Μόνο στο edolio5! Τα ψέματα και οι αλήθειες για την πραγματική απόφαση του εκλογοδικείου που αφορά την έκπτωση των «Σπαρτιατών» σε λίγες μέρες. Μετά τις ευρωεκλογές πετάνε έξω από την βουλή και τους 12 από την «παρέα του Στίγκα». Οι κατευθυνόμενες διαρροές από τηλεδικαστές που παραμυθιάζουν τον κόσμο ως ειδήμονες.

edolio5 team

Η ακατανόητη «απόφαση» του Aνωτάτου Eιδικού Δικαστηρίου που αφορά την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα τους 12 των «Σπαρτιατών» διέρρευσε από χθες το πρωί χωρίς ακόμη να έχει καθαρογραφεί η απόφαση έγινε σήμερα αντικείμενο ενδελεχούς ρεπορτάζ από το edolio5.

Όπως σημείωσε το edolio5 από την πρώτη στιγμή η «απόφαση» αυτή δεν είχε κανένα νομικό υπόβαθρο και η διαρροή της αποτέλεσε αντικείμενο δυσμενών σχολίων ακόμη και από δικαστές. Με λίγα λόγια σύμφωνα με όσα διέρρευσαν το ΑΕΔ που τα μέλη του είναι η ηγεσία όλων των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας παρέπεμψε την τελική κρίση του μετά την υποτιθέμενη ολοκλήρωση της ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 βουλευτών που κατέδωσε ο Βασίλης Στίγκας. 

Ένα αδίκημα που θα κριθεί, ως εξαπάτηση εκλογέων σε βαθμό πλημμελήματος από έναν πρόεδρο πρωτοδικών που θα καθόριζε την απόφαση ανώτατων δικαστών. Κι όμως αυτό διέρρευσε ως έγκυρη πληροφόρηση που φυσικά όμως δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της απόφασης του ΑΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση αυτές τις ώρες καθαρογράφεται η απόφαση η οποία  οδηγεί στην έκπτωση και των 12 βουλευτών αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. 

Ποια είναι η απόφαση 

Το ανώτατο ειδικό δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης προκειμένου να χορηγηθούν πιστοποιητικά άσκησης ποινικών διώξεων από την εισαγγελία πρωτοδικών που περιλαμβάνουν το ουσιαστικό κατηγορητήριο που αφορά την εξαπάτηση εκλογέων και το σκεπτικό ότι το κόμμα Σπαρτιάτες είναι κέλυφος με πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη. Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του ΑΕΔ τις επόμενες 2 ημέρες θα σταλεί στην εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να ταυτιστεί με το αίτημα των ανωτάτων δικαστών. Η αποστολή στο ΑΕΔ των πιστοποιητικών ποινικής δίωξης θα οδηγήσει σε νέα συνεδρίαση το ανώτατο δικαστήριο για την έκδοση της οριστικής απόφασης. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία σχέση με όσα διέρρευσαν από δήθεν ειδήμονες τηλεδικαστές που μετέφεραν την πληροφορία ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των 11 βουλευτών για να κριθεί η έκπτωση τους.

Το edolio5 κάνει ρεπορτάζ όπως πάντα και δεν αντιγράφει τα non paper που μοιράζουν μεταξύ τους οι δικαστικοί συντάκτες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που μετέφερε στο edolio5 ανώτατη δικαστική πηγή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές η έκπτωση και των 12 βουλευτών θεωρείται δεδομένη αφού το σκεπτικό της ποινικής δίωξης είναι πανομοιότυπο με την απόφαση του Α1 τμήματος που χωρίς κανέναν ενδοιασμό τους απαγόρευσε την συμμετοχή στις ευρωεκλογές ως κόμμα - κέλυφος του Ηλία Κασιδιάρη. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !