Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2024

Η δίκη για την δολοφονία του Καραϊβάζ και το φιάσκο μιας δικογραφίας! Οι δύο κατηγορούμενοι με μόνη «απόδειξη» το σωματότυπο τους (!) και οι μάρτυρες αστυνομικοί που πέφτουν σε αντιφάσεις και τα ρίχνουν στους ανωτέρους τους με «Δεν ξέρω - Δεν θυμάμαι - Έτσι μου είπαν». Η προεκλογική βιασύνη της κυβέρνησης για να «γράψει» μια επιτυχία και όσα ειπώθηκαν σε 2 συνεδριάσεις.


edolio5 team

Όλα δείχνουν ότι η σύνδεση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεύρεση της αλήθειας και των πραγματικών δολοφόνων. Κυρίως οι ερωτήσεις του προέδρο της έδρας αλλά και της εισαγγελέως δείχνουν πως όχι μόνο έχουν μελετήσει την δικογραφία αλλά εχουν αφιερώσει πολλές ώρες για να εντοπίσουν τα τραγικά κενά στο χτήσιμο του κατηγορητηρίου.

Η πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για δεύτερη συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη 11/7 και στο εδώλιο βρίσκονται τα δύο αδέρφια Λάλα ηλικίας 41 και 49 ετών που κατηγορούνται για την “εκτέλεση” του συμβολαίου θανάτου αλλά οι ίδιοι από την πρώτη στιγμή έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Κάθε ώρα που περνάει κατά την ακροαματική διαδικασία γίνεται όλο και πιο έντονο το γεγονός της κούφιας δικογραφίας που στηρίζεται στο... σωματότυπο (!) των 2 κατηγορουμένων χωρίς την παραμικρή ένδειξη που να ταυτοποιεί την συμμετοχή τους στο συμβόλαιο θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου. 

Το edolio5 από την πρώτη στιγμή, έχοντας γνώση της δικογραφίας είχε επισημάνει ότι πρόκειται για ένα φιάσκο που είχε βατήρα την προεκλογική περίοδο με σκοπό να χτιστεί μια δικογραφία όπως - όπως προκειμένου να βρεθούν οι δολοφόνοι μιας πολύκροτης υπόθεσης που απαιτούσε τιμωρία η κοινωνία.

Μέχρι στιγμής, όσοι έχουν καταθέσει δεν προσέφεραν κανένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει την υπόθεση και κυρίως να καταδείξει τους κατηγορουμένους ως ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. 

Κυρίως όμως οι αστυνομικοί - χαμηλόβαθμοι - που εξετάστηκαν και σήμερα αλλά και στην προηγούμενη δικάσιμο τόνισαν ηθελημένα ή άθελα τους στις επίμονες ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ότι τα βήματα που έκανε το τμήμα ανθρωποκτονιών για την εξιχνίαση της υπόθεσης δεν ήταν μόνο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση αλλά και με τεράστια κενά στον χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ιδιαιτέρως πολύτιμα στοιχεία.

Χαρακτηριστικό της κατάθεσης ενός αστυνομικού όπως προέκυψε ήταν η λάθος παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου (!) ενός εκ των 2 κατηγορουμένων που θεωρείται ότι ήταν και ο εκτελεστής. Τα μηνύματα που καταγράφηκαν από το τηλέφωνο αυτό δεν ήταν τελικά αυτό που χρησιμοποιούσε ο ένας από τα 2 αδέρφια Λάλα. 

Ένα γεγονός που δημιούργησε εντύπωση και στους δικαστές της έδρας αλλά και στους παρεβρισκόμενους στην αίθουσα ήταν η απουσία της δημοσιογράφου Ζήνας Κουτσελίνη της οποίας ο Καραϊβάζ ήταν συνεργάτης και η ίδια είχε διατρανώσει την πρόθεση της «...να κάνει τα πάντα η εκπομπή για να βρει τους ενόχους». 

Η έδρα του δικαστηρίου που την έχει στον κατάλογο των μαρτύρων διαπίστωσε την απουσία της και σήμερα όπως και την προηγούμενη δικάσιμο. Η προχειρότητα που αντιμετώπισε η ΕΛΑΣ από την πρώτη στιγμή την υπόθεση αυτή φάνηκε από την κατάθεση του οδηγού της ομάδας ΔΙΑΣ, Αγγελίδη Αντώνη όπου επισήμανε «μας είπαν από το κέντρο ελέγχου για μια μηχανή Beverly χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Βρήκαμε μια στην περιοχή της λαχαναγοράς του Ρέντη αλλά δεν προέκυψε καμία εμπλοκή του οδηγού στην υπόθεση αυτή».

Ο οδηγός της μηχανής αυτής Δημητρούλιας Μανώλης που ήταν μάρτυρας επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο αστυνομικός και μάλιστα τόνισε ότι ούτε καν τα ρούχα που φορούσε ο ίδιος δεν ταίριαζαν με αυτά που αργότερα διάβασε στα ΜΜΕ ότι φορούσαν οι δράστες που ήταν δύο ενώ ο ίδιος ήταν μόνος του ως οδηγός στη μηχανή.

Μεγάλη εντύπωση δημιούργησε η κατάθεση ενός μηχανικού που έχει συνεργείο της PIAGIO (Χριστοφορίδης) που όπως είπε επειδή ένας αστυνομικός από την ΓΑΔΑ είχε αγοράσει μηχανή Beverly από το μαγαζί του τον κάλεσαν στο τμήμα ανθρωποκτονιών για να καταθέσει για την υπόθεση αυτή! Ο ίδιος είπε ότι η μηχανή αυτή κυκλοφορεί κατά χιλιάδες σε όλη την Αθήνα αφού μέσο όρο πουλιούνται 2.500 παρόμοιες μηχανές τον χρόνο!

Ένας μάρτυρας επίσης αστυνομικός που υπηρετεί στην Δίωξη Ανθρωποκτονιών (Καπαγιάρογλου) έπεσε σε συνεχείς αντιφάσεις από τις επίμονες ερωτήσεις των συνηγόρων που είχαν οι κατηρούμενοι προκαλώντας ακόμη και τις παρατηρήσεις τόσο της εισαγγελέως όσο και του προέδρου ώστε να είναι πιο προσεκτικός σε όσα λέει.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του άλλαζε κατά καιρούς χειριστές - αξιωματικούς της υπόθεσης λόγο μεταθέσεων με συνέπεια να υπάρχει πολύ μεγάλο διάστημα που δεν ασχολιόταν κανένας με την δικογραφία αυτή. 

Το κυριότερο στην κατάθεση του ήταν όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της έδρας ένα οι 2 κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει ξανά την υπηρεσία τους και απάντησε:

«Ναι! Ο ένας είχε κάνει στο παρελθόν μια ληστεία σε ένα ταχυδρομείο ΕΛΤΑ».

Εκείνη την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης δια του ποινικολόγου Ευτύχη Αλιγιζάκη ενημέρωσε με επίσημα έγγραφα το δικαστήριο ότι για την υπόθεση αυτή αθώωθηκε ομόφωνα ο κατηγορούμενος και συνεπώς δεν μπορεί να λέει τέτοια ψέματα με τέτοια ευκολία ο αστυνομικός.

«Τι να σας πω. Έτσι μου είπαν στην υπηρεσία μου έτσι σας λέω και εγώ». 

Τα κένα και οι ελλείψεις της δικογραφίας που έχουν μόνο ως μοναδικό στοιχείο το σωματότυπο 2 ανδρών επισημάνθηκαν και από τους συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορίας τονίζοντας πολλές φορές όχι μόνο την προχειρότητα που χτίστηκε η δικογραφία αυτή αλλά και για την αμέλεια όσων ασχολήθηκαν από την ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της.

Όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο ο αστυνομικός Σταύρος Κολοβός που παρά το γεγονός ότι είναι βασικός μάρτυρας λίγες μέρες πριν την εκδίκαση πήρε μετάθεση για το Αμπού Ντάμπι θα κληθεί να καταθέσει αφού έχουν γίνει όλες οι δικονομικές ενέργειες για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους 2 κατηγορουμένους είναι οι ποινικολόγοι Ευτύχης Αλιγιζάκης, Μοροζίνης Γιάννης και η Αθανασία Σταυρή, ενώ την οικογένεια Καραϊβάζ την εκπροσωπούν οι δικηγόροι Σπύρος Χαριτάτος, Ροή Παυλέα και Αντώνης Ξυλουργίδης.

Σχετικά ρεπορτάζ : 

1. Άρχισε η δίκη για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ! Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου και η δικογραφία που «φτιάχτηκε» όπως - όπως προεκλογικά από την κυβέρνηση. Οι 4 αυτόπτες μάρτυρες που δεν είδαν τίποτα (!) και ο ένας διέψευδε τον άλλον. Ο αστυνομικός Κολοβός Σταύρος που δεν προσήλθε γιατί πήρε μετάθεση στο Αμπού Ντάμπι και η σύζυγος του δολοφονημένου που εκτέθηκε με όσα είπε και... δεν είπε.

2. Διακόπηκε για τις 5 Ιουλίου! Στο εδώλιο τα αδέλφια Λάλα που κατηγορούνται για την δολοφονία Καραϊβάζ και επέμεναν να διεξαχθεί το δικαστήριο χωρίς καμία αναβολή. Με πρόσχημα την προφυλάκιση Λύτρα οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος ζήτησαν αναβολή. Τα παραμύθια που πλασάρει η ΕΛΑΣ για το 1 εκατ. ευρώ που πληρώθηκε η δολοφονία με έμβασμα στην τράπεζα και στο όνομα τους.

3. Την Τετάρτη αρχίζει η δίκη στο εφετείο για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ! Χωρίς τον ηθικό αυτουργό κάθονται στο εδώλιο ως φερόμενοι εκτελεστές τα αδέρφια Λάλα. Η δικογραφία - φιάσκο, η εκτέλεση του μπράβου Κοντογιώργη, τα 2 «ανώνυμα» SMS του πληροφοριοδότη της ΕΛΑΣ και η άρνηση του ανακριτή να εκδώσει εντάλματα σύλληψης χωρίς ουσιαστικά στοιχεία. Το κατηγορητήριο.

4. 26 Ιουνίου αρχίζει η δίκη στο εφετείο για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ! Χωρίς τον ηθικό αυτουργό κάθονται στο εδώλιο ως φερόμενοι εκτελεστές τα αδέρφια Λάλα. Η δικογραφία - φιάσκο, η εκτέλεση του μπράβου Κοντογιώργη, τα 2 «ανώνυμα» SMS του πληροφοριοδότη της ΕΛΑΣ και η άρνηση του ανακριτή να εκδώσει εντάλματα σύλληψης χωρίς ουσιαστικά στοιχεία. Το κατηγορητήριο.

5. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και το ψάξιμο της υπόθεσης στο επόμενο διάστημα για να βρεθούν στοιχεία! Η εξάντληση της προφυλάκισης των αδερφών Λάλα στους 18 μήνες και το βούλευμα που τους οδηγεί από τα «αποδυτήρια» στην αθώωση από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ως εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.

6.  Δολοφονία Καραϊβάζ! Η δικογραφία - φιάσκο και το βούλευμα για τα αδέρφια Λάλα που τους κατηγορεί ως εκτελεστές αλλά το περιεχόμενο του τους «αθωώνει» πανηγυρικά. Οι συλλήψεις που έγιναν προεκλογικά για ψηφοθηρία και για να φτιάξουν το προφίλ του Θεοδωρικάκου.

7. Από ώρα σε ώρα όσα είχε γράψει το edolio5 πριν 6 μήνες ότι θα συμβούν την προεκλογική περίοδο! Με εντολή Μαξίμου ένταλμα σύλληψης για 53χρονο «αρχινονό» της νύχτας (είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του) με την κατηγορία του εντολέα της δολοφονίας Καραϊβάζ. Παίζει τα «ρέστα» της η κυβέρνηση πάνω στον τάφο του δημοσιογράφου.

8. Όλη η δικογραφία για την σύλληψη των αδερφών Λάλα που «χτίστηκε» σε 2 ανώνυμα SMS που έστειλαν στον δολοφονημένο Κοντογιώργη! Η δολοφονία Καραϊβάζ και το φιάσκο της ΕΛΑΣ για την αυτό - προβολή του Θεωδορικάκου. Η παρακολούθηση των τηλεφώνων που δεν «έβγαλε τίποτα» και το αυτοκίνητο με την στάμπα (!) της εταιρείας «LS SOLUTION» που παρακολουθούσε το σπίτι του δημοσιογράφου. Τα πιστεύει κανείς ;

9. Οδηγείται σε φιάσκο η δικογραφία - «έκθεση ιδεών» για την σύλληψη των 2 αδελφών Λάλα που εμπλέκονται στις δολοφονίες Καραϊβάζ και Κοντογιώργη! Ο ανακριτής αρνείται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης (λόγο έλλειψης στοιχείων) για 3 πρόσωπα που ζητάει η ΕΛΑΣ προκειμένου να κάνει πιο φανταχτερή την υπόθεση.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο - Το edolio5 θα είναι εκεί.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !