Μόνο στο edolio5! Στις 28/2 συνεδριάζει το εκλογοδικείο για τον εξοστρακισμό του κόμματος - παρωδία. Η δικογραφία στον Άρειο Πάγο που έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για την έκπτωση τους από την Βουλή, οι 3 ενστάσεις που εκκρεμούν για το «μαγαζί» του Βασίλη Στίγκα και η επιστροφή των μισθών που έχουν εισπράξει ως βουλευτές. Οι δικηγόροι του Κασιδιάρη ετοιμάζουν τα υπομνήματα των απολογιών τους.


edolio5 team

Όλα κάποτε τελειώνουν! Όπως λέει ο λαός μας «ότι φάγαμε και ότι ήπιαμε». Στις 28 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη συνεδριάζει το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο - εκλογοδικείο για να κρίνει τις 3 ενστάσεις που εκκρεμούν σε βάρος του κόμματος - παρωδία που αποτελεί πλέον τον περίγελο του κοινοβουλευτισμού στην χώρα μας. Είναι προφανές ότι η κρίση των δικαστών θα είναι συνάρτηση και της εκκρεμούσας δικογραφίας που υπάρχει ήδη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. 

Οι Βουλευτές των Σπαρτιατών εκμεταλλευόμενοι την αποχή των δικηγόρων έχουν πάρει παράταση προκειμένου να καταθέσουν γραπτές εξηγήσεις ως ύποπτοι για το αδίκημα αυτό αλλά στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με νομικούς κύκλους για το εκλογοδικείο αρκεί το «κατηγορητήριο» που έχει συντάξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις ευρωεκλογές 9 Ιουνίου η απόφαση του εκλογοδικείου θα είναι οριστική, χωρίς δικαίωμα ένδικης προσφυγής, που όπως όλα δείχνουν θα «πετάξει» από την βουλή και τους 12 βουλευτές του κόμματος αυτού. Μπορεί ο Βασίλης Στίγκας να διαβεβαιώνει τους βουλευτές του ότι έχει συνεννοηθεί με την κυβέρνηση να μην τους πειράξουν αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί αποτελούν αστειότητες. 

Μετά την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα θα δρομολογηθεί η επιστροφή των μισθών που έχουν εισπράξει ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» όπως ορίζεται από το δημόσιο λογιστικό 

Οι τρεις ενστάσεις οι οποίες αφορούν το κόμμα των Σπαρτιατών έχουν κατατεθεί για να συζητηθούν στο Εκλογοδικείο και είναι οι εξής.

Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από τον Δ.Π. και την Φ.Α. και στρέφονται κατά της εκλογής του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών, Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κατά το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Η επόμενη ένσταση κατατέθηκε από τον Κ. Π. ο οποίος στρέφεται κατά των: Βασίλη Στίγκα, πρόεδρου του κόμματος Σπαρτιάτες και βουλευτή Β3 εκλογικής περιφέρειας Νότιου τομέα Αθηνών, Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Ακριβής Πετροπούλου, αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης.

Η τρίτη ένσταση κατατέθηκε από τον Η.Β. και στρέφεται κατά της χρήσης και διατήρησης του εθνικού προσδιορισμού του εμβλήματος του κόμματος των Σπαρτιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τα υπομνήματα των βουλευτών ως προς την κλήση τους από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου συντάσσονται από δικηγόρους «συνεργαζόμενους» με την νομική ομάδα υποστήριξης του Ηλία Κασιδιάρη όπως άλλωστε το ίδιο θα συμβεί και για την δίκη που έχει οριστεί στο εκλογοδικείο.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !