Άρχισε η δίκη για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ! Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου και η δικογραφία που «φτιάχτηκε» όπως - όπως προεκλογικά από την κυβέρνηση. Οι 4 αυτόπτες μάρτυρες που δεν είδαν τίποτα (!) και ο ένας διέψευδε τον άλλον. Ο αστυνομικός Κολοβός Σταύρος που δεν προσήλθε γιατί πήρε μετάθεση στο Αμπού Ντάμπι και η σύζυγος του δολοφονημένου που εκτέθηκε με όσα είπε και... δεν είπε.


edolio5 team

Με πρώτη μάρτυρα την πρώην υπάλληλο της ΕΥΠ, σύζυγο του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Ιουλίου η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση. 

Η Στάθα Καραϊβάζ ανέφερε την εκτίμηση της ότι η εκτέλεση έγινε με εντολή του «οργανωμένου εγκλήματος», όπως είπε, εξηγώντας πως κάποιος πρέπει να ενοχλήθηκε από τα γραφόμενα του συζύγου της. «Ο Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας». 

Όταν όμως η εισαγγελέα της έδρας όπως φάνηκε είχε κάνει φύλλο και φτερό την δικογραφία άρχισε τις ερωτήσεις για τις ποινικές εμπλοκές του δολοφονημένου δημοσιογράφου, η σύζυγος του ακολούθησε την τακτική της σιωπής γεγονός που δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις στους δικαστές.

Εισαγγελέας: Το bloko το διαβάζατε;

Μάρτυρας: Όχι μόνο εγώ, όλοι στη δουλειά το είχαν ανοιχτό όλη μέρα.

Εισαγγελέας: Για τον Μάλαμα τι ξέρετε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τίποτα.

Εισαγγελέας: Για την υπόθεση που κατέθεσε ως ύποπτος;

Μάρτυρας: Ότι τον έμπλεξαν σε μία ιστορία.

Ήταν φανερό ότι η εισαγγελέας της έδρας έδινε πολύ μεγάλη σημασία στις επαφές που διατηρούσε ο δημοσιογράφος με τα αφεντικά του υποκόσμου και τα οφέλη που ενδεχομένως να αποκόμιζε από εκεί.

Η σύζυγος του ενώ είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι κάθε μέρα την έπαιρνε από την ΕΥΠ για να πάνε στο σπίτι τους και ήταν παρούσα σε όλα τα ραντεβού που έκανε ο ίδιος δεν γνώριζε ούτε ποιος είναι ο Μάλαμας ούτε ο Καπετανάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά.
 
Στη συνέχεια, κατέθεσε και η μητέρα του Γ. Καραϊβάζ, Παναγιώτα, λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς. Να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.»

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν και 2 αστυνομικοί - αστυφύλακες που όμως δεν είχαν απολύτως καμία συμμετοχή στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. 

Ο ένας (Τσέτης Παναγιώτης) είχε εμπλακεί μόνο στο να βρει αν ένας ύποπτος, που τελικά δεν προέκυψε τίποτα για αυτό, ήταν εργαζόμενος στην εταιρεία καθαριότητας των αδερφών Λάλα και κολλούσε ένσημα ενώ ο άλλος ήταν οδηγός σε πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ που καταδίωξε μια μηχανή που έμοιαζε με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι αλλά τελικά οι επιβάτες της δεν είχαν καμία σχέση. Εντύπωση δημιούργησε το γεγονός ότι ένας αξιωματικός του τμήματος ανθρωποκτονιών που ήταν μάρτυρας και θα μπορούσε ενδεχομένως να γνωρίζει κάτι επί της ουσίας, ανακοινώθηκε από το δικαστήριο ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος πήρε μετάθεση στο Αμπού Ντάμπι! Πρόκειται για τον αστυνομικό Σταύρο Κολοβό.

Τα πράγματα όμως έγιναν πιο τραγικά ως προς την απόδειξη της προχειρότητας που έχει χτιστεί η δικογραφία από την ΕΛΑΣ όταν κατέθεσαν οι 4 αυτόπτες μάρτυρες, υπάλληλοι του Δήμου Αλίμου που εργαζόντουσαν σε ένα πάρκο απέναντι από το σημείο δολοφονίας. Κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε ούτε κατ' ελάχιστο να προσδιορίσει εάν τα αδέλφια Λάλα συμμετείχαν στην δολοφονική ενέργεια αλλά κυρίως ο ένας διέψευδε τον άλλον ως προς αυτά που είδε και κατέθετε.

Προέκυψε επίσης ότι οι 4 καταθέσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων δόθηκαν την ημέρα της δολοφονίας 3 ώρες αργότερα από το συμβάν με αποτέλεσμα να έχει χαθεί ιδιαίτερα πολύτιμος χρόνος για την περιγραφή των δολοφόνων και την ανεύρεση τους.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην πρώτη ημέρα ακροαματικής διαδικασίας η οποία θα συνεχιστεί την Δευτέρα 8 Ιουλίου, το μόνο στοιχείο ουσιαστικό που υπάρχει είναι ο σωματότυπος (!) των 2 κατηγορουμένων για το οποίο καλούνται οι μάρτυρες να βεβαιώσουν εάν ταιριάζει με αυτούς που είδαν. Γίνεται αντιληπτό ότι αυτό δεν είναι δικογραφία!

Το edolio5 έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή έχοντας γνώση της δικογραφίας αλλά και της προχειρότητας που στήθηκε αυτή προεκλογικά προκειμένου όπως - όπως να «εξιχνιαστεί» μια δολοφονία στα μάτια της κοινής γνώμης, ότι η ΕΛΑΣ θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα και στο τέλος οι δολοφόνοι φυσικοί και ηθικοί θα μείνουν ατιμώρητοι και ίσως σημαδεύουν έναν ακόμη δημοσιογράφο στο μέλλον. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !