Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛ.ΑΣ.... το ανάγνωσμα! Ο διοικητής της υπηρεσίας προστασίας επισήμων Γιάννης Κατσιαμάκας καταγγέλει την διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων. Βαριές κουβέντες από εν ενεργεία αξιωματικό. Ο Χρυσοχοΐδης παρακολουθεί αμίλητος.


Του Άρη Σπίνου 

Το έλα να δεις έχει γίνει στην Ελληνική Αστυνομία με αφορμή την σύλληψη 2 αστυνομικών που υπηρετούσαν στην διεύθυνση προστασίας επισήμων. 

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ και διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Επισήμων, Γιάννη Κατσιαμάκα, είναι πρωτοφανής αφού καταφέρετε με βαρύ χαρακτηρισμούς σε βάρος συναδέλφων του.


Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του κ. Κατσιαμάκα:

"Για μία ακόμα φορά βλέπουμε δυστυχώς ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ξεφεύγει από τον πραγματικό της ρόλο και την αποστολή της και εργαλειοποιείται, με ανώνυμες καταγγελίες κοινών συκοφαντών, προκειμένου να στηλιτευτούν και να διαπομπευτούν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι είναι τίμιοι και έχουν αδαμάντινο χαρακτήρα.

Όπως στην προκειμένη περίπτωση με αστεία και στημένη υπόθεση, της δήθεν χρήσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων για μη υπηρεσιακούς σκοπούς, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι στις υπηρεσίες ασφαλείας οι αξιωματικοί είναι 24 ώρες το 24ωρο σε υπηρεσία και σε ετοιμότητα και ότι η χρήση του υπηρεσιακού αυτοκίνητου αυτόν τον σκοπό ακριβώς εξυπηρετεί, την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ο προφανής στόχος και σκοπός τους βεβαίως ήταν άλλος, να επηρεάσουν τις επερχόμενες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Χρόνια τώρα έχουμε καταγγείλει ως συνδικαλιστικό κίνημα αυτή την πάγια τακτική που ακολουθείται, χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχουμε εισακουστεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Με αφορμή και την τελευταία υπόθεση, όπου αξιωματικοί υπήρξαν θύματα φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης, σαν κοινοί κακοποιοί, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν θαρραλέες και ριζοσπαστικές αποφάσεις για την εκ βάθρων ανασύσταση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και την αναδιοργάνωσή της.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες είναι οι αστυνομικοί που έχουν κατηγορηθεί από την εν λόγω υπηρεσία. Διαπομπεύτηκαν και έγιναν βορά και ανθρωποθυσία της δήθεν εξυγίανσης και όταν αθωώθηκαν η μόνη τους αποκατάσταση ήταν και είναι μία τυπική ανακοίνωση του αρχηγείου, χωρίς καμία περεταίρω συνέπεια για κανέναν.

Εν προκειμένω ως πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αλήθεια, χωρίς να υπολογίζω κανένα προσωπικό κόστος, όπως έκανα μέχρι τώρα, γιατί γνωρίζω ότι δε μπορεί να με αγγίξει ουδείς, ύστερα από μία αδαμάντινη, κρυστάλλινη και μακροχρόνια υπηρεσιακή και συνδικαλιστική πορεία."