Το σχέδιο για την απαγωγή πασίγνωστου ενεχυροδανειστή! Το τηλεφώνημα στην ΓΑΔΑ μέσα στην νύχτα και το «βαθύ λαρύγγι» που έμεινε έξω από την «δουλειά». Το νοικιασμένο σπίτι στην Αταλάντη και η «ομάδα δράσης» που «ξεδοντιάστηκε» για άλλους λόγους.

Του Άρη Σπίνου

Τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα στην ΓΑΔΑ και στην ΕΥΠ έχουν πάρει φωτιά από πληροφοριοδότες που λένε τις δικές τους εκδοχές για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις 2 πρόσφατες δολοφονίες και όχι μόνο.

Ανάμεσα σε αυτές τις πληροφορίες ως σοβαρή έχει αξιολογηθεί αυτή που «μαρτύρησε» το σχέδιο απαγωγής ενός πασίγνωστου ενεχυροδανειστή. Πρόκειται για γνωστό που είχε πρόσφατα ποινικές περιπέτειες. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υπάρξει μια 4μελη ομάδα που είχε σχεδιάσει την απαγωγή του, είχε νοικιάσει σπίτι στην Αταλάντη για να τον κρατήσει όμηρο μέχρι η οικογένεια του να δώσει τα χρήματα που θα απαιτούσαν. Ο άγνωστος πληροφοριοδότης, είπε πολλές λεπτομέρειες, που φαινόταν ότι γνώριζε εκ των έσω την δράση της ομάδας αυτής, που όπως είπε όμως δεν προχώρησε στο σχεδιασμό αφού 2 εκ της ομάδας συνελήφθησαν για ληστεία και προφυλακίστηκαν. Σήμερα ένας εκ των τεσσάρων, όπως είπε ο ίδιος πληροφοριοδότης, είναι δολοφονημένος. Είναι άγνωστο στο edolio5 εάν ο γνωστός επιχειρηματίας έχει ενημερωθεί από τις αρχές. Το όνομα του είναι στην διάθεση μας, όπως κατεγράφη στο δελτίο πληροφοριών που συνέταξε το πρόσωπο που δέχτηκε το τηλεφώνημα.