Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024

Το εδώλιο για στημένο ναυάγιο του πλοίου Αγία Ζώνη δείχνει ο εισαγγελέας! Οι 5 κατηγορούμενοι και τα 90.000.000 ευρώ από την ευρωπαϊκή ένωση που «έβαλαν στο μάτι» για να καθαρίσουν την περιοχή από τους 2.500 τόνους μαζούτ.


edolio5 team

Μπορεί να πέρασαν 7 χρόνια και η υπόθεση να έχει ξεχαστεί αλλά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της απόδοσης ευθηνών.Η απόδοση ποινικών ευθυνών και η εξακρίβωση των αιτίων του ναυαγίου του πλοίου Αγιά Ζώνη ΙΙ σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 έχουν πλέον διαφανεί. Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα ζητείται για να δικαστούν για απάτη ναυαγίου πέντε άτομα. Αυτό που γράφει η πρόταση και δημιουργεί εντύπωση είναι το κίνητρο του ναυαγίου.

Αναφέρεται επίσης ότι οι δεξαμενές άνοιξαν με δόλο για να πέσει το πετρέλαιο στη θάλασσα και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από την επιχείρηση καθαρισμού των νερών, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ονόματα των 5 κατηγορουμένων είναι στην διάθεση του edolio5 αλλά για προφανείς λόγους δεοντολογίας δεν τα αναφέρουμε μέχρι το αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούνται για σχεδιασμένη πρόκληση εκτεταμένης θαλάσσιας ρύπανσης προκειμένου να επωφεληθούν από την αμοιβή για αντιρρυπαντικά έργα.

Οι εργολάβοι καθαρισμού είχαν ζητήσει περίπου 89,5 εκατ. δολάρια.

Να θυμίσουμε ότι πλοιοκτήτης του πλοίου ήταν Θεόδωρος Κουντούρης, ως πρόεδρος της εταιρείας και αντιπρόεδρος ο γιος του, Φίλιππος.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !