αυτή με τις συγχωνεύσεις των κυπριακών τραπεζών το 2013.Η αξία της πώλησης των συγκεκριμένων δανείων από την τράπεζα Πειραιώς ήταν όχι απλώς μεγαλύτερη από την αξία στην οποία αποκτήθηκαν αλλά πολλαπλάσια. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι τιμές στις οποίες απέκτησε η Πειραιώς το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο είχαν προσδιοριστεί από τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς με τη συμμετοχή και της ΤτΕ.Επομένως οι εποπτικοί φορείς γνώριζαν ότι το προβληματικό χαρτοφυλάκιο που πώλησε η τράπεζα το απέκτησε σε πολύ χαμηλότερες αξίες».«Εσφαλμένες παραδοχές»Υποστήριξε δε όσον αφορά τις ενδεχόμενες απώλειες της Πειραιώς ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από συναλλαγές πώλησης ακινήτων της: «Εχω ήδη επισημάνει ότι αναπαράγονται εσφαλμένες παραδοχές του πορίσματος της ΤτΕ ΕΛΛ -1,60% που έχουν αντικρουστεί πλήρως. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι τα γεγονότα που παρουσιάζονται έλαβαν χώρα μετά την αποχώρησή μου από την Πειραιώς. Επειδή η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων αρχών δεν θα σχολιάσω κάτι παραπάνω».Σχολιάζοντας το πόρισμα της ΤτΕ υπογράμμισε ότι «όχι μόνον εγώ αλλά και πολλά καλά και άξια στελέχη της τράπεζας έχουν εμπλακεί σε δυσμενείς συνέπειες, προσωπικές και επαγγελματικές, πρωτού καν μπορέσουν να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζει το πόρισμα. Και τούτο γιατί η ΤτΕ έσπευσε να ποινικοποιήσει τη διαδικασία πριν αυτά τα πρόσωπα, και εγώ μαζί τους, προλάβουν να διατυπώσουν τις απόψεις τους, να προβάλλουν τις αντιρρήσεις τους και να παρουσιάσουν τα αντεπιχειρήματά τους».Συρρίκνωσε τις τράπεζες»Το επόμενο επεισόδιο στην (κακή) σχέση Στουρνάρα-Σάλλα παίχτηκε μήνες αργότερα με άρθρο του πρώην ισχυρού άνδρα της Πειραιώς στο protagon.gr. Σε αυτό εξαπέλυσε ευθείες βολές για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και τις ευθύνες του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα για τη συρρίκνωση των τραπεζών. Αλλωστε από τον τίτλο του άρθρου του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα («Ο ρόλος των εποπτικών αρχών στη συρρίκνωση των τραπεζών») εύκολα γινόταν αντιληπτό προς ποια κατεύθυνση στρέφονταν τα βέλη.«Αναπτύχθηκε (για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) μία λανθασμένη και τιμωρητική αντίληψη, που όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν την είχαν μόνον οι ξένοι αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όχι απλώς την ανέχθηκε αλλά και την υποστήριξε. Αν από τότε είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί αλλά και αργότερα, αν η ΤτΕ είχε στηρίξει λύσεις αποτελεσματικές, το τοπίο σίγουρα θα ήταν σήμερα διαφορετικό», ανέφερε στο άρθρο του.

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον επικεφαλής αντιπολίτευσης στον Άλιμο

Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια  φυλακή για πλαστογραφία μεταχρήσεως και απάτη επί δικαστηρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για τσαμπαρλης
ΤΟΥ ΆΡΗ ΣΠΙΝΟΥ.
Στο πινάκιο του Ι τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών στο αριθμό 11Α φιγουράριζε την Δευτέρα 12 Νοέμβριου ως κατηγορουμένου το όνομα του δημοτικού σύμβουλου Αλίμου Νίκου Τσαμπαρλή. Η υπόθεση, την δικογραφία της οποίας έχουμε στη διάθεση μας  (ΕΓ102-2016/113), αφορά μεγάλο χρηματικό ποσό που συμφώνα με το κατηγορητήριο έχει οικειοποιηθεί από  διαθήκη συγγενικού του προσώπου. Ο Νίκος Τσαμπαρλής καταδικάστηκε ερήμην αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ούτε με εκπροσώπηση δικηγόρου και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή, με συγχώνευση της ποινής που έγιναν 3. Να σημειώσουμε ότι για την ίδια υπόθεση της διαθήκης έχει σχηματιστεί και άλλη επιμέρους  δικογραφία σε βάρος του για απάτη και υπεξαίρεση  σε βαθμό κακουργήματος. Κατά τη κοινή λογική όταν του κοινοποιηθεί η απόφαση του Ι Τριμελούς πλημμελειοδικείου θα ασκήσει έφεση. Ο Νίκος Τσαμπαρλής ήταν υποψήφιος δήμαρχος με την ΝΔ επί σειρά τετραετιών στο δήμο Αλίμου, χωρίς επιτυχία. Τη περίοδο αυτή είναι επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης. Μετά όμως την δικαστική του περιπέτεια που είναι σε εξέλιξη, με άγνωστη κατάληξη είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος τουλάχιστον ως επικεφαλής.

Νέα καταδίκη 27 μήνες για το Τζοχατζόπουλο.Θα πάει φυλακή αν δεν πληρώσει την ποινή

Αποτέλεσμα εικόνας για ακης τζοχατζοπουλος
Μια ασήμαντη, κατ’ ουσίαν υπόθεση, έφερε νέα καταδίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Πρόκειται για μη δήλωση μερικών δώρων που είχε λάβει ως υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τα οποία προφανώς έπρεπε να είχε δηλώσει, και τα οποία τον έφεραν εκ νέου κατηγορούμενο. Πρόκειται για έναν αμφορέα, δώρο του τότε διευθυντή του μουσείου Βραυρώνας και μερικά όπλα, «μποναμά» της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, τα οποία τον έστειλαν στο εδώλιο του Ζ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει το «Έθνος», έφαγε νέα «καμπάνα» από τη Δικαιοσύνη, καθώς το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 27 μήνες ποινή φυλάκισης και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή για τα αδικήματα της παραβίασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου, της παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου.Μάλιστα, καλείται να βρει περίπου 30.000 ευρώ προκειμένου να μην οδηγηθεί πίσω στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή  του σε χρηματική προς 10 ευρώ ημερησίως. «Δεν έχει να φάει ο άνθρωπος. Έχει χρέη στο ελληνικό δημόσιο ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, έχει εκδοθεί και διάταξη για εγγυοδόσια που του είχε επιβληθεί ύψους 50.000 ευρώ και μειώθηκε στις 5.000», είπαν οι συνήγοροί του στο δικαστήριο, καθώς η εισαγγελέας είχε προτείνει μετατροπή προς 50 ευρώ ημερησίως! Τελικά, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν θετικότερη, ενώ έγινε δεκτή και η αίτηση δοσοποίησης με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2019.Η υπόθεση είχε αναβληθεί πέντε φορές, όπως και αυτή τη φορά υπήρχε η ίδια πρόθεση από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι δικηγόροι του ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης, καθώς όπως δήλωσαν στο δικαστήριο, «ήθελε ο ίδιος να παρασταθεί αλλά είναι άρρωστος με σοβαρά προβλήματα υγείας». Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, ενώ παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.Στο άκουσμα της πιθανότητας αναβολής, ο αρχαιολόγος που κατέθεσε τελικά ως μάρτυρας κατηγορίας, εξερράγη αφού ταλαιπωρείται αρκετά χρόνια με τις αναβολές τις δίκης.«Είμαι αρχαιολόγος και υπηρετούσα στο υπουργείο Πολιτισμού. Κάποια στιγμή κλήθηκα στο πολιτικό γραφείο του κατηγορουμένου και μου έδειξαν κάποιες εικόνες που δεν ενέπιπταν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και έναν αμφορέα. Ο  τελευταίος χρονολογείται τον 4ο με 5ο αιώνα μ.Χ. και εκτιμήθηκε στα 1.200 ευρώ. Δεν μπορώ να ξέρω πως έφτασε στα χέρια του, είναι διαδεδομένο κομμάτι, πρέπει να έχει συλλεχθεί από ναυάγιο», ανέφερε ο μάρτυρας.Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε έγγραφο της ΕΛΒ σύμφωνα με το οποίο τα περίστροφα ΖΑΣΤΑΒΑ που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην Υπουργού, είναι αναμνηστικό δώρο ενόψει συμφωνίας με γιουγκοσλαβική κυβέρνηση για την παραγωγή αυτών των όπλων. Μάλιστα, επέδειξαν και φωτογραφίες με παράδοση και παραλαβή των δώρων ως εθιμοτυπική διαδικασία.Τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε ο πρώην υπασπιστής του. «Την ευθύνη των δώρων που λαμβάνει ο υπουργός έχει το υπουργείο και συγκεκριμένα το γραφείο εθιμοτυπίας. Ιδίως οι αραβικές χώρες έδιναν δώρα όπλα. Παραλάμβαναν στο γραφείο τα δώρα κι έκαναν όλες τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση τους. Αυτά που βρέθηκαν στο γραφείο του είναι προσωπικά δώρα», είπε ο μάρτυρας.πηγη:dikastikos.gr

Έκλεισε η υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων για τον Α. Καρέλια

Αποτέλεσμα εικόνας για karelias
«Καθαρός» βγήκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ανδρέας Καρέλιας και η ομώνυμη καπνοβιομηχανία για τις πέντε λαθρεμπορικές παραβάσεις, μετά την εμπλοκή του σε μεγάλης έκστασης λαθρεμπορία  τσιγάρων προς τα Σκόπια, με το τέχνασμα εικονικών εξαγωγών.Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι προηγουμένως, το 2009, ο Ανδρέας Καρέλιας ως προς το ποινικό σκέλος είχε αθωωθεί ομόφωνα με αμετάκλητη απόφασή του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, ως προς τις κατηγορίες τις ηθικής αυτουργίας στις ψευδείς βεβαιώσεις και της λαθρεμπορίας κατ’ εξακολούθηση.Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο κ. Καρέλιας και ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατά το σκέλος εκείνο που αφορούσε την καταλογιστική πράξη του προϊσταμένου του Τελωνείου Νίκης (Φλώρινα), με την οποία καταλογίστηκαν σε βάρος του και της καπνοβιομηχανίας 5 τελωνειακές λαθρεμπορικές παραβάσεις. Οι παραβάσεις ήταν ύψους 4.213.186 ευρώ συν τέλη χαρτοσήμου και εισφορά ύψους 101.116 ευρώ, συν πολλαπλά τέλη 14.043.955 ευρώ συν τέλη 337.052 ευρώ (σύνολο 18.605.309 ευρώ).Η ιστορία ξεκίνησε όταν στο τελωνείο Νίκης διαβιβάστηκε έγγραφο   της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Φλώρινας, στο οποίο αναφερόταν ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για μεγάλης έκτασης λαθρεμπορία τσιγάρων σε βάρος του Ανδρέα Καρέλια και άλλων 7 ατόμων.Έτσι, ο προϊστάμενος του τελωνείου Νίκης έκρινε ότι «διαπράχθηκε λαθρεμπορία τσιγάρων, με το τέχνασμα της εικονικής εξαγωγής, από μία πολυάριθμη οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν πρόσωπα που σχετίζονται με την αποστολή, τη μεταφορά και το εμπόρευμα και τελωνειακοί υπάλληλοι (που βεβαίωσαν ψευδώς στα τελωνειακά έγγραφα ότι τα τσιγάρα εξήλθαν κανονικά από το τελωνείο Νίκης στην Π.Γ.Δ.Μ.), με προεκτάσεις σε αλλοδαπές χώρες και η οποία είχε διαμορφώσει μία πολύπλοκη δομή για τη μεταφορά, απόκρυψη και διάθεση του λαθρεμπορεύματος, με τη χρησιμοποίηση αλλοδαπών οδηγών, μεταφορικών οχημάτων και αποθηκευτικών χώρων, με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους και αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο από τη διαφυγή των οφειλόμενων φόρων».Έτσι, εκδόθηκε καταλογιστική πράξη  σε βάρος του Ανδρέα Καρέλια για τελωνειακές παραβάσεις λαθρεμπορίας.Να διευκρινιστεί ότι κατά το ποινικό σκέλος, εκτός τον κ. Καρέλια, αθωώθηκαν 6 ακόμα εμπλεκόμενα άτομα, ενώ κρίθηκε ένοχο μόνο ένα άτομο.Το  Β΄ Τμήμα του ΣτΕ, (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο πάρεδρος Ι. Δημητρακόπουλος), με την υπ΄  αριθμ. 2346/2018 απόφασή του, αφού ερμήνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Καρέλια και αναίρεσε την υπ’ αριθμ. 1160/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και ακύρωσε την από 31.3.2008 καταλογιστική πράξη του προϊσταμένου του τελωνείου Νίκης.