Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2024

Ο Γιάννης Λαβράνος απαίτησε από τον «κρατημένο» (;) Βελόπουλο να διώξει τον Άρη Σπίνο από το Alert! Η αναφορά του δημοσιογράφου στο δελτίο την Τρίτη το βράδυ, η απόλυση του 7 μέρες μετά και ο διωγμός του Στέφανου Χίου, που είχε αναλάβει διευθυντής στον σταθμό 20 μέρες πριν, για τους ίδιους λόγους.


Του Άρη Σπίνου

Να ξεκαθαρίσω ότι η αυτοαναφορά δεν εμπεριέχει διάθεση ανάδειξης ενός «προσωπικού θέματος» αλλά το ξεκαθάρισμα μιας αλήθειας πριν σε αυτήν χυδαιολογήσουν ασύστολα κάποιοι ανόητοι για να διατηρήσουν το μεροκάματο τους αφού πρέπει να ζήσουν τα παιδιά τους. 

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια εμφανιζόμουν στον τηλεοπτικό σταθμό Alert κατά την βραδυνή εκπομπή «Ανατρεπτικό». 

Είναι επίσης γνωστό ότι το Alert είναι συμφερόντων Κυριάκου Βελόπουλου παρά το γεγονός ότι ο ίδιος από το τεράστιο γραφείο που διαθέτει έντος του σταθμού, όταν τον ρωτήσει κάποιος δείχνει έναν κύριο που του καθαρίζει πορτοκάλια ότι είναι... το «κουμάντο». 

Όσοι παρακολουθούν τον σταθμό θα γνωρίζουν ότι με επίσημη ανακοίνωση το Alert στις 13/6/2024 ανακοινώθηκε ότι ο Στέφανος Χίος αναλαμβάνει διευθυντής του σταθμού

Μια άριστη δημοσιογραφική επιλογή ενός αντισυστημικού δημοσιογράφου που έχει καυτό ρεπορτάζ απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει μετατραπεί σε πολιτική καμόρα.

Δύο μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση, ο Βελόπουλος με κάλεσε στο γραφείο όπου είμασταν οι δυό μας και μου είπε

«Άρη μην δίνεις σημασία στα διευθυντηλίκια του Χίου. Είναι κίνηση αντιπερισπασμού απέναντι στον Σαράκη. Δεν πρόκειται να αναλάβει καμία θέση. Την δουλειά μου κάνω για να χτυπάει το τηλέφωνο από θιγόμενους για όσα λέει».

Του αντέτεινα ότι η επιλογή αυτή, ανεξάρτητα για ποιους λόγους την κάνει, θα δώσει ώθηση στον σταθμό και μόνο όφελος τηλεοπτικό θα υπάρχει στο Alert.

Κουνούσε το κεφάλι του με μια απαξία για το πρόσωπο του Στέφανου Χίου κάνοντας μορφασμούς και την κίνηση του κατσαβιδιού με τα δάχτυλα του δίπλα στο μυαλό του! 

Να υπενθυμίσω ότι η ανακοίνωση ότι ο Χίος αναλαμβάνει διευθυντής του Alert έγινε λίγες ώρες πριν την εκδίωξη του βουλευτή Παύλου Σαράκη (για αυτό θα πούμε πολλά σε άλλο ρεπορτάζ με πολλά SMS). Αργότερα έγινε αντιληπτό από εμένα ότι τελικά η ανακοίνωση ήταν για το «σπάσιμο» της ενδεχόμενης συμμαχίας Σαράκη - Χίου.

Λίγες μέρες αργότερα με κάλεσε στο γραφεί του και μου είπε 

«... ο Χίος μας τελείωσε με e-mail.»

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε 

Έμαθα ότι ο Χιος διαμαρτυρήθηκε για δημοσιογραφικά θέματα που δεν γινόντουσαν αποδεκτά από τον αρχισυντάκτη του δελτίου Νίκο Τσιαμτσίκα. Δηλαδή ο αρχισυντάκτης δεν δεχόταν θέματα και καλεσμένους που του έδινε ο διευθυντής! Ποιος θα το ανεχόταν αυτό ;

Αυτό τελικά ήταν μια τεχνητή κρίση που δημιούργησε ο ίδιος ο Βελόπουλος που είχε δώσει εντολή στον Τσιαμτσίκα προκειμένου να εξοργήσει τον Στέφανο Χίο και να αρνηθεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον σταθμό από δική του πρόθεση.

Η αιτία όμως ήταν τελείως διαφορετική και αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Τρίτη 30 Ιουλίου όταν ευρισκόμενος εγώ στο δελτίο υπήρχε ρεπορτάζ για το θέμα των υποκλοπών και έκανα εκτενή αναφορά στον ήδη προσδιοριζόμενο ως εμπλεκόμενο με την υπόθεση αυτή σύμφωνα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου Γιάννη Λαβράνο και την παρέα του. 

Δείτε την εκπομπή από το 29:21'

Μόλις τελείωσε το δελτίο ειδήσεων ο Βελόπουλος με κάλεσε στο γραφείο του και αφού ζήτησε να βγουν έξω 3 συνεργάτες - βουλευτές που βρισκόντουσαν εκεί, σε αυστηρό ύφος μου είπε  δείχνοντας έντονη δυσφορία στο πρόσωπο του από πόνους στο στομάχι που προέρχονται από μεγάλη πίεση.

«Μην ξανά αναφέρεις το όνομα Λαβράνος. Με έχει πάρει 200 τηλέφωνα. Ησυχάσαμε από τον Χίο που τον βρίζει όλη μέρα από το Μακελείο. Θα έχουμε εσένα τώρα ;»

Με μεγάλη μου έκπληξη τον ρώτησα γιατί δείχνει τέτοια υπερασπιστική διάθεση απέναντι στον Λαβράνο με όσα κατηγορείται αναφορικά με το παρακράτος που είχε στήσει εξυπηρετώντας την κυβέρνηση.

Τον ρώτησα

«Μήπως σε έχει πουθενά κρατημένο από το παρελθόν σου ;» 

Μου απάντησε 

«Ο Δημητριάδης είναι φίλος μου και συνεπώς ο Λαβράνος που είναι φίλος του μένει στο απυρόβλητο. Μπορεί να μας κάνει αγωγές και να τρέχουμε...»

Του εξήγησα χωρίς πολλές κουβέντες ότι εγώ με τέτοια δεδομένα που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν άγνωστα για εμένα δεν παραμένω ούτε μια ώρα στο Alert. 

Τον συμβούλεψα να κάνει μια εκπομπή και να εξηγήσει στους τηλεθεατές αυτές τις περίεργες φιλίες του για να ξέρουν όλοι ότι λέει άλλα και εννοεί άλλα. 

Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβω ότι η συνεργασία μου εκείνη την στιγμή διακόπηκε γιατί κατά την διάρκεια του δελτίου τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά από τους θιγόμενους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού πολιτικού σκανδάλου. 

Όπως ήταν αυτονόητο στις 5/8/2024 μου κοινοποιήθηκε η καταγγελία σύμβασης εργασίας! 

Υ.Γ.

*Ελπίζω και εύχομαι ο Βελόπουλος να διαψεύσει τα όσα αναφέρω για να με «βοηθήσει» να απελευθερώσω την μνήμη μου για πολλά και διάφορα.

Τώρα πάμε για μπάνια και όταν επιστρέψουμε τον Σεπτέμβριο θα έχουμε να γράφουμε τόμους ολόκληρους.

Μια και ανέφερα το όνομα του Στέφανου Χίου ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον Βελόπουλο - χωρίς φυσικά ο ίδιος να ξέρει τίποτα - να σας πω ακόμη ότι εξαιτίας ενός ρεπορτάζ για τους Μπακοκαϋμενάκηδες που έκανε ο Χίος από την εφημερίδα «Μακελειό» με καυτά πρωτοσέλιδα έπεσε στην εξώπορτα του καναλιού μια καλή πρόταση για εξαγορά του σταθμού με 7 εκατομμύρια ευρώ από επιχειρηματικά συμφέροντα!

Τα υπόλοιπα το Φθινόπωρο με ορθάνοιχτες τις πύλες της κολάσεως για όλους χωρίς οίκτο. Εμείς αντέχουμε. Αυτός δεν ξέρω!

Υ.Γ. 2 

Ας σκεφτεί όλο τον Αύγουστό τα παρακάτω 8 ερωτήματα - συνολικά έχουμε 190 - για να έχει έτοιμα τα δελτία τύπου όταν δημοσιεύσουμε τα ρεπορτάζ ή να έχει έτοιμες τις φαμφάρες που θα λέει στο Focus ή στο Alert προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

1. Έλεγε για κάποιον συνεργάτη του, με επιτελικό ρόλο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ ότι έχει μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα και φοβάται μην αυτοκτονήσει ; 

2. Έλεγε για γυναίκα - συνεργάτη του ότι «αμά θέλω σε 2 ώρες θα βρίσκεται στην φυλακή για οικονομικές ατασταλίες» επιδεικνύοντας την αλλαζονία του και την αφιλία που τον διακατέχει ενώ αυτή δίνει τα πάντα για το κόμμα δουλεύοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς μισθό αφού δεν έχει οικονομική ανάγκη ; 

3. Γνωρίζει ποιοι και πως έστησαν τα πρωτοσέλιδα σε βάρος του Μυλωνάκη και πόσο στοίχησαν, ποιοι πληρώθηκαν, προκειμένου να φτιαχτεί έδαφος για την διαγραφή του ; 

4. Θυμάται πόσες φορές έχει μιλήσει αυτός ή συνεργάτες του - άντρες ή γυναίκες - με τον Λαβράνο, σε ποιες περιόδους και τι έχουν πει τηλεφωνικά ;

5. Γνωρίζει γιατί ο «τακουνάκιας» βουλευτής του δεν υπέγραφε την μήνυση σε βάρος αυτού που καλλιεργούσε προεκλογικά τις φήμες που είχαν πλυμμηρίσει το διαδίκτυο και τον «φωτογράφιζαν» ως παιδεραστή λέγοντας «εγώ δεν πάω στα δικαστήρια τα φοβάμαι..» ; 

6. Γιατί δεν έχει αναφέρει ποτέ το όνομα Μελλισανίδης ενώ πρωί - μεσημέρι - βράδυ μιλάει για Μαρινάκη - Βαρδινογιάννη - Λάτση - Μυτιλιναίο και τα «άλλα παιδιά» ; 

7. Ξέρει μήπως γιατί μένει στο απυρόβλητο ο Προκόπης Παυλόπουλος που υπέγραψε την συμφωνία των Σκοπίων ; 

8. Ξέρει κάνεναν πρόεδρο κόμματος που στέλνει SMS στο Ανατρεπτικό δελτίο του Alert για το τι θα παίξει στο βραδυνό δελτίο και καθοδηγεί λεπτό προς λεπτό για το τι θα πουν οι παρουσιαστές την ώρα του δελτίου ; Μήπως έχει απάντηση ο αρχισυντάκτης του δελτίου Νίκος Τσιαμτσίκας ή ο παρουσιαστής Ανδρέας Καψαμπέλης ; Τι θα έλεγε η ΕΣΗΕΑ για αυτό ή το ΕΣΡ ; Επιτρέπεται ;

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !