Ιωάννης Βιγλάκης! Γνώριμος της DEA ο Έλληνας που έφερε τα 210 κιλά κοκαίνης σε κοντέινερ με γαρίδας στον Πειραιά. Το παρελθόν με τα όπλα που ήθελε να πουλήσει στην Κολομβία και τα 10 χρόνια φυλακή στις Αμερικάνικες φυλακές. Οι 2 Αλβανοί συνεργάτες του που αναζητούσε η ΕΛΑΣ από το 2017 για άλλη υπόθεση. Το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε την δουλειά


edolio5 team

Όλοι ήξεραν στην πιάτσα των ναρκωτικών και των όπλων με τι δουλειές ανακατεύεται!
Πλούσιο παρελθόν στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών έχει ο Έλληνας που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 23/5 για τα 210 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και είχαν προορισμό την Αλβανία.Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στο edolio5 ο Ιωάννης Βιγλάκης είναι έμπορος όπλων και ναρκωτικών διεθνούς εμβέλειας και είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή 15 ετών στις φυλακές των ΗΠΑ επειδή προσπαθούσε να πουλήσει στο FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας) πολεμικά όπλα και εκτοξευτές ρουκετών (RPG) με αντάλλαγμα κοκαΐνη και χρήματα.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2011 ο Ιωάννης Βιγλάκης συναντήθηκε με μυστικό πράκτορα της DEA (Δίωξη Ναρκωτικών ΗΠΑ) ο οποίος παρουσιάστηκε ως διαμεσολαβητής για την αγοραπωλησία όπλων και ναρκωτικών μεταξύ FARC και του Έλληνα κακοποιού. Σύμφωνα με τα έγγραφα της δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ τα οποία έχει στη διάθεσή της η «Ζούγκλα» οι συναντήσεις μεταξύ του Έλληνα και του πράκτορα της DEA συνεχίστηκαν για αρκετό διάστημα σε Ευρώπη και κεντρική Αμερική.

Τον Ιούλιο του 2012 ο τότε 53χρονος Ι.Β. έκλεισε τη συμφωνία με τον μυστικό πράκτορα της DEA στον οποίο παρέδωσε τις ρουκέτες και τους έξι εκτοξευτές RPG. Είχε επίσης δώσει στον πράκτορα της DEA 11.200 δολάρια ως προκαταβολή για να του κανονίσει μια αποστολή κοκαΐνης προς την Ισπανία ενώ το υπόλοιπο των ναρκωτικών θα το «έκλεινε» με την παράδοση προς το FARC 200 χειροβομβίδων.

Όταν κατάλαβε ότι είχε πέσει σε παγίδα  διέφυγε στον Παναμά, όπου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012 και οδηγήθηκε ενώπιον της Αμερικανικής δικαιοσύνης και τον Απρίλιο του 2014 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Ο Έλληνας κακοποιός φαίνεται ότι μετά την αποφυλάκισή του συνέχισε την εγκληματική του δράση και ο 65χρονος -πλέον-συνελήφθη σήμερα ως ένας από τους τέσσερις εμπλεκόμενους στη διακίνηση των 210 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική που εντοπίστηκε σε δύο κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η DEA είχε ενημερώσει εγκαίρως τις Ελληνικές αρχές για το μεγάλο κόλπο από την πρώτη στιγμή που στήθηκε. 

Επισημαίνεται πως οι Αλβανοί συλληφθέντες για την κοκαΐνη που βρέθηκε στον Πειραιά είναι ο Tζασόν Μερκούρι, 48 ετών, και ο Μαρσέλ Σταφάι 36 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ο 48χρονος Αλβανός ο οποίος φρόντιζε για την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότηση της αγοράς και της μεταφοράς, την οργάνωση της αποστολής των ναρκωτικών από τον Παναμά σε χώρες της Ευρώπης, τη απόκρυψη αυτών σε εμπορευματοκιβώτια (container) με κατεύθυνση τη χώρα μας και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Άμεσος συνεργάτης του 48χρονου ήταν ο 36χρονος από την Αλβανία ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση και στρατολόγηση συνεργατών στη χώρα μας για την εισαγωγή και παραλαβή των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Ο 48χρονος Αλβανός είναι παλαιός γνώριμος των ελληνικών διωκτικών αρχών ο οποίος όμως διέφευγε της σύλληψης αφού καταζητείτο από το 2017 για την υπόθεση των 635.000 χαπιών Captagon (ναρκωτικό των Τζιχαντιστών) αξίας περίπου 10 εκτατ. ευρώ, και των όπλων τα οποία εντοπίστηκαν μετά από έφοδο σε αποθήκη στο Κορωπί.

Τότε είχαν συλληφθεί δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας ενώ καταζητούνται ακόμη ένας Τούρκος, ένας Έλληνας πρώην αστυνομικός και ο Αλβανός ο οποίος συνελήφθη σήμερα για την κοκαΐνη στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αυτός που έδωσε την δουλειά στους Αμερικανούς.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !