«Χαστούκι» από το ελεγκτικό συνέδριο! Υπερκοστολογημένο έργο 17 εκατ. ευρώ θα έπαιρνε η Intrakat των πετρελαιάδων Μπακοκαϋμενάκηδων και του υπόδικου για κακούργημα Άλεξ. Εξάρχου από την περιφέρεια Αττικής. Οι 388 κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας που θα πληρωνόντουσαν με 36.000€ η μία ενώ στο εμπόριο κοστίζουν 10.000 ευρώ.


Του ειδικού συνεργάτη

Όπως φαίνεται στην απόφαση του ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύει το edolio5 ακυρώθηκε μια μεγάλη δουλειά  από την περιφέρεια Αττικής που θα έπαιρνε με υπερκοστολόγηση η η εταιρεία Intrakat των Μπακοκαϋμενάκηδων και του υπόδικου για κακούργημα υπόδικου για κακούργημα που έμεινε εκτός φυλακής αφού κατέβαλε 500.000 ευρώ σύμφωνα με την απόφαση της ανακρίτριας που απολογήθηκε για την σύμβαση 717. 

Μεταξύ άλλων το έγγραφο αναφέρει: «εξάλλου, η έλλειψη εμπεριστατωμένης έρευνας αγοράς αναδείχθηκε και από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στην ανωτέρω 150/27.1.2023 απόφασή της, με την οποία αρχικώς εγκρίθηκε η διενέργεια του διαγωνισμού. Ειδικότερα, κατά τα εκτεθέντα ανωτέρω στη σκέψη 15, μειοψηφία μελών της Οικονομικής Επιτροπής στην προαναφερθείσα απόφαση αναφέρθηκε σε υπερκοστολόγηση της εν θέματι προμήθειας, εκθέτοντας και συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα για τις τρέχουσες τιμές αγοράς.

Οι αιτιάσεις αυτές, προερχόμενες από μέλη του αρμοδίου οργάνου της αναθέτουσας Αρχής, έπρεπε να ληφθούν υπόψη, κατά την έκδοση της ως άνω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η ορθότητα της διεξαχθείσας έρευνας αγοράς, με τη διεξαγωγή, κατά τα ανωτέρω, διεθνούς έρευνας αγοράς, χωρίς τούτο να συνεπαγόταν υπερβολική καθυστέρηση στη διενέργεια του διαγωνισμού, αφού η προηγηθείσα έρευνα αγοράς είχε ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο με τη λήψη προσφορών από τρείς ημεδαπούς οικονομικούς φορείς μια ημέρα μετά την αποστολή προς αυτούς των σχετικών αιτημάτων της οικείας Επιτροπής Διερεύνησης Τιμών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και ένωσης οικονομικών φορέων «ΙΝΤΡΑΚΑΤ Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών και Ενεργειακών Έργων – ΤΕΡΝΑ Ανώνυμος Τουριστική και Ναυτιλιακή Εταιρεία Τεχνική».

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται ότι κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις καταγγελίες για υπερκοστολόγηση που είχε κάνει η μειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής.

Η απόφαση





Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε σύμβαση για αγορά 388 καμερών για τον έλεγχο της κυκλοφορίας με κόστος των 36.000 ευρώ η μια ενώ είχαν γίνει καταγγελίες από περιφερειακούς συμβούλους ότι το κόστος δεν ξεπερνά τις 10.000€!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες

Η έκπτωση για το έργο ήταν 1% και έτσι ήθελαν να κοστολογήσουν 17 εκατ. 
ευρώ  μαζί με το ΦΠΑ από το Ταμείο Ανάκαμψης που εντάχθηκε το έργο!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !