Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να «σβήσει» την ετυμηγορία όνειδος του τριμελούς πλημμελειοδικείου στην δίκη για το Μάτι! Έφεση για όσους εμπλεκόμενους αθωώθηκαν, στα ελαφρυντικά που έριξαν στα μαλακά τους ενόχους και ο προσδιορισμός του εφετείου τον Ιούνιο. «Η απόφαση να καθαρογραφεί σε 10 μέρες».


edolio5 team

Απαλλάσσεται, μετά την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα  η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που εξέδωσε την πρωτόδικη απόφαση για Μάτι από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση, ώστε μέσα στον Μάιο να έχει ολοκληρωθεί η καθαρογραφή της απόφασης για την τραγωδία.
Οι δικαστικές αρχές θέτουν στόχο ως το τέλος Μαϊου να είναι εφικτός ο προσδιορισμός της δευτεροβάθμιας δίκης όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς η υπόθεση παραγράφεται σε δύο χρόνια.

Εφόσον τηρηθεί το πλάνο που έχει τεθεί, εκτιμάται ότι αν κινηθεί γρήγορα η διαδικασία για τις επιδόσεις κλπ, η δευτεροβάθμια δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο ή το αργότερο αρχές Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη μεταξύ άλλων, ζήτησε να διερευνηθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Εφετών αν υπάρχει δυνατότητα αυτεπάγγελτης έφεσης στο αθωωτικό μέρος της απόφασης του Πλημμελειοδικείου. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !