Μόνο στο edolio5! Αυτός είναι ο γνωστός εφοπλιστής που αγοράζει την ΑΕΚ με εντολή Μαξίμου και έκανε ύμνους στην κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις και οι κρυφές συνεννοήσεις με τον Δημήτρη Μελισανίδη. Το ραντεβού που καθόρισε και την τιμή αγοράς και την ενοικίαση του γηπέδου. Όλες οι λεπτομέρειες.


Του ειδικού συνεργάτη 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του edolio5, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη αποφασίσει να πουλήσει την ΑΕΚ από πέρυσι. Έκανε επαφές με διάφορους που δεν βγήκαν γιατί δεν συμφωνούσε το περιβάλλον Μητσοτάκη. Τώρα μαθαίνουμε ότι όλα έχουν πλέον δρολομολογηθεί για να πάρει την ομάδα ο αφανής «συνέταιρος» σε πολλές δουλειές Μάριος Ηλιόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια οι δυο άνδρες συνεργάζονται ήδη πολύ στενά.

Πάντως, αν και κανένας από τους δυο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, πληροφορίες του edolio5 αναφέρουν πως το deal έχει γίνει και πλέον μένουν τα τυπικά, για να ολοκληρωθεί κι επίσημα. Το τίμημα έχει συμφωνηθεί στα 50 εκατ. ευρώ με όλες τις υποχρεώσεις να τρέχουν και το γήπεδο θα νοικιαστεί από τον Ηλιόπουλο με τίμημα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Πριν λίγες μέρες έγινε ένα τελευταίο ραντεβού και όλα μπήκαν στις ράγες τους. Ο Ηλιόπουλος είχε υποβάλλει τα σέβη του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις τιμές φωτιά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων πριν αρκετούς μήνες για να τονίσει ότι είναι δίπλα στην κυβέρνηση!

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αύξηση των ναύλων και τις εκπτώσεις, ο Ηλιόπουλος είχε τονίσει: «Οι μεγάλες εκπτώσεις για τους κατοίκους, για τους νησιώτες, είναι δικές μας, διότι εμείς έχουμε τεράστια κοινωνική ευαισθησία κυρίως για τα νησιά μας.
Δεν θέλω να αναφερθώ στο τι έχει κάνει η Seajets για τα νησιά. Όμως, πριν δυο χρόνια, εμείς σβήσαμε τις πυρκαγιές στη Σάμο και στη Ρόδο. Στείλαμε 40 πυροσβεστικά χωρίς καμία επιβάρυνση για το κράτος. Εμείς χτίσαμε τις 12 εντατικές Covid – 19 στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Είναι έργα που δεν έχουμε διαφημίσει και έχουμε κάνει και άλλα πολλά για τα νησιά μας».


Να θυμίσουμε όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ πως ο Μάριος Ηλιόπουλος, πρόσφατα έφαγε πόρτα «με το καλημέρα» από τις τράπεζες ο οποίος υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της ΑΝΕΚ λίγες ώρες μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο σχέδιο απορρόφησης της τελευταίας από την Attica Group. Σχήμα που συνδέεται με τον Μ. Ηλιόπουλο μπήκε σφήνα στη διαδικασία με πρόταση η οποία δεν φαίνεται να χαροποίησε ιδιαίτερα τις πιστώτριες τράπεζες της ΑΝΕΚ. Η πρόταση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη μάχη, που επίσης έχασε, ο Ηλιόπουλος ώστε να σταματήσει τη συμφωνία ανταλλαγής χρεών της MIG με μετοχές της Attica Group που βρίσκονταν στον έλεγχο της MIG.

Σε όλα αυτά που πλέον φαίνεται ότι μπαίνει προφανώς αντιλαμβάνεται ότι η κυβερνητική στήριξη είναι απαραίτητη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !