Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2024

Ο εξευτελισμός της δημοσιογραφίας για ένα κομμάτι ψωμί! Τα SMS της ντροπής του Βελόπουλου που προσβάλλουν την δημοκρατία και καθοδηγούν το δελτίο ειδήσεων του Alert, λέξη προς λέξη. Σε καμία χώρα του δυτικού πολιτισμού πολιτικός αρχηγός δεν ελέγχει δελτίο ειδήσεων από το κρεβάτι του σπιτιού του.

Του Άρη Σπίνου 

Ας ξανά συστηθούμε από την αρχή! Είναι άλλο πράγμα η παρότρυνση και η συμβουλή και άλλο πράγμα η καθοδήγηση με ποινή απόλυσης εάν δεν πειθαρχήσεις στις εντολές του «μεγάλου αφεντικού» που άγεται και φέρεται από τις εντολές που παίρνει ο ίδιος από τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Όταν λέμε για «μεγάλο αφεντικό» εννοώ τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο που τις τελευταίες ώρες μαθαίνω ότι ζει ένα δράμα κατάθλιψης κλείσμενος στο γραφείο του με το κούτελο ακουμπισμένο πάνω στο έπιπλο. 

Στο δελτίο ειδήσεων του Alert την Τρίτη το βράδυ ύστερα από το δημοσίευμα του edolio5 που υπέγραφα ο ίδιος και εξηγούσα τους λόγους της απόλυσης μου οι οποίοι αφορούσαν την εντολή που έδωσε στον Βελόπουλο ο υπόδικος Γιάννης Λαβράνος, το κύριο θέμα της εκπομπής ήταν... ο Λαβράνος. Για 5 δευτερόλεπτα όμως! 

Είναι προφανές ότι ο πραγματικός καθοδηγητής των θεμάτων του δελτίου ειδήσεων, Κυριάκος Βελόπουλος θέλησε να απαντήσει στο δημοσίευμα μας και να το αποδομήσει! Έτσι νομίζει!

«Πώς είναι δυνατόν να λέει αυτά ο Σπίνος αφού εγώ κατακεραυνώνω τον Λαβράνο;» σκέφτηκε ο μεγάλος και τρανός αλλά κουτοπόνηρος και πολιτικά δειλός που κρύβεται πίσω από SMS. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή αντιλαμβανώμενος πλήρως την δύσκολη θέση του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, κουμπάρου του Πάνου Καμμένου, που ψέλλιζε επί 5 δευτερόλεπτα, ιδρωμένος το όνομα Λαβράνος αφού ο ίδιος έχει ως σημείο αναφοράς εκεί που τρώει και πίνει και ο υπόδικος επιχειρηματίας. (Για αυτά θα μιλήσουμε σε άλλο ρεπορτάζ που θα έχει και μυρωδιά πετρελαίου αφού πλέον οι πύλες της κολάσεως έχουν ανοίξει και από αυτές θα περάσουν όλοι)!

Ας έρθουμε όμως στην απόπειρα διάψευσης του ρεπορτάζ μας που παταγωδώς απέτυχε από τον κουτοπόνηρο και δειλό Βελόπουλο! 

Το ρεπορτάζ του Alert δεν είχε στόχο τον Λαβράνο αλλά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την οποία ο Βελόπουλος έχει ήδη μακροχρόνιο σχέδιο «δολοφονίας χαρακτήρα» όπως του έχουν πει τα κέντρα που δίνει αναφορά και έχουν σχέση ομοιότητας με του Παπακυριακόπουλου.

Είπαμε όμως αυτά σε άλλο ρεπορτάζ!

Ό ταλαίπωρος και ιδρωμένος Ανδρέας Παπακυριακόπουλος προσπάθησε να μην δεχτεί τηλεφώνημα μετά το δελτίο ειδήσεων από γνωστό επιχειρηματία και ξεκαθάρισε με τρεμμάμενη φωνή στο βίντεο και στο λεπτό 5:15'

«Να πούμε ότι ο κύριος Λαβράνος φέρεται να είναι κατηγορούμενος σε βαθμό πλημελλήματος για το θέμα των υποκλοπών». Παραλίγο να βάλει τα κλάμματα ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος! Κοιτούσε το πάτωμα, έκλεινε τα μάτια και προσπαθούσε με το ζόρι να πει 5 λέξεις όσο πιο αθώωα μπορούσε για τον υπόδικο Λαβράνο. Αυτή ήταν όλη και όλη η αναφορά! Φυσικά όπως μπορείτε να δείτε στο τίτλο του βίντεο που ανήρτησε το Alert στο διαδίκτυο αναφέρει «Τρομερές αποκαλύψεις για την διαχρονική δράση Λαβράνου με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». Ούτε λέξη περί αυτού! Όχι μόνο τρομερές δεν ήταν αλλά ούτε καν αποκαλύψεις!

Να σημειώσω ότι είχα ζητήσει να κάνουμε ρεπορτάζ για τα τιμολόγια διαφήμισης που έχουν εισπράξει ΜΜΕ από τις εταιρείες συμφερόντων Λαβράνου αλλά... ο κύριος Πρόεδρος δεν ήθελε! Μου τα ζήτησε και του τα έδωσα αλλά έκτοτε έχουν χαθεί. Μόνο αναφορά για το Πρώτο Θέμα έγινε για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει και αντιλαμβανόμαστε όλοι.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι 4 δημοσιογράφοι του Alert εργάζονται στον ίδιο όμιλο ΜΜΕ.



Τα SMS στο κινητό του Παπακυριακόπουλου αλλά και του Καψαμπέλη εκείνη την ώρα έδιναν και έπαιρναν από τον Βελόπουλο αφού είναι η συνήθης τακτική σε κάθε δελτίο ειδήσεων που θέλει να καθοδηγεί λέξη προς λέξη το τι θα πουν οι παρουσιαστές.

Την ώρα εκείνη που αρχίζει το δελτίο ο Βελόπουλος συνήθως είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του έαν έχει φύγει από το γραφείο στο Alert.  

Φυσικά, για ένα κομμάτι ψωμί, δέχονται να ξεφτυλίζονται οι ίδιοι δημοσιογράφοι και να διαβάζουν αυτολεξή ότι τους λέει ένας πολιτικός αρχηγός χωρίς ο ίδιος να έχει το θάρρος να ομολογήσει δημόσια ότι αυτός καθορίζει τα θέματα του δελτίου όπως και τον χρόνο ακόμη και στο 1' που θα «κλείσει» η εκπομπή. 

Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες αφού οδηγούν όχι μόνο στην κατάλυση της δημοκρατίας όταν ένας πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος καθοδηγεί την «ανεξάρτητη ενημέρωση» αλλά αποτελούν μείζον ζήτημα εισαγγελικής παρέμβασης, του ΕΣΡ και του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Όλα αυτά με τα μηνύματα στο Viber στην ομαδική «Ρία Ομάδα» που συμμετέχουν 11 άτομα και φυσικά μέχρι την απόλυση μου και εγώ. 

Κατά συνέπεια η κατοχή εκ μέρους μου και η δημοσιοποίηση αυτών των SMS γίνεται με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Γιατί τώρα ; 

Ο λόγος είναι ότι σκέφτηκα πολλές φορές να εγείρω ζήτημα αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων αλλά ενδεχομένως ο μεν Ανδρέας Καψαμπέλης (μέλος της ΕΣΗΕΑ) θα πήγαινε σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες, όπως ήδη έχει δρομολογηθεί αυτό να πραγματοποιηθεί από το Σεπτέμβριο και ο μεν Νίκος Τσιαμτσίκας μέλος της ΕΣΗΕΑ που έχει τον ρόλο του «αρχισυντάκτη» να έμενε χωρίς μεροκάματο την ώρα που έχει ιδιαίτερη ανάγκη τα ελάχιστα χρήματα που παίρνει για να ζήσει την οικογένεια του. Και οι 2 συνάδελφοι είναι έντιμοι και δεν επιθυμούσα εγώ να είμαι αυτός που θα τους στερήσει το μεροκάματο τους.

Όταν όμως η πρακτική ενός δειλού πολιτικού που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και παριστάνει τον ανήξερο σε αυτούς που του τηλεφωνούν (αυτό επιδιώκει άλλωστε) ως θιγόμενοι μετά το δελτίο ειδήσεων λέγοντας «θα πω στα παιδιά μηπως μπορούν να κάνουν κάτι.. και να μην το ξανά πουν» τότε η αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα και ο καθένας πρέπει να λαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. 

Κυρίως οι δειλοί να βγουν από την φωλιά τους και να μην παριστάνουν τους ανήξερους και τους σπουδαίους! Να αναλάβουν τον ρόλο τους ως κακόμοιρα ανθρωπάκια που είναι και να βάλουν στο κούτελο την σφραγίδα της δειλίας του.

Ας δούμε τώρα τα SMS του πολιτικού αρχηγού που κρύβεται λόγο δειλίας πίσω από την καθοδήγηση ενός «ανεξάρτητου» δελτίου ειδήσεων σε μια δημοκρατία δυτικού πολιτισμού. Αυτό δεν έχει ξανά γίνει ποτέ! 

Δελτίο ειδήσεων 17/5/2024

Να εξηγήσουμε τι διαβάζουμε

Η «Ρια» είναι μια συνεργάτης του σταθμού που κάνει έντιμα την δουλειά της και δεν χρειάζεται περεταίρω εξηγήσεις στο παρόν ρεπορτάζ. Το δελτίο μόλις έχει ξεκινήσει 10:04 μ.μ. - προκύπτει από την ώρα των SMS - και τα κινητά χτυπάνε! Ο Καψαμπέλης κοιτάει συνέχεια το τηλέφωνο του όπως μπορείτε να διαπιστώσετε βλέποντας το δελτίο για να πάρει οδηγίες! Το ίδιο και οι υπόλοιποι! 

Ο Βελόπουλος διαμαρτύρεται γιατί έχει μόνο έναν καλεσμένο το δελτίο του εκείνο το βράδυ! Ήμουν εγώ. Η Ρια του απαντάει ότι έχουν κανονίσει και ο γιατρός Γάκης αλλά υπάρχει ένα θέμα με το Skype.

Ο Βελόπουλος ρωτάει γιατί δεν έχουν βγάλει τον Αμπατζόγλου. Ο εν λόγο είναι κομματικό στέλεχος της Ελληνικής Λύσης από την Μακεδονία!






Δελτίο ειδήσεων 20/5/24

Τι διαβάζουμε ; Ο αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων Νίκος Τσιαμτσίκας (μέλος της ΕΣΗΕΑ) εξηγεί στον Βελόπουλο κατά την διάρκεια του δελτίου την πορεία ενός θέματος και αυτός του καθορίζει τον χρόνο που θα παίξει το θέμα αυτό όπως επίσης και τη ώρα θα κλείσει το δελτίο!



Ο εξευτελισμός της Ελληνικής δημοσιογραφίας δεν έχει πλέον όρια! Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην οποία θα προσφύγει το edolio5 πρέπει να είναι άμεση για το κατάντημα αυτό. Το ίδιο και το ΕΣΡ παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Βελόπουλος ότι τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Πολίτης και Δημήτρης Σταυρόπουλος όπως και η πρόεδρος Ευτέρπη Γκουτζαμάνη είναι «δικά του παιδιά» και ψηφοφόροι του. 

Πως είναι δυνατόν πρόεδρος κόμματος να παρεμβαίνει σε δελτίο ειδήσεων όχι ως θιγόμενος από ένα ρεπορτάζ αλλά ως καθ' ολοκληρία καθοδηγητής ακόμη και για τους καλεσμένους αλλά και για όσα θα ειπωθούν από τους παρουσιαστές. Ακόμη και για την παράταση του δελτίου ειδήσεων για 2 λεπτά. Ο Βελόπουλος ελέγχει απολύτως με απρόκλητες παρεμβάσεις του το δελτίο ειδήσεων μιας δημοκρατικής χώρας. Αυτό δεν φασιστική συμπεριφορά αλλά καθεστωτική δικτακτορία φίμωσης.

Υ.Γ.

Για όσους είναι ανυπόμονοι να σημειώσω ότι έχω στην διάθεση μου 1003 SMS πολύ πιο ενδιαφέροντα από αυτά 

Σχετικά ρεπορτάζ

Άρχισαν τα Αυγουστιάτικα πρωτοσέλιδα αλλά τον Φθινόπωρο έρχονται με ήχο και εικόνα τα καλύτερα! Το χρονικό της ολικής παρακμής και η κατάθλιψη του «Πατριώτης της Κονόμας» που βαράει το κεφάλι του στις πόρτες και βρίζει χυδαία.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !