Ο δήμαρχος Αλίμου που βλέπει παντού παρανομίες εκτός από την «Ακτή του Ήλιου»! Τόνοι τσιμέντου, αυθαίρετες κατασκευές, καταπατήσεις πάρκινγκ στο όνομα ενός ανύπαρκτου κράτους. Οι ευθύνες της ΚΕΔ, η σιωπή του Κονδύλη και ο «εξαφανισμένος» εισαγγελέας που ανέχεται τα μπραβιλίκια «φουσκωτών» της επιχείρησης σε λουόμενους.

 


edolio5 team

Το σταθερό τηλέφωνο του προϊσταμένου της κτηματικής υπηρεσίας 2132118600 είναι μονίμως είναι κατειλημμένο και οι δεκάδες καταγγελίες των πολιτών για αυθαιρεσίες που βγάζουν μάτια στην παραλία Αλίμου... προωθούνται καταλλήλως!Οι πολίτες που πηγαίνουν για μπάνιο στην «Ακτή του Ήλιου» πληρώνοντας 50 ευρώ την ομπρέλα το Σαββατοκύριακο να γίνονται μάρτυρες ενός οργίου πολεοδομικών αυθαιρεσιών, τόνους τσιμέντου και τα μπαρ να κοπανάνε στη διαπασών την μουσική μέχρι τα ξημερώματα αλλά το κράτος για μια ακόμη φορά είναι απών. Αν ρωτήσετε για τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη αυτός βλέπει τις παρανομίες όλης της γης εκτός από όσα συμβαίνουν στην Ακτή του Ήλιου. 

Και να πούμε ότι δεν πάει πολύ συχνά στα μπαρ εντός αυτής ; Φυσικά και πηγαίνει! Μέχρι και ο δήμος κάνει πάρτι εκεί. Προφανώς το σκοτάδι να εμποδίζει τον δήμαρχο να δει τις τεράστιες αυθαιρεσίες προκειμένου να καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες το τι συμβαίνει. Ίσως να είναι απασχολημένος με την εμμονή που έχει για διπλανή επιχείρηση ανταγωνιστική της Ακτής του Ήλιου.

Αυτό που προκύπτει όμως επίσης είναι και η αδράνεια μέχρι παρεξηγήσεως της κτηματικής υπηρεσίας του Πειραιά που είναι αρμόδια για τον έλεγχο και την εντολή κατεδάφισης και εδρεύει στην οδό Νικήτα 15 στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι η σιωπή τους έχει παρεξηγηθεί και μεταφραστεί περίεργα από πολλούς.

Προφανώς θα έχουν τους λόγους τους και ιδιαίτερα ο προϊστάμενος, αφού δεν πράττουν το αυτονόητο με κίνδυνο να πάνε κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θέλει να ζει. Άλλος χορταίνει με ένα σουβλάκι και άλλος έχει συνηθίσει να τρώει αστακομακαρονάδες. Ένα από τα δεκάδες email που μας έστειλαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα ρεπορτάζ ίσως να περιγράφει μια πραγματικότητα αλλά η άμεση της κτηματικής υπηρεσίας θα αποδείξει την αλήθεια ή το ψέμα του.

Ένα από τα μηνύματα όπου έστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του edolio5 χωρίς φυσικά να αναφέρουμε το όνομα του αποστολέα για ευνόητους λόγους:

«Θέλω να σας ενημερώσω περί των αυθαιρεσιών για τα παράνομα κτίσματα που υπάρχουν στην παραλία αυτή! Είμαι υπάλληλος του Δήμου Αλίμου και επειδή έχω έκπτωση στην είσοδο πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα. Έχουν κτίσει μια ολόκληρη πόλη. Δεν τους αγγίζει κανένας... Σας δίνω συγχαρητήρια για ρεπορτάζ που κάνετε γιατί κανένας δεν τολμάει να τα βάλει με τα συμφέροντα αυτά. Είναι βέβαιο ότι η κτηματική υπηρεσία που έχει έδρα στον Πειραιά τα γνωρίζει όλα αλλά κάποιοι βγάζουν τις διακοπές τους χειμώνα καλοκαίρι με χοντρούς φακέλους. Ο κόσμος το έχει τούμπανο στον Άλιμο και εκεί κρυφό καμάρι.»

Την ίδια ώρα πάντως ενώ όλα αυτά είναι γνωστά η εισαγγελία του ΑΠ θα πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος της δικαιοσύνης και να ζητήσει η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δεν πράττουν το καθήκον τους και σε όσους καλύπτουν επί δεκαετίες παρανομίες που βγάζουν μάτι. Διαφορετικά ο καθένας δικαιούται να λέει πολλά και να σκέφτεται ακόμα περισσότερα.

Την ίδια ώρα κατατέθηκε στην βουλή πριν λίγες μέρες στα πλαίσια κοινοβουλευτικό ελέγχου ερώτηση από την «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος» για τον εκφοβισμό, όπως αναφέρει η κοινοβουλευτική ερώτηση που γίνεται σε βάρος πολιτών που θέλουν να έχουν πρόσβαση στην παραλία από «φουσκωτούς» που τραμπουκίζουν εκ μέρους της επιχείρησης.


Δύο φωτογραφίες που δείχνουν τις τεράστιες αυθαίρετες κατασκευές σε ανάπτυξη εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με τσιμέντο και σιδερένιες πακτωμένες βάσεις. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !