Η κατασκευαστική εταιρεία CCC της βαθύπλουτης οικογένειας Χούρι με έδρα το Μαρούσι αλλά χωρίς δραστηριότητα στην Ελλάδα! Τα «έσπασε» μέχρι πρωίας στα μπουζούκια ο κοντός αδερφός (που έμεινε 50 μέρες στην εντατική λόγο covid) μαζί με την σύζυγο που είναι φαν του Ρέμου, με φίλες και φίλους κάνοντας το μαγαζί λαμπόγυαλο. Οι κοσμικές κυρίες της παρέας που μαζί με τον Βαρβιτσιώτη έφυγαν τα ξημερώματα. Το «Καλογρίτσας Gate» και πως «γλίστρησαν» ανέπαφα.


Του ειδικού συνεργάτη 

Όσοι βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο NOX της Ιεράς Οδού, είδαν στους καναπέδες ακριβώς μπροστά στην πίστα μια μεγάλη παρέα.

Όμορφες κι ελκυστικές κυρίες (και κύριοι) της καλής κοινωνίας, είχαν προσκληθεί από μια οικογένεια Λιβανέζων που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Είναι η οικογένεια Χούρι η οποία έχει μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής, την Consolidated Contractors Company (CCC). Ενας κολοσσός που συγκαταλέγεται και στους 20 μεγαλύτερους ομίλους του κλάδου παγκοσμίως.

Στην όμορφη παρέα του NOX, οικοδέσποινα ήταν η Χάλα Χούρι, σύζυγος του Ταουφίκ Χούρι, ενός από τα τρία αδέρφια που ηγούνται της κατασκευαστικής εταιρείας.

Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Ελίνα Φέσσα, Μαρία Διαμαντίδη, Σοφία Σωτηράκου, Αρετή Δαλακούρα, Κώστας Καίσαρης με τη σύζυγό του Χριστιάννα, ο Μάριος και η Δέσποινα Κάτσικα της FARAN, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τη σύζυγό του Κέλλυ, ο Γιώργος Μαργαρώνης της Latsco, ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή,ο Ντίνος Ροδόπουλος και ο Γιώργος με τη Βάσω Φειδάκη.


Η σικάτη και εντυπωσιακή Χάλα είναι φαν του Αντώνη Ρέμου και κάνει συχνά σούπερ πάρτι στα μαγαζιά που τραγουδάει. Ένα τέτοιο πάρτι υπερπαραγωγή είχε γίνει και το 2017, μια ημέρα πριν από την επίσημη πρεμιέρα με τους «Khoury Family» να κλείνουν όλο το κέντρο για την παρέα τους.


Ταουφίκ και Χάλα Χούρι

Στους κύκλους της καλής κοινωνίας της Αθήνας λένε ότι ο Ταουφίκ και η Χάλα Χούρι ήταν οι πρώτοι από την μεγάλη οικογένεια των Λιβανέζων που έγιναν γνωστοί στα κοσμικά στέκια.

Ο Ταουφίκ, που δεν είναι πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της CCC, σε αντίθεση με τα άλλα αδέρφια του, Βάελ και Σάμερ Χούρι, επιλέγει την καλή ζωή.

Εξωστρεφείς, ιδιαίτερα η καλλίπυγος Χάλα, πάντα στην πρώτη γραμμή των πάρτι στα μεγάλα σαλόνια και με τους παπαράτσι να τους περιμένουν για μερικές φωτογραφίες.

Η βίλα στη Μύκονο

O πολυεκατομμυριούχος Ταουφίκ με τη σύζυγό του, έγιναν talk of the Mykonos όταν πριν από μια 7ετία περίπου διέθεσαν 1,3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν εξοχική κατοικία στη Μύκονο. Κι αγόρασαν τη βίλα του Βασίλη και της Σοφίας Μπιθαρά των καταστημάτων BSB, καλώντας κάθε καλοκαίρι τους φίλους τους για να περάσουν ξένοιαστες στιγμές δίπλα στη θάλασσα του Αγίου Λαζάρου.

Μνημειώδη είναι και τα εορταστικά πάρτι που διοργανώσει κάθε χρόνο το ζεύγος Ταουφίκ και Χάλα Χούρι στο εκπληκτικής ομορφιάς και πολυτέλειας σπίτι τους στην Πολιτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άνοιξη του 2020 ο Ταουφίκ Χούρι έφτασε ένα βήμα πριν από το θάνατο όταν τον χτύπησε δυνατά ο κορωνοϊός και βρέθηκε διασωληνωμένος για περισσότερες από 50 ημέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Η κοσμική και εξωστρεφής ζωή της οικογένειας Χούρι περιορίζεται, ωστόσο, στις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ζευγαριού. Τα άλλα δύο αδέρφια, που βρίσκονται στο τιμόνι του κατασκευαστικού κολοσσού, έχουν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ, ειδικά ο Σάμερ, ο οποίος είναι πρόεδρος της CCC, αλλά και ο Βαέλ.


Οι ιδρυτές της CCC, ήταν προσωπικοί φίλοι του παλαιστίνιου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ κι έχαιραν μεγάλης εκτίμησης στον αραβικό κόσμο, έχοντας προσβάσεις σε όλες τις δομές της εξουσίας.

Είχαν κλείσει πολλά συμβόλαια στην Παλαιστίνη, επεκτάθηκαν στη συνέχεια σε όλη τη Μέση Ανατολή και η φήμη τους απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, έχοντας πλέον δουλειές και στις ΗΠΑ, και στην Ασία, αλλά και στην Αυστραλία.

Στον αριθμό 62Β της λεωφόρου Κηφισίας και Χασίμπ Σαμπάχ και Σαΐντ Χούρι βρίσκεται το «στρατηγείο» των λιβανέζων επιχειρηματιών με τους 110.000 εργαζόμενους, που δραστηριοποιούνται πλέον, πέραν των κατασκευών, σε αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε λιμάνια και εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, σε ξενοδοχεία και real estate σε όλο τον κόσμο… αλλά όχι στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι με βάση ένα νόμο του 1967 «Περί εγκαταστάσεως εν Ελλάδι Αλλοδαπών Εμποροβιομηχανικών Εταιρειών», δεν μπορούν να αναλάβουν έργα στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν τους ενδιέφερε. Είχαν έρθει σε μια φιλική χώρα, πολύ κοντά στη Μέση Ανατολή και μπορούσαν να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους όραμα.

Το όνομα Χούρι βρίσκεται μπλεγμένο με τον «κόκκινο» εργολάβο, Χρήστο Καλογρίτσα, τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, τα σχέδια για media ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το περίφημο «Καλογρίτσας Gate» είναι σε εξέλιξη το 2021 και τότε καταγγέλλεται στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, από τον εργολάβο ότι επικοινωνούσε με μηνύματα με τον Νίκο Παππά για την απαραίτητη εγγυητική επιστολή που έπρεπε να έχει ο Καλογρίτσας για να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια.

Εκεί εμπλέκεται το όνομα των Χούρι για περίεργες και αδιευκρίνιστες τριγωνικές συναλλαγές. Ο Καλογρίτσας κινείται δικαστικά κατά του Σάμερ Χούρι επειδή η CCC είχε ζητήσει να της επιστραφούν 3 εκατ. ευρώ που είχε δώσει στον εργολάβο για δουλειά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ο Καλογρίτσας υποστήριζε ότι τα λεφτά αυτά δόθηκαν από την λιβανέζικη κατασκευαστική στο πλαίσιο εικονικής συναλλαγής, με παρέμβαση Παππά, προκειμένου να καλυφθεί η εγγυητική επιστολή για την τηλεοπτική άδεια στον διαγωνισμό που έγινε το καλοκαίρι του 2016. Στην υπόθεση αυτή όλοι οι εμπλεκόμενοι πέρασαν από τον πάγκο της δικαιοσύνης εκτός από τα μέλη της Λιβανέζικης οικογένειας που υποτίθεται ότι αυτοί έδωσαν τα χρήματα στον Καλογρίτσα και θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι.

Φήμες τότε έλεγαν ότι υπήρξαν αναταράξεις μέσα στην οικογένεια και για κακές σχέσεις μεταξύ των αδερφών, κάτι που ίσως να οδήγησε και στην έξοδο από το board τον Ταουφίκ Χούρι.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !