Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2024

Η καραμπινάτη παρανομία με την ανοχή των αρχών και η απαίτηση «...μόνο με μετρητά θα πάρεις εισιτήριο»! «Δικό της θεό» έχει η εταιρεία Ionian Group που μονοπωλεί με τα πλοία της στην γραμμή Ζάκυνθος - Κυλλήνη. Η άμεση παρέμβαση της ΑΑΔΕ αν υπάρχει κράτος δικαίου.


edolio5 team

Αναγνώστης του edolio5 που πρόσφατα ταξίδεψε στην Ζάκυνθο μας επισήμανε κάτι άκρως περίεργο και φυσικά παράνομο που αν δεν το τηρούσε δεν του έδιναν εισιτήριο επιστροφής με το καράβι της εταιρείας Ionian Group που έχει τα περιβόητα κίτρινα πλοία.


Ας δούμε όμως τι ακριβώς συμβαίνει προσδοκώντας σε ένα κράτος νόμων και δικαίου κάποιος να απαντήσει. 

Ο αναγνώστης μας γύρισε από την Ζάκυνθο με ΚΤΕΛ όπως και πήγε. Στην έκδοση εισιτηρίων στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου ενώ πλήρωσε με τραπεζική κάρτα το εισιτήριο του Λεωφορείου του απαίτησαν το εισιτήριο του πλοίου να το πληρώσει με μετρητά! 

Υπήρχε μάλιστα και σχετική ανακοίνωση που το επέβαλε αυτό. Πουθενά στην Ελλάδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Κώδικα φορολογικών στοιχείων δεν επιτρέπεται να πληρώσεις ούτε €1 μετρητά εάν επιθυμείς να το πράξεις με τραπεζική κάρτα. 

Γιατί το πλοίο εισπράττει μόνο μετρητά ; Ποιος ελέγχει την εταιρεία ; 

Είναι προφανές ότι για να υπάρχει και δημόσια ανακοίνωση που επιβάλλει κάτι τέτοιο η διαβεβαίωση από τον μπάρμπα στην Κορώνη ότι δεν θα τους ενοχλήσει κανένας είναι βέβαιη.


Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με το ΚΤΕΛ Ζακύνθου αλλά και με την εταιρεία για να πάρουμε απαντήσεις αλλά ακόμα περιμένουμε να μας επιστρέψουν το τηλεφώνημα διευκρινήσεων.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !