Όλα τα ονόματα των εκτελεστών και το no - paper που μοιράζει η ΕΛΑΣ για να προστατέψει το «βαθύ λαρύγγι» της νύχτας που φοβήθηκε και συνεργάστηκε για να μην τον σκοτώσουν! Οι συλλήψεις των νοικιαζόμενων «συμβολαιογράφων» ο ηθικός αυτουργός των δολοφονιών που διαφεύγει, ο έγκλειστος στις φυλακές του Μαυροβουνίου και Λάρισας και ο ισχυρισμός της ασφάλειας για την καταλάθος (!) δολοφονία του Μήτσου.


Του ειδικού συνεργάτη

Η προσπάθεια της ΕΛΑΣ να εξαφανίσει από το μικροσκόπιο του ρεπορτάζ το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε πληροφορίες τις τελευταίες 48 ώρες, μετά την δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη είναι εμφανής και προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω πως οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν πολύμηνη έρευνα και να περάσουν χειροπέδες σε δύο μέλη της Greek Mafia δολοφόνους, του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη. Η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων έγινε μετά τις συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν ύστερα από την υπόδειξη του ανθρώπου - κλειδί που φοβήθηκε για την ζωή του και συνεργάστηκε με την ΕΛΑΣ να εντοπίσουν τα «πιστόλια», τους φυσικούς δηλαδή αυτουργούς, ωστόσο άγνωστο παραμένει το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τα συμβόλαια θανάτου. Το ερώτημα που προκύπτει επί αυτού είναι φυσικά ευνόητο!

Πρόκειται για έναν 39χρονο Γεωργιανό και έναν 20χρονο. Μάλιστα το αποτύπωμα του 39χρονου, είχε εντοπιστεί στη μπαταρία της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου και εγκατέλειψαν άρον άρον 1 χιλιόμετρο από το σημείο της δολοφονίας λόγω μηχανικής βλάβης.

Ο 39χρονος, σκληρό μέλος της γεωργιανής μαφίας, δήλωνε υδραυλικός και διέμενε άλλοτε στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης και άλλοτε στον Ασπρόπυργο. Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, μεταφορά μεταναστών αλλά και για τραυματισμό δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι 2 συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε δύο εμπρησμούς που έγιναν αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις εταιρειών που είναι συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου, αλλά και σε έναν εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Παράλληλα, κατηγορούνται και για προπαρασκευαστικές ενέργειες τέλεσης κακουργήματος στο Μαυροβούνιο.

Για την εμπλοκή τους στα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου ταυτοποιήθηκαν άλλα 2 άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και για τα οποία εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, ένα άτομο που βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας και ένας ακόμη που είναι έγκλειστος στις φυλακές στο Μαυροβούνιο.

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει στην Οδησσό της Ουκρανίας και καταζητείται. Ο επικεφαλής στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ένας 40χρονος από το Ουζμπεκιστάν, με τα αρχικά Σ.Λ. και επίσης καταζητείται.

Ο εκτελεστής της οργάνωσης είναι ο 40χρονος Κ.Δ., ο οποίος κατάγεται από την Γεωργία και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας, καθώς προφυλακίστηκε για πλαστά έγγραφα.

Το αποτύπωμα στην μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στο συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία ανήκει στον 39χρονο Α.Σ., ο οποίος κατάγεται από τη Γεωργία και συνελήφθη στον Ασπρόπυργο.

Άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 20χρονος Δ.Δ., συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η δολοφονία του Γιώργου Μήτσου έγινε καταλάθος.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2022 είχε δολοφονηθεί ο Γιάννης Σκαφτούρος, δύο μήνες μετά δολοφονείται ο Μήτσου. Οι διαρροές τότε έλεγαν πως αυτό έγινε ως αντίποινα επειδή ο Μήτσου είχε οργανώσει την δολοφονία Σκαφτούρου. Αυτό το σενάριο το «μοίραζε» η ΕΛΑΣ όπως τώρα «μοιράζει» κάτι άλλο. Τι να πιστέψουμε ; Τίποτα από τα 2! Η απάντηση βρίσκεται στον ηθικό αυτουργό.

Μάλιστα, δύο από τα άτομα αυτά, βρίσκονται ήδη σε φυλακές για άλλα αδικήματα. Το ένα από αυτά στην Ελλάδα, ενώ το άλλο βρίσκεται στο Μαυροβούνιο.

Ειδικότερα, στο Μαυροβούνιο είναι φυλακισμένος ένας 36χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, με τα αλβανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων.

Όπως γράφει το Top Channel, ο «Xh.P.» συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2023 στο συνοριακό πέρασμα του Σουκόμπιν, στα σύνορα Αλβανίας – Μαυροβουνίου ως ύποπτος για τη δολοφονία ενός ανώτερου στελέχους εγκληματικής ομάδας στη Μπούντβα.

Τότε, ο 36χρονος είχε παρουσιάσει πλαστό ελληνικό διαβατήριο, με άλλα στοιχεία και είχε επιχειρήσει να περάσει πεζός τα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η συνοριακή αστυνομία του Μαυροβουνίου είχε εντοπίσει στην κατοχή του ένα ειδικό εργαλείο για το ξεκλείδωμα αυτοκινήτων, 4.350 ευρώ και 500 δολάρια, καθώς και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία ο 36χρονος εμπλέκεται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών που εκτελέστηκαν από τη Greek Mafia τα τελευταία δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο «Xh.P.» όπως και οι άλλοι τέσσερις που έχουν ταυτοποιηθεί, μαζί με τους δύο συλληφθέντες, συμμετείχαν:

• στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,

• στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,

• στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,

• στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και

• στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !