Τρίτη, Ιουνίου 13, 2023

Ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου «Tokyo» Γιάννης Βουτυράκος ήταν ο πατέρας της 14χρονης που «συνέλαβε» τον 63χρονο παιδόφιλο στην Ομόνοια και τον έκανε αγνώριστο! Η καταδίκη για βιασμό και η αγγελία - παγίδα για babysitter. Ο «πατριάρχης» της οικογένειας που «βασιλεύει» στην ημερήσια κρουαζιέρα και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του γιου του με «συμβόλαιο θανάτου» που είχε αγοραστεί 30.000 ευρώ. Η σύλληψη του επίδοξου δολοφόνου και η «ανάκριση» στο υπόγειο του νυχτερινού κέντρου Caramela.


Του Άρη Σπίνου

Παλιός γνώριμος των Αρχών φαίνεται πως είναι ο 63χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη την Κυριακή, 11 Ιουνίου, στην Ομόνοια, αφού σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, είχε καταδικαστεί και για βιασμό στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο άνδρας αυτός είχε συλληφθεί το 1998 για τον βιασμό μπέιμπι σίτερ. Ο κατηγορούμενος έβαζε αγγελίες σε εφημερίδες πως δήθεν αναζητούσε μπέιμπι σίτερ και όταν οι γυναίκες πήγαιναν σπίτι του στην περιοχή των Πετραλώνων, εκείνος έκανε σεξουαλική επίθεση. Δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του.

Συνδέεται και με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, τις οποίες ερευνά η αστυνομία, καθώς και πως πετούσε χαρτάκια με το τηλέφωνο του και άσεμνες εικόνες σε σχολείο.

Ο πατέρας της 14χρονης Γιάννης Βουτυράκος, ο οποίος είναι αυτός που ακινητοποίησε τον κατηγορούμενο προτού τον συλλάβει η αστυνομία. Πρόκειται για τον επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου «Tokyo».

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο, λόγω αδιαθεσίας που εξέφρασε.

Ο Γιάννης Βουτυράκος είναι γιος του γνωστού Πέτρου Βουτυράκου, ενός επιχειρηματία τις πιο σπάνιες περιπτώσεις αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Σήμερα κυριαρχεί στην ημερήσια κρουαζιέρα σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησί της Ελλάδος την Ζάκυνθο, με πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

Ο Γιάννης Βουτυράκος έγινε ευρύτερα γνωστός τον Οκτώβριο του 2007 με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του όταν ήταν ιδιοκτήτης του κέντρου «Caramela» έναντι συμβολαίου θανάτου αξίας 30.000 ευρώ.

Στη δικογραφία, που έχει μπει πλέον στο αρχείο με βούλευμα, για την υπόθεση του «Caramela» περιλαμβάνονται τα ονόματα περισσοτέρων από 9 ατόμων, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, γνωστών στο χώρο της νύχτας «μπράβων» ακόμα και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ο καθένας από τους οποίους φαίνεται να διαδραματίζει διακριτό ρόλο στα γεγονότα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου στο υπόγειο του νυχτερινού κέντρου «Caramela», όπου οι ιδιοκτήτες του οδήγησαν τον 31χρονο επίδοξο δολοφόνο, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστο Λουκόπουλο για μια άτυπη, on – camera, ανάκριση. Νωρίτερα, τον είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα σε παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού και είχαν καταφέρει να τον ακινητοποιήσουν με τη συνδρομή γεροδεμένων υπαλλήλων του καταστήματος. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε (όπως προκύπτει από τη δικογραφία) ότι την εντολή εξόντωσης του Βουτυράκου έδωσε έτερος επιχειρηματίας της λεωφόρου Συγγρού και ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες», Μπάμπης Λαζαρίδης, που βρέθηκε αρκετό καιρό αργότερα δολοφονημένος. Μια δολοφονία που ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί. Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Λουκόπουλος με νέα κατάθεση του ανασκεύασε όσα είχε πει αρχικά για το σχέδιο δολοφονίας.

Το παρασκήνιο ήθελε τον Λαζαρίδη να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα (οικονομικό και γοήτρου) από τη φυγή του καλλιτεχνικού διευθυντή και της υπεύθυνης λογιστηρίου από τις «Μούσες» με προορισμό το ανταγωνιστικό «Caramela», καθώς το μεν πρώτο είχε πλέον αναδουλειές ενώ το άμεσα ανταγωνιστικό λειτουργούσε κάθε βράδυ με αρκετή επιτυχία. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε ενώπιον του Γιάννη Βουτυράκου ότι η εντολή που είχε λάβει ήταν να τον πυροβολήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι και τρεις στο στήθος με όπλο που του είχε προμηθεύσει ένας εν ενεργεία αστυνομικός!


Ο Πέτρος Βουτυράκος είναι περήφανος για την οικογένεια του και ιδιαίτερα υπερπροστατευτικός. Όποιος τον ρωτάει αν αγαπάει τα παιδιά του και την σύζυγο του απαντάει πάντα με τον ίδιο τρόπο. "Όποιος έστω και να σκεφτεί να τους κάνει κακό, σύντομα θα εύχεται να μην είχε γεννηθεί. Δεν πειράζω ούτε μύγα. Μπορώ όμως να γκρεμίσω βουνά για αυτούς που αγαπώ. Όποιος θέλει ας με δοκιμάσει να δει αν λέω αλήθεια ή ψέματα".