Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και το ψάξιμο της υπόθεσης στο επόμενο διάστημα για να βρεθούν στοιχεία! Η εξάντληση της προφυλάκισης των αδερφών Λάλα στους 18 μήνες και το βούλευμα που τους οδηγεί από τα «αποδυτήρια» στην αθώωση από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ως εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.


Του ειδικού συνεργάτη

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το δικαστικό συμβούλιο που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης των κατηγορουμένων για την δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ δεν ήθελε να χαλάσει το προφίλ της κυβέρνησης και να αφήσει ελεύθερους τους πολυδιαφημισμένους συλληφθέντες. 

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παρατείνεται για άλλο ένα εξάμηνο η προφυλάκιση των δύο αδελφών Λάλα, που κατηγορούνται ότι σκότωσαν ως «παραγγελιοδόχοι εκτελεστές» τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Αλιμο!

Αυτό σημαίνει πως η προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κρατούνται ήδη έναν χρόνο στη φυλακή, θα παραταθεί ως τον Οκτώβριο, όταν θα συμπληρωθεί το ανώτατο συνταγματικό όριο των 18 μηνών. Στην περίπτωση που παρέλθει αυτό το διάστημα, χωρίς να έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, θα αφεθούν ελεύθεροι. Όπως τονίζουν με νόημα στο edolio5 οι καλά γνωρίζοντες την δικογραφία, η  παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη που μπορεί να οδηγήσει σε καταδίκη τους, δεδομένου ότι εξακολουθούν να αναζητούνται δράστες και συμμέτοχοι στη δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς και οι ηθικοί αυτουργοί όπως ήδη έχει αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5 επισημαίνοντας ότι οι συλλήψεις των αδερφών Λάλα έγιναν για να φτιαχτεί το προεκλογικό προφίλ του τότε υπουργού προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκου.

Η δικογραφία για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία που όμως δεν φωτίζουν ούτε κατά ελάχιστο τους φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς της αποτρόπαιας πράξης. Όπως είναι ήδη γνωστό για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί τα αδέρφια Στράτος και Γιάννης Λάλας ως εκτελεστές. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας στη δικογραφία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προστέθηκαν και άλλα στοιχεία μεταξύ των οποίων και βίντεο από άσχετες υποθέσεις όπου φέρονται ως πρωταγωνιστές επεισοδίων τα 2 αδέρφια.

Το edolio5 από την πρώτη στιγμή με εκτενή και αναλυτικό ρεπορτάζ είχε αναφερθεί ότι η δικογραφία εξελίσσεται σε ένα φιάσκο και ότι για λόγους προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς υπέρ του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Θεωδορικάκου έγιναν οι 2 συλλήψεις.

Τι σχέση μπορεί να έχει οποιοδήποτε βίντεο που δείχνει τα 2 αδέρφια σε κάποια αψιμαχία τους με την απόδειξη της συμμετοχής τους στην δολοφονία ; Αυτό όμως που δείχνει με περίτρανο τρόπο τις βιαστικές συλλήψεις, που είναι βέβαιο ότι έχουν οδηγήσει τους πραγματικούς ενόχους στην απόκρυψη κάθε στοιχείου πλέον είναι η περιγραφή του βουλεύματος αυτού. «Λόγω της ιδιαίτερης δυσχέρειας για τη διακρίβωση της αλήθειας, δεδομένου ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και είχαν λάβει πλήθος αντιμέτρων για την αποφυγή της σύλληψής τους και της συσχέτισης της φυσικής τους παρουσίας». Το ίδιο το βούλευμα με λίγα λόγια αθωώνει από τα αποδυτήρια τα αδέρφια Λάλα, αφού δεν τεκμηριώνεται κάποια απτή μαρτυρία που να βεβαιώνει την συμμετοχή τους ως φυσικοί εκτελεστές.

Ποιοι θα απολογηθούν για τις επιπόλαιες συλλήψεις που βοήθησαν τους πραγματικούς ενόχους ; Που είναι η πολυδιαφημιζόμενη σύλληψη του ηθικού αυτουργού που φωτογράφιζαν τα συστημικά ΜΜΕ και ο ανακριτής αρνήθηκε να εκδώσει ένταλμα αφού το διαβιβαστικό της ασφάλειας ήταν σουρωτήρι και γεμάτο ανακρίβειες ;

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο αρνούνται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη και φέρεται ότι υποστηρίζουν πως το επίμαχο διάστημα βρέθηκαν στον Άλιμο για λόγους εργασίας, καθώς μοίραζαν με ένα λευκό βαν διαφημιστικά φυλλάδια για υπηρεσίες εταιρίας καθαρισμού πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και έχει αποκαλύψει το edolio5, τα δύο αδέλφια από το Κερατσίνι, ηλικίας 48 και 40 ετών, «…προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του». Στη συνέχεια του δικαστικού εγγράφου τονίζεται ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου οι εκτελεστές «επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη Αννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας. Οι δράστες, οδηγός και συνοδηγός, φορούσαν ο μεν οδηγός μπουφάν, σκούρου χρώματος και κράνος μηχανής, γκρι χρώματος με μαύρη ζελατίνα, ο δε συνοδηγός σκούφο, μαύρου χρώματος, μαύρη μάσκα προστασίας στο πρόσωπο και μαύρα γυαλιά ηλίου». Όπως επισημαίνεται ακόμη, οι δράστες πυροβόλησαν 19 φορές εναντίον του δημοσιογράφου με ένα εννιάρι πιστόλι.

Να σημειώσουμε ότι η περιγραφή στο βούλευμα δεν συνάδει με απτά στοιχεία αλλά είναι αντιγραφή του διαβιβαστικού της ασφάλειας.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !