Τα «ρεπορτάζ της πλάκας» για το μαγαζί του Στίγκα και οι δημοσιογράφοι που «πατάνε την κοιλιά» τους για να φτιάξουν σενάρια για την σωτηρία τους! Η βέβαιη έκπτωση των 12 μετά το Πάσχα και η προσφυγή στο εκλογοδικείο για το κόμμα Εμφιετζόγλου αν εκλέξει ευρωβουλευτή με την στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη.


Του ειδικού συνεργάτη 

Έχουμε ξεκαθαρίσει ως edolio5 ότι δεν μας ενοχλεί καθόλου η καθημερινή και η συνεχή αντιγραφή των ρεπορτάζ που έχουμε ως αποκλειστικά. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό οδηγεί τους καλούς συναδέλφους που απολογούνται απέναντι στους αρχισυντάκτες τους για την έλλειψη πληροφόρησης και την προσπάθεια που κάνουν να ακυρώσουν δήθεν αυτά που γράφουμε προκειμένου να επιβιώσουν και να δικαιολογήσουν το μεροκάματο που παίρνουν.

Μέχρι εδώ όλα κατανοητά! Αναρωτιόμαστε όμως αν τους απασχολεί το γεγονός ότι θα εκτεθούν σε υπέρτερο βαθμό όταν διαψευστούν αυτά που γράφουν οι λένε. Παρακολουθούμε εκπομπές όπου εμφανίζεται ο νομικά αναλφάβητος Βασίλης Στίγκας και ισχυρίζεται ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 11 βουλευτών και όσα έχουν δημοσιευθεί αποτελούν πρόταση της εισαγγελέως! 

Οι συνάδελφοι τον ακούνε και συμφωνούν μαζί του! Μέχρι που το edolio5 δημοσίευσε το κλητήριο θέσπισμα όπου παραπέμπει απευθείας στο ακροατήριο τους 13 κατηγορουμένους. Διαβάζουμε και ακούμε ρεπορτάζ ότι μπορεί το εκλογοδικείο τελικά να μην αποφασίσει την έκπτωση των 12 βουλευτών αλλά μόνο 2 ή τριών! Δεν είναι κακό να μην ξέρεις. Κακό είναι να κάνεις ότι ξέρεις! 

Η απόφαση του εκλογοδικείου σύμφωνα με εκτιμήσεις τριών συνταγματολόγων που επικοινώνησε το edolio5 θα έχει το ίδιο σκεπτικό με την απόφαση του Α1 τμήματος αφού πλέον η αποβολή τους από το δικαίωμα, ενώ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, να λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές καταδεικνύει το γεγονός πέρα πάσης αμφιβολίας ότι αποτελούνε κέλυφος του Ηλία Κασιδιάρη όπως αυτό αναφέρεται ρητά στο σκεπτικό της απόφασης του Α1. Για την έκπτωση των 12 βουλευτών το edolio5 έχει γράψει αναλυτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η επόμενη συνεδρίαση του ανωτάτου ειδικού δικαστηρίου είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αλλά αμέσως μετά τον Πάσχα θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη συνεδρίαση χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία της προέδρου κ. Νίκα προκειμένου να εκδώσει την απόφαση της έκπτωσης των. Αυτό θεωρείται όχι μόνο βέβαιο αλλά πέρα από κάθε αντίρρηση δεδομένο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών στις 12 έδρες και αυτές θα καλυφθούν με αναδιανομή.

Έτσι, έξι έδρες πιθανόν να λάβει η ΝΔ, τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ, μία το ΠΑΣΟΚ, μία το ΚΚΕ και μία η Πλεύση Ελευθερίας. Εδώ και λίγες μέρες όμως οι νέες εξελίξεις για την υποστήριξη του Κασιδιάρη στο κόμμα Εμφιετζόγλου έχει βάλει την «μηχανή» του Αρείου Πάγου να είναι σε επιφυλακή και να ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον εκλέξει ευρωβουλευτή.

Με μήνυμά του ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης εκφράζει την στήριξή του στον συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Χαράλαμπο Γιώτη, ο οποίος είναι εκλεγμένος με το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη στο δήμο της Αθήνας. Ο αντιπερισπασμός ότι δεν στηρίζει το κόμμα αλλά έναν υποψήφιο δεν έχει σύμφωνα με νομικούς κύκλους κανένα αληθοφανή έρεισμα αφού η στήριξη παρέχεται στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου και κατά συνέπεια στο ίδιο το κόμμα. Ήδη όπως πληροφορούμαι συντάσσεται υπόμνημα από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ακυρωθεί, εάν αυτό γίνει, η εκλογή ευρωβουλευτή του κόμματος αυτού δια της ακύρωσης του κόμματος αφού παραπλανητικά συμμετείχε σε εκλογές ξεγελώντας το Α1 του Αρείου Πάγου.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !