Μια "στημένη" αποστρατεία και οι συκοφαντίες για 3 αστυνομικούς! Η δικογραφία των Εσωτερικών Υποθέσεων που έβαλε στο αρχείο ο εισαγγελέας, αλλά στο μεταξύ είχαν "στείλει στο σπίτι του" τον Ταξίαρχο Γιάννη Κατσιαμάκα.


Του Άρη Σπίνου

Με καθυστέρηση ενός έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε στην αποκατάσταση αξιωματικού ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο των λεγόμενων «αδιάφθορων», σε μια υπόθεση που από την Εισαγγελία ουσιαστικά χαρακτηρίστηκε ως «στημένη».

Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία τρείς αξιωματικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5 παρακολουθήθηκαν φυσικά και τεχνικά, δηλαδή με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., βάση δικογραφίας του Εσωτερικών Υποθέσεων που τους κατηγορούσε για «παράβαση καθήκοντος», επειδή χρησιμοποιούσαν υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους από και προς την υπηρεσία.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο τον Σεπτέμβριο του 2021, σημειώνοντας στην απορριπτική του απόφαση πως η δικογραφία που του υποβλήθηκε δεν έχει καμία αξιόποινη πράξη και «δημιουργεί την εύλογη υποψία ενδεχομένως αυτή να απέρρευσε από αντιπαραθέσεις ή και από προσωπικές διαφορές εντός των κόλπων του αστυνομικού προσωπικού για την δημιουργία εντυπώσεων στο χώρο αυτό…»!

Με απλά λόγια δηλαδή ότι πρόκειται για μια «στημένη» δικογραφία. Κάτι που καταγγέλθηκε από την πρώτη στιγμή και από τον τότε Γενικό Επισήμων και Πρόεδρο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννη Κατσιαμάκα, ο οποίος περιέργως αποστρατεύτηκε μετά από αυτή την υπόθεση.

Από τότε και για έναν ολόκληρο χρόνο και παρά την απόφαση καταπέλτη της Εισαγγελίας, εκκρεμούσε η ΕΔΕ που είχε διαταχθεί, και η οποία βέβαια δεν ήταν δυνατό να …ανακαλύψει αδικήματα και τέθηκε στο αρχείο.

Το περίεργο με αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός πως παρόλη την Εισαγγελική απόφαση και την συγκεκριμένη υποσημείωση-κόλαφο για την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν υπήρξε κανένας έλεγχος για το πώς σχηματίστηκε αυτή η αυθαίρετη δικογραφία, αλλά κυρίως για ποιους λόγους!

Η ανακοίνωση αποκατάστασης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του Αστυνομικού Διευθυντή Μπακαλώνη Ανάργυρου του Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα, τέθηκε στο αρχείο δικογραφία για ενδεχόμενη τέλεση από τον ανωτέρω Αξιωματικό, το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2020, όταν υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό δικαιούχων χρήσης κρατικών αυτοκινήτων και το Νομοθετικό Διάταγμα για τον κανονισμό χρήσεως – κινήσεως αυτοκινήτων Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.”