"Δίνουν" ως εγκέφαλο των υποκλοπών την "Βαγγελίτσα" για να γλιτώσουν τα τομάρια τους οι "Θου Βου" της ΕΥΠ! Η "εκλεκτή" του Γρηγόρη Δημητριάδη στο "στόχαστρο" της "Μαντάμ Μπουντουάρ" που μοιράζει φωτογραφίες της με "νονούς" του υποκόσμου που είναι πληροφοριοδότες στην Κατεχάκη.




Του Άρη Σπίνου

Δεν υπάρχει αμφιβολία, αφού και εμείς το έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, για τον ρόλο της αστυνομικής υποδιευθύντριας στην υπόθεση αυτή. Μια δραστήρια και όμορφη 45χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με θητεία σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά και στην αντιμετώπιση των χούλιγκαν, που είχε συμμετάσχει σε μυστικές έρευνες της ΕΥΠ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι επί θητείας Ρουμπάτη ήταν το "αγαπημένο" παιδί του. Έφυγε για λίγους μήνες από την ΕΥΠ και ξαναγύρισε. Η ίδια με τις γνωρίμιες που είχε καλλιεργήσει στην Νέα Δημοκρατία (προσωπική επαφή με τον Γ. Δημητριάδη) περίμενε ότι θα αναλάβει διευθύντρια στον ευαίσθητο τομέα των υποκλοπών. Αντί αυτού το κουμάντο πήρε η "Μαντάμ Μπουντουάρ" και εκείνη ανέλαβε "τμήμα" υποκλοπών ως υποδιευθύντρια. Φυσικά πιστεύωντας ότι θα έχει το "ακαταδίωκτο" λόγο της σχέσης με τον Δημητριάδη έκανε πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε, ξεπερνώντας την κόκκινη γραμμή.

Η υπογραφή της εν λόγω αξιωματικού – με τον βαθμό της αστυνομικής υποδιευθύντριας – φέρεται ότι κυριαρχεί στο έγγραφο αίτημα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ως εισηγήτρια τον Σεπτέμβριο του 2021. Το έγγραφο αυτό παρουσιάσθηκε, μάλιστα, σε κλιμάκιο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που πραγματοποίησε προ τριημέρου έλεγχο στις μυστικές υπηρεσίες.

Η έμπειρη αξιωματικός θεωρείτο για πολλά χρόνια ως «άνθρωπος ειδικών αποστολών», εντός και εκτός ΕΥΠ, και είχε συμμετάσχει επί ΣΥΡΙΖΑ – υπό τη διοίκηση του Γιάννη Ρουμπάτη – στις έρευνες για το μεγάλο δίκτυο διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. και για τα παραδικαστικά κυκλώματα, οπότε, μάλιστα, εξετάστηκαν και τυχόν επαφές και οι διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα. 

Αποχώρησε από την ΕΥΠ την περίοδο 2016-2017 και επέστρεψε την τελευταία διετία, αναλαμβάνοντας έρευνες αιχμής, σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος αλλά εξαφανισμένη από την Κατεχάκη. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στα κινητά τηλέφωνα ορισμένων άσπονδων εχθρών της φωτογραφίες από συναντήσεις που έκανε με αρχιβαρώνους της νύχτας. Προφανώς τους χρησημοποιούσε ως πληροφοριοδότες, θα πει κάποιος! 2 από αυτούς δολοφονήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όπως μαθαίνουμε η υπόθεση αυτή δεν θα κλίσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Η "Μαντάμ Μποντουάρ" που αποτελούσε το κόκκινο πανί για την "Βαγγελίτσα" διαρρέει δεξία και αριστερά ότι υπεύθυνη για όλα ήταν αυτή.