Μια «τρύπα στο νερό»! Φιάσκο, αλαλούμ, δίωξη για πλημμελήματα και ασχετοσύνη των αρχών για τις συλλήψεις των τεσσάρων που παρουσιάστηκαν ως τρομοκρατική οργάνωση από την ηγεσία της ΕΛΑΣ ενώ η «επιχείρηση» αφορούσε «σκούπα» από την Δίωξη Εκβιαστών.


edolio5 team

Όταν η πρεμούρα των αρχών να δείξει «επιτυχία» την αναγκάζει να ξεχάσει τους βασικούς κανόνες δικονομίας τότε σημαίνει ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι και όχι για την ουσία! Αλαλούμ δημιουργήθηκε σήμερα με τους τέσσερις συλληφθέντες με τα εκρηκτικά οι οποίοι πηγαινοέρχονται στα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά.

Αρχικά οδηγήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια της Αθήνας για να κριθεί ότι πρέπει να μεταφερθούν στα δικαστήρια του Πειραιά λόγω αρμοδιότητας, καθώς τα εκρηκτικά βρέθηκαν σε σπίτια στον Πειραιά και το Πέραμα.

Όμως όταν οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά, η εισαγγελέας διαπίστωσε αυτό που είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή. Ότι οι δύο συλληφθέντες είναι στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και κατά συνέπεια πρέπει να παραπεμφθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά όπου τελικά οδηγήθηκαν.

Τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας για κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το πρώην ηγετικό μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά, επιστρέφει αυτήν την ώρα στην Αθήνα κατηγορούμενος για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, αδερφού του ενός στελέχους του ΠΝ, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πειραιά για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων και θα παραπεμφθεί να δικαστεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής (9/2) έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν ένα πρώην ηγετικό στέλεχος από τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και τρεις ακόμη, που έχουν σχέση με την ομάδα υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο παρελθόν, το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια φυλάκισης για τη δράση του σε οργάνωση, αλλά είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, το 2019.

Από την έρευνα των Αρχών, ο προαναφερθέντας φέρεται να ήταν συνεργός με τον «Ράμπο» ή «Ταξιτζή», όπως τον φώναζαν στην Greek Mafia, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε μαφιόζικη ενέδρα στον Κορυδαλλό, τον περασμένο Ιούνιο.

Τελικά στη φυλακή οδηγείται μετά την καταδίκη του το πρώην ηγετικό στέλεχος των Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος του και ένας αστυνομικός. Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση.


Στην υπόθεση εμπλέκονται και στελέχη που σχετίζονται με την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού – Eντοπίστηκαν, όπλα σφαίρες και εκρηκτικά

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek Mafia».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !