Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2024

Η δίκη Καραϊβάζ και η δικαιοσύνη που αντιστάθηκε στο στημένο «φιάσκο» του κυβερνητικού παρακράτους με το «λευκό κολάρο»! Με συντριπτική πλειοψηφία ενόρκων και δικαστών αθωώθηκαν τα αδέλφια Στράτος και Γιάννης Λάλας που η ΕΛΑΣ είχε «χρεώσει» ως εκτελεστές του δημοσιογράφου. Τα πληρωμένα ρεπορτάζ και η αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας.


edolio5 team

Η υπόθεση αυτή μπορεί σε λίγες μέρες να αποτελεί παρελθόν από τις στήλες της ειδησεογραφίας αλλά ενέχει την λειτουργία ενός παρακράτους που για προεκλογικούς λόγους και προς όφελος της κυβέρνησης έστησε χορό πάνω στον τάφο ενός δημοσιογράφου με την κοινωνία να χειροκροτά αμέριμνη.
 
Η «σχολή δημοσιογραφίας» που το edolio5 υπηρετεί, μπορεί να αισθάνεται περίσια αξιοπρέπεια που με το δημόσιο λόγο του από την πρώτη στιγμή με συνεχή (46) ρεπορτάζ και αναρτήσεις είχε καταδείξει τον προθάλαμο του «φιάσκου» που είχε στηθεί όπως - όπως η συγκεκριμένη δικογραφία 20 μέρες πριν τις εκλογές και 2 χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του. 

«Στείλτε κατηγορουμένους στο εδώλιο και ας αποδείξουν αυτοί την αθοώτητα τους» έλεγε η κυβερηντική εντολή όπως μας την είχε μεταφέρει στο edolio5 αξιωματικός - χειριστής της δικογραφίας που επέμενε στους ανωτέρους του ότι «... θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα - Η αθώωση των αδερφών Λάλα είναι δεδομένη και η υπηρεσία μας θα υποστεί πλήγμα αξιοπιστίας» 

Έπρεπε όμως πάση θυσία 20 μέρες πριν τις εκλογές η Ελληνική κοινωνία να εμπεδώσει ένα ψευδεπίγραφο πέπλο ασφάλειας και να οδηγηθεί στις κάλπες επικροτώντας την δήθεν επιτυχία της ΕΛΑΣ με ανταπόδωση στην ψήφο υπέρ της κυβέρνησης και κάποιες προαγωγές αξιωματικών για τα λαβράκια που έπιασαν.

Αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, αδέλφια Γιάννης και Στράτος Λάλας.

Όπως φάνηκε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία είχε ζητήσει την καταδίκη των δύο αδερφών, ηλικίας 41 και 49 ετών και αντιστάθηκε στην «κυβερνητική εντολή» που είχε κινητοποιήσει διεθνείς οργανώσης δημοσιογράφων με πληρωμένα τα έξοδα διαμονής τους στην Ελλάδα που βρισκόντουσαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και κάθε λίγο και λιγάκι οι συνήγοροι για την στήριξη της κατηγορίας αναφερόντουσαν στην ύπαρξη τους.

Το edolio5 παρακολούθησε την δίκη σε όλες τις συνεδριάσεις από την πρώτη στιγμή με 2 συντάκτες όπου αντάλλασαν απόψεις μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας κάθε ημέρα.

Πέρα των έντονων αμιφοβολιών που ήταν διάχυτες για την συμμετοχή των 2 αδερφών στην εκτέλεση αυτή, το γεγονός της διάτρητης δικογραφίας βρισκόταν καθημερινά στον φακό προσοχής των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων (Ευτύχης Αλιγιζάκης , Μοροζίνης Ιωάννης , Αθανασία Σταυρή) όπου με τεκμηριωμένα επιχειρήματα κονιορτοποίησαν τις πανομοιότυπες καταθέσεις των 3 αστυνομικών από το τμήμα ανθρωποκτονιών που κατέθεσαν ως μάρτυρες και επέδειξαν με βεβαιότητα ότι στο εδώλιο κάθονται οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου!

Ο 49 ετών μεγαλύτερος αδελφός Στράτος Λάλας κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος κατά πλειοψηφία 5 προς 2. Κατά της αθώωσης ψήφισαν ο πρόεδρος και μία σύνεδρος.

Ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών Γιάννης Λάλας κηρύχθηκε αθώος με πλειοψηφία 6 προς 1. Κατά τάχθηκε σύνεδρος, η ίδια που μειοψήφησε με τον πρόεδρο και για τον πρώτο κατηγορούμενο, η οποία έκρινε υπέρ της ενοχής. 

Υπέρ της αθωώτητας του Γιάννη Λάλα ψήφισε και ο πρόεδρος ενώ και οι 4 ένορκοι ψήφισαν για την αθώωση και των 2.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ακροαματική διαδικασία μπορεί να αποτελέσει μνημείο δικαστικής ελευθερίας και τήρησης κάθε δικονομικού κανόνα αφού και οι 2 πλευρές των συνηγόρων έδωσαν συγχαρητήρια τόσο στον πρόεδρο όσο και στους πάρεδρους αλλά και ενόρκους για την ενδελεχή προσοχή σε κάθε στοιχείο που ήταν υπό κρίση. 

Αυτό πάντως που πρέπει επίσης  να παρατηρήσουμε όπως έχει αναρτήσει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5 είναι τα κατευθηνόμενα δημοσιεύματα μιας παρακρατικής μηχανής που μια μέρα πριν την δίκη για να δημιουργήσαν κλίμα ενοχής διοχέτευσαν παντού την «είδηση» ότι βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φερόμενων εκτελεστών και αυτά αποτελούσαν την αμοιβή για το συμβόλαιο θανάτου, γεγονός που καυτηρίασε το edolio5 και ούτε ένα ΜΜΕ από τα δεκάδες που υιοθέτησαν αυτό το κατευθηνόμενο ψέμα δεν είπε ούτε σε μονόστηλο ότι έκανε λάθος.

Το edolio5 δεν αισθάνεται κάμια δημοσιογραφική δικαίωση για την αξιοπρέπεια του δημόσιου λόγου του, παρά το γεγονός ότι από την στιγμή που χτίστηκε αυτή η δικογραφία έγραφε για το χρονικό ενός φιάσκου που έρχεται, αφού οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου φυσικοί και ηθικοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και προφανώς ετοιμάζουν την επόμενη ενέργεια τους σε βάρος της ελευθεροτυπίας.

Το παρελθόν του Γιώργου Καραϊβάζ και οι διαδρομές που ακολουθούσε, προσπαθώντας για την καθημερινή του οικονομική και επαγγελματική επιβίωση είχε πολλά στραβοπατήματα, που στο όνομα της «συντεχνιακής αλληλεγγύης» δεν αναδείχθηκαν μην τυχόν και διασαλευτεί η μνήμη ενός νεκρού και οδηγήθηκαν στην αγιοποίηση ενός «διαβόλου» που το μόνο που κατάφεραν τελικά είναι να μείνουν στο απυρόβλητο και ασύλληπτοι οι πραγματικοί δολοφόνοι.

Όταν όμως ερευνάς μια δολοφονία αυτού του επιπέδου τίποτα δεν πρέπει να μένει κρυφό αν επιθυμείς να φτάσεις στα ονόματα του λευκού κολάρου που έδωσαν την εντολή στον παρακρατικό μηχανισμό να μισθώσει ένα «πληρωμένο πιστόλι» που είχε την βεβαιότητα ότι θα μείνει εκτός κάδρου ευθηνών αφού για αυτό φρόντισαν όσοι έγραψαν άρον - άρον μια δικογραφία με εντολή... σταύρωσον αυτόν!

Ο τότε υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτηση στο X ζητούσε από το edolio5... να ζητήσουμε συγνώμη επειδή γράφαμε ρεπορτάζ και αναρτήσεις για τα κενά της δικογραφίας που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε συλλήψεις. Τώρα ποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη και από ποιον ;

Διαβάστε μερικά ρεπορτάζ από τα 46 που ανήρτησε συνολικά το edolio5 επιμένωντας από την πρώτη στιγμή για την δικογραφία - «φιάσκο».

Δολοφονία Καραϊβάζ! Οι 10 +1 λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θα εξιχνιαστεί ούτε αυτό το "συμβόλαιο" της Greek Mafia! Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσους... δεν φοβούνται να ξέρουν.

Η Δολοφονία Καραϊβάζ και η... "αγιοποίηση ενός διαβόλου"! Το παρελθόν, οι φιλίες, οι συναντήσεις και η προστασία που νόμιζε ότι είχε από τους... δολοφονημένους φίλους του.

Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Καραϊβάζ! Οι σχέσεις που είχε με τον σκληρό υπόκοσμο και τα "χειρουργεία" που έκανε σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.! Η δικογραφία που εμπλεκόταν και η δίκη του δολοφονημένου αρχινονού, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Η δίκη για την δολοφονία Καραϊβάζ φτάνει στο τέλος! Στο απυρόβλητο το «λευκό κολάρο» που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο με «συμβόλαιο θανάτου» και ανοίγει σαμπάνιες να γιορτάσει την υπερδύναμη του. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 2 φερόμενων εκτελεστών.

Η δίκη για την εκτέλεση Καραίβάζ και... οι δολοφόνοι που δεν κάθονται στο εδώλιο! Ο απολογίες των 2 κατηγορουμένων και το σκοτεινό παρακράτος που έμεινε στο απυρόβλητο επειδή η ΕΛΑΣ βιάστηκε να κλείσει όπως - όπως την δικογραφία για προεκλογικό όφελος της κυβέρνησης.

Η δίκη Καραϊβάζ και το CD που βρέθηκε με τις επαφές που είχε ο δημοσιογράφος με Γρηγόρη Δημητριάδη, αρχηγό ΕΛΑΣ και διοικητή ΕΥΠ αλλά δεν... «ανοίγει»! Η δολοφονία Κοντογιώργη που «μπήκε σφήνα» στην εκτέλεση που έγινε στον Άλιμο και το SMS ενός αγνώστου που χρησιμοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ για να «κλείσει» όπως - όπως μια ακόμη σκληρή δικογραφία της Greek Mafia. Ο ξάδερφος «πιτσιρικάς» που γκρέμισε το αφήγημα της ΕΛΑΣ και το υλικό από 300 κάμερες που δεν μπήκε ποτέ στην δικογραφία.

Δίκη δολοφονίας Καραϊβάζ! Η συνομιλία - φωτιά που «χρεώθηκε» στον έναν εκ των 2 φερόμενων εκτελεστών, αλλά είχε ως συνομιλητές επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου και έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού που συμμετείχε στην απαγωγή Παναγόπουλου. Οι πραγματογνώμονες που «θρυμμάτισαν» τους ισχυρισμούς του κατηγορητηρίου για την παρουσία του φερόμενου εκτελεστή Γιάννη Λάλα την ωρα της ενέδρας στον Αλίμο. Η διαρκής παρακολούθηση του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ και η εισαγγελική διάταξη.

Τα Copy Paste της δημοσιογραφίας και οι «πληροφορίες» της ΕΛΑΣ! Το ανύπαρκτο 1 εκατ. ευρώ που δόθηκε για την εκτέλεση Καραϊβάζ, τα ταυτόχρονα δημοσιεύματα, η δίκη που εξελίσσεται και οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που ψάχνουν ποιοι και πως μοίρασαν την «είδηση».

Η δίκη για την δολοφονία του Καραϊβάζ και το φιάσκο μιας δικογραφίας! Οι δύο κατηγορούμενοι με μόνη «απόδειξη» το σωματότυπο τους (!) και οι μάρτυρες αστυνομικοί που πέφτουν σε αντιφάσεις και τα ρίχνουν στους ανωτέρους τους με «Δεν ξέρω - Δεν θυμάμαι - Έτσι μου είπαν». Η προεκλογική βιασύνη της κυβέρνησης για να «γράψει» μια επιτυχία και όσα ειπώθηκαν σε 2 συνεδριάσεις.

Τα ψεύτικα μεγάλα λόγια της ΕΛΑΣ! Η εξιχνίαση (;) - φούσκα της δολοφονίας Καραϊβαζ και ο ανακριτής που πήρε «μετάθεση» από την υπόθεση επειδή αρνιόταν να κάνει συλλήψεις - παρωδία. Μια δίκη χωρίς στοιχεία που θα διασύρει τους «διαφημιστές» της στο δικαστήριο. Τα 2 τρανταχτά ονόματα του υποκόσμου στο διαβιβαστικό της ασφάλειας για να γίνει η δικογραφία πιο «φανταχτερή».

«Θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα» λένε στο edolio5 ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ! Η «κούφια» δικογραφία για την δολοφονία Καραϊβάζ, οι 2 προφυλακίσεις και η άρνηση του ανακριτή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για «αρχινονό της νύχτας» ως ηθικό αυτουργό. Η δολοφονία του Καπετανάκη και η φωτογραφία του εκτελεστή που είναι γνωστή ενώ αυτός παραμένει «άγνωστος».

Οδηγείται σε φιάσκο η δικογραφία - «έκθεση ιδεών» για την σύλληψη των 2 αδελφών Λάλα που εμπλέκονται στις δολοφονίες Καραϊβάζ και Κοντογιώργη! Ο ανακριτής αρνείται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης (λόγο έλλειψης στοιχείων) για 3 πρόσωπα που ζητάει η ΕΛΑΣ προκειμένου να κάνει πιο φανταχτερή την υπόθεση.

Μέχρι τις εκλογές θα γίνουν συλλήψεις και θα "χρεώσουν" την δολοφονία Καραϊβάζ σε 2 "συνήθεις υπόπτους" της ΕΛΑΣ που έχουν τον ρόλο "εκτελεστή"! Η προσαγωγή τους στο παρελθόν που δεν απέδωσε, η "εκλογική σωτηρία" της κυβέρνησης και οι "πόντοι" στο ψηφοδέλτιο για τον Θεοδωρικάκο.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !