Τα πως και τα γιατί! Οι «μισές» αλήθειες του Δήμου Αλίμου για την «μισή» παραλία και οι νομικές απαντήσεις του ομίλου εστίασης Σταθοκωστόπουλου που γίνονται δεκτές από την δικαιοσύνη. Τα παράνομα πρόστιμα που ακυρώθηκαν και οι εχθροί που «ονειρεύεται» ο Κονδύλης όταν δεν του κάνουν τα «χατίρια». Η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που δικαιώνει τον επιχειρηματία.


edolio5 team

Καλοκαίρι έρχεται και όπως δείχνουν τα πράγματα επειδή το θέμα πουλάει θα γίνουμε πάλι τηλεθεατές του δημάρχου Αλίμου που με μια ντουντούκα στο χέρι δήθεν θα πολεμάει τα δήθεν συμφέροντα της παραλίας αλλά στο ήμισυ αυτής.

Το edolio5 παρουσιάζει σήμερα ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που προκύπτει από δικόγραφα και δείχνει την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Τώρα στο παιχνίδι της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Κονδύλη και του πατριάρχη ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εστίασης στην Ελλάδα που απαριθμεί περισσότερα από 30 καταστήματα  που απαριθμεί περισσότερα από 30 καταστήματα μπήκε και η ΕΤΑΔ με καταιγιστικές αποστομωτικές απαντήσεις σε βάρος του Κονδύλη για το άδικο των ισχυρισμών του. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιο μένος δημοτικής αρχής απέναντι σε συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν έχει ξανά καταγράψει το ρεπορτάζ πουθενά σε όλη την Ελλάδα. Ο δήμαρχος με το κομπρεσσέρ στο χέρι να γκρεμίζει ένα μαγαζί! 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!    

Ο Κονδύλης αμφισβητεί την ύπαρξη κοινόχρηστου χώρου, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ, συμφερόντων του ομίλου Σταθοκωστόπουλου, παρανομεί με την σύμφωνη γνώμη της ΕΤΑΔ.

Ο Βασικός ισχυρισμός του Κονδύλη είναι ο εξής όπως καταγράφηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Τι μας λέει δηλαδή η ΕΤΑΔ, ότι ολόκληρη η παραλία από την Ποσειδώνος και κάτω είναι ιδιωτική; Η κοινοχρησία του χώρου προκύπτει από το προεδρικό διάταγμα του 2004 που περιγράφει ότι απαγορεύονται οι περιφράξεις και ότι επιτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών. Αρχίζει μία μεγάλη υπόθεση, αντίστοιχη με αυτήν που ξεκίνησε για τα ψηλά κτίρια και τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό. Να μου το θυμηθείτε. Ήδη ενόψει του δικαστηρίου του Σεπτεμβρίου με την ΕΤΑΔ, έχω δώσει την εντολή στη νομική υπηρεσία να προσκαλέσει όλους τους δήμους στη δίκη από το Φάληρο έως το Σούνιο για να δούμε εάν ο χώρος της παραλίας Αλίμου είναι κοινόχρηστος ή όχι. Οι δήμοι Καλλιθέας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα μας υποστηρίξουν. Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει στην ΕΤΑΔ τι μέτωπο πάνε να ανοίξουν, ισχυριζόμενοι κάποιοι εγκέφαλοι ότι η παραλία είναι ιδιωτικός χώρος», είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κονδύλης.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλίμου υποστήριξε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ότι γινόταν κακή χρήση του χώρου από πλευράς ανάπτυξης χρήσης. «Η συμφωνημένη χρήση ήταν για αναψυκτήριο και όχι για νυχτερινό κλαμπ. Το νυχτερινό κλαμπ έχει ειδικούς όρους που λειτουργεί. Ωστόσο το συγκεκριμένο κατάστημα (Penarrubia) διοργάνωνε οχληρά πάρτι στον δημόσιο χώρο που είχε καταλάβει, ξεσήκωνε και ενοχλούσε τον κόσμο έως τα ξημερώματα και αυτός που δεχόταν τις ύβρεις και τις διαμαρτυρίες την επόμενη μέρα ήταν ο δήμαρχος.»

Ένα σε αυτόν τον ισχυρισμό ο δήμαρχος αναφερόταν και στα μαγαζιά που λειτουργού μέχρι τα ξημερώματα δίπλα ακριβώς από το Penarubia, εντός της «Ακτής του Ήλιου» τότε ίσως ένας δημόσιος διάλογος να είχε κάποια αξία προκειμένου να δούμε εάν έχει δίκιο ή άδικο.

Γεννιέται όμως η απορία που αφήνει πολλά ερωτηματικά και ένας κακοπροέραιτος κάνει περίεργες σκέψεις για το πως είναι δυνατόν  η μισή παραλία να μένει στο απυρόβλητο της δημοτικής αρχής και η άλλη μισή να μετατρέπει τον δήμαρχο σε εργολάβο κατεδαφίσεων! 

Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά όπως την παρουσιάζει ο όμιλος Σταθοκωστόπουλου και προκύπτει από δημόσια έγγραφα. 

«Το 1996 ανέλαβε την έκταση στην παραλία του Αλίμου όπου βρισκόταν τότε το Ribas, επί εποχής δημάρχου Αργύρη Αργυρίου. Σε μία περιοχή που, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, ήταν πλήρως εγκαταλειμμένη. «Το πρώην Ελλάδος Εικόνες και τωρινό Μαριδάκι δημιουργήθηκαν από εμάς. Το παλιό Όστρια (σημερινό Penarrubia), αναλάβαμε να το κατασκευάσουμε ενώ βρισκόταν στα μπετά. Και μετά χτίστηκε το Ελλάδος Εικόνες. Δεν είχε χρήματα ο δήμος για την κατασκευή των συγκεκριμένων χώρων και τα χτίσαμε εμείς. Δημιουργήσαμε την παιδική χαρά και χώρους πρασίνου, τους οποίους συνεχίζουμε να συντηρούμε έως και σήμερα. Στο πλαίσιο της δημοπράτησης, συμβατική μας υποχρέωση αποτελούσε ότι πρέπει να δαπανούμε 120.000 ευρώ τον χρόνο για τη συντήρηση και τον καλλωπισμό της έκτασης και να μας παρέχει ύδρευση ο δήμος. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε προβλήματα με τους δημάρχους Αργυρίου, Αλούκο, Μαντζουράνη και Ορφανό. Όταν επεκτείναμε τα μαγαζιά μας, έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου και με άδεια λειτουργίας από όλους τους δημάρχους καθώς και από τον κύριο Κονδύλη. Το 2015 πέρασε νόμος του κράτους και βάσει αυτού λάβαμε παράταση για 10 χρόνια στη μίσθωση της έκτασης, ενώ εκδόθηκαν νέες άδειες λειτουργίας από τη διοίκηση Κονδύλη για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και ενώ είχαν ήδη γίνει επεκτάσεις στα μαγαζιά μας».

«Το 2020 ο κύριος Κονδύλης ξεκίνησε πόλεμο εναντίον μας. Από πλευράς μας πληρώνουμε κανονικά όσα οφείλουμε. Αυτά που δεν καταβάλαμε ήταν τα πρόστιμα του δήμου εναντίον μας, καθώς ήταν όλα παράνομα και γι’ αυτό προσφύγαμε στη δικαιοσύνη. Η διοίκηση Κονδύλη μας έχει επιβάλλει διαδοχικά πρόστιμα και εμείς προσφύγαμε στη δικαιοσύνη για να τα προσβάλλουμε. Ωστόσο αυτό που παρατηρείται στην παραλία του Αλίμου είναι ότι για ανάλογου χαρακτήρα άδειες καταστημάτων με τις δικές μας, υφίσταται διαφορετική μεταχείριση. Εκτός των άλλων, το 2022 δεχτήκαμε καταγγελία από τον δήμαρχο, όπου μας ζητούσε να πληρώσουμε 15 εκατομμύρια ως πρόστιμο για πολεοδομικές παραβάσεις που επικαλούνταν, με τον δήμο να προσφεύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αυθαιρεσιών (ΣΥΠΟΘΑ). Ο δήμος έχασε τις δίκες που ακολούθησαν και η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι τα πρόστιμα εναντίον μας ήταν παράνομα».

Κατά τον όμιλο Σταθοκωστόπουλου ο δήμαρχος Αλίμου επικαλείται ότι «δήθεν δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, ενώ εμείς τις τηρούμε στο ακέραιο και δεν έχουμε καμία εκκρεμή υποχρέωση σε κανέναν δήμο στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Για παράδειγμα, στο δήμο Αθηναίων έχουμε παρουσία τα τελευταία 50 χρόνια και δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα».

Αναφορικά με τον χώρο στάθμευσης στην παραλία Αλίμου, τον οποίο ο δήμος ανακατέλαβε, ο όμιλος Σταθοκωστόπουλου επισημαίνει ότι δεν ήταν κοινόχρηστος αλλά τουριστικό δημόσιο κτήμα. «Όταν λαμβάνεις μία μίσθωση έχει και ένα σχέδιο. Κατάστημα χωρίς χώρο στάθμευσης δεν υπάρχει. Ο δήμαρχος παρανόμως μας πήρε τον χώρο στάθμευσης. Ωστόσο ο προκάτοχος της ΕΤΑΔ στη διαχείριση των ακινήτων, ο ΕΟΤ, μας είχε παραχωρήσει το 1999 τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένου του χώρου στάθμευσης. Επιπλέον, ενώ πληρώναμε τα τέλη κατάληψης δημοσίου χώρου και ενώ υπάρχει σύμβαση βάσει της οποίας ο δήμος θα έπρεπε να καταβάλει το 20,75% των εσόδων από τη μεταξύ μας μίσθωση, προς την ΕΤΑΔ, από το 2017 έως και σήμερα δεν έχει πληρώσει τίποτα».

«Ο δήμος μας επιβάλλει πρόστιμα, τα οποία δεν θα εισπράξει ποτέ γιατί είναι παράνομα. Εκτός των άλλων, από το 2017 δεν έχει συνάψει σύμβαση με την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της παραλίας Αλίμου. Έτσι, ενώ η ΕΤΑΔ ζήτησε στον κύριο Κονδύλη να υπογράψει τη σύμβαση για τα 36 στρέμματα της ιδιοκτησίας της στην παραλία Αλίμου στα οποία στεγαζόμαστε, ο δήμαρχος διαφώνησε και δεν υπέγραψε. Επομένως αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται καμία σύμβαση μεταξύ του δήμου Αλίμου και της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της παραλίας καθότι υφίσταται διαλυτική αίρεση, βάσει της οποίας έχει λυθεί η μεταξύ τους σύμβαση».

Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση αυτή θα λάβει πολλά επεισόδια μέσα στις δικαστικές αίθουσες αφού σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 το νομικό επιτελείο του ομίλου Σταθοκωστόπουλου ετοιμάζει αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος μελών της διοίκησης Κονδύλη που αποφασίζουν, σύμφωνα με τους νομικούς του ομίλου, κατά παράνομο τρόπο, μηνύσεις και συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών τόσο για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και διαφυγόντα κέρδη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !