Από αναβολή σε αναβολή η δίκη της π. προϊσταμένης της εισαγγελίας Κέρκυρας Μαρίας Τατάκη για υπόθεση "ουράς" παραδικαστικού κυκλώματος! Η αναφορά προέδρου δικηγόρικου συλλόγου που καταγγέλει στον Άρειο Πάγο ότι έβαλαν στην έδρα για να την δικάσει πρόεδρο που είναι φίλη της.


edolio5 team

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, για τις 9 Ιανουαρίου 2023, η δίκη της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας που κατηγορούνται μαζί με την επικεφαλής της γραμματείας για “έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση” και “συνέργεια σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση”. Η υπόθεση αφορά “παρακλάδι” της εξαιρετικά σοβαρής δικογραφίας που εκκρεμεί στο στάδιο του βουλεύματος για την “εξαφάνιση δικογραφιών”.

Η όλη υπόθεση που καταγγέλθηκε ότι προσομοιάζει με δράση “παραδικαστικού κυκλώματος” στην Κέρκυρα, οδήγησε τελικά εκτός δικαστικού σώματος την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας , με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Μάλιστα στην εν λόγω συνεδρίαση ο Βασ. Πλιώτας, τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων.



Η αναβολή, δεύτερη στη σειρά, δόθηκε εξαιτίας κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου της πρωην εισαγγελέα. Προσδιορίστηκε μάλιστα να δικαστεί στις αρχές Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που στο Τριμελές Εφετείο Κέρκυρας, είχε προσδιοριστεί να δικαστεί και δεύτερη υπόθεση για “πλαστογραφίες” στα Βιβλία της αστυνομίας με κατηγορούμενη πάλι την πρώην εισαγγελέα και 4 αστυνομικούς, όταν φέρονται να επιδίωξαν να δείξουν ότι δεν καθυστερούσε στη χρέωση διεκπεραίωσης των ποινικών υποθέσεων.


Μάλιστα σύμφωνα με τις αναφορές είχε προκαλέσει τεράστια ερωτήματα το γεγονός ότι οι δυο αυτές δίκες ενώ είχαν αρχικά προσδιοριστεί να εκδικαστούν στην ίδια ημερομηνία, στις 14/3/2022 , τότε διαχωρίστηκαν και αναβλήθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες, παρότι έχουν μια προφανή συνάφεια.
Η βασική υπόθεση

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας , η βασική υπόθεση αφορά “την εξαφάνιση και παραγραφή τουλάχιστον 154 κακουργημάτων και εκατοντάδων πλημ/μάτων”, και ήδη ο Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας φέρεται να έκανε πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών να παραπεμφθεί η πρώην εισαγγελέας για πλημμεληματική υπεξαγωγή εγγράφων (100άδων παραγραφεισών δικογραφιών) και για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας.

Από την πλευρά των καταγγελλόντων, προεξάρχοντος του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργου Καλούδη, έχουν διατυπωθεί ενστάσεις και καταγγελίες πως ενώ θα έπρεπε δεν έγινε ένωση των 3 δικογραφιών για να γίνει διερεύνηση σε βάθος για αδικήματα “συμμορίας-εγκληματικής οργάνωσης”.



Όπως καταγγέλλει όμως με νέα αναφορά του στον Άρειο Πάγο (προς την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του δικαστηρίου) ο Γιώργος Καλούδης, στο δικαστήριο που τελικά αναβλήθηκε επρόκειτο να προεδρεύσει δικαστής “η οποία επί 6 χρόνια 2014-2020 ήταν Προϊστάμενη του Πρωτοδικείου Κέρκυρας, στενή συνεργάτιδα και φίλη” της πρώην εισαγγελέα.

Στην αναφορά του περιγράφει πως “ο τρόπος χειρισμού της όλης υπόθεσης …. ενδέχεται να συνιστά ένα νέο σκάνδαλο διότι η κοινωνία της Κέρκυρας, ακόμα μουδιασμένη και φοβισμένη από το τρομερό αυτό σκάνδαλο-μοναδικό στα δικαστικά φαινόμενα του δυτικού πολιτισμένου κόσμου, βοά και συζητά για νέο σκάνδαλο συγκάλυψης, το οποίο πιθανόν να συζητηθεί και αυτό στη Βουλή των Ελλήνων, για το οποίο θα επανέλθω σύντομα με τεκμηριωμένη αναφορά , επικαλούμενος πάντα σε όλο το κείμενο τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτηση του Χάρη Καστανίδη, τα πρακτικά της οποίας σας επισυνάπτω.

Ο προηγούμενος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Β.Πλιώτας στη συνεδρίαση της 47μελούς Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που απέπεμψε από το δικαστικό σώμα την επίορκο εισαγγελέα και στην οποία προεδρεύατε Κυρία Πρόεδρε, διετύπωσε δια ρητορικής ερώτησης τη κατηγορία «ποιος τη κράτησε τόσα χρόνια, 18 χρόνια στη Κέρκυρα, πως έμεινε πάρα πολλά χρόνια στη Κέρκυρα , και κακώς έμεινε τόσα χρόνια και σάπισε τη κατάσταση».

Άλλωστε γνωρίζετε καλά ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας … (ο οποίος εν μέσω απίστευτων εμποδίων προσπάθησε να εξυγιάνει τη κατάσταση και πολεμήθηκε) και όλοι οι Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Κέρκυρας εφέτος έφυγαν άρον άρον μην αντέχοντας αφενός μεν τη περιρρέουσα κατάσταση του σκανδάλου και των μη θιγέντων προσώπων του αφετέρου δε τη διαρκή χρέωση ποινικών δικογραφιών λίγες ημέρες πριν τη παραγραφή τους. Το ηπιότερο μέρος του σκανδάλου φαίνεται και στα ακροατήρια από τις ημερομηνίες παραγραφής των εγκλημάτων.

Και βέβαια συνεχίζει να ανθεί το ποινικό κύκλωμα.. Ενώ αυτή ήταν η κατάσταση ξαφνικά είδαμε πριν από λίγες ημέρες να προεδρεύει στο Τριμελές Εφετείο Κέρκυρας δικαστής που συνυπηρέτησε με την πρωην εισγαγελέα από το 2014 ή το 2015 μέχρι το 2020, συνεργάζονταν στενά και ήταν φίλες.

Η ….. όριζε ανακριτές και γνώριζε ή πληρέστερα ώφειλε ex officio να γνωρίζει, από την υψηλή θέση ευθύνης-προιστάμενου που κατείχε, για τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση κακουργημάτων και πλημμελημάτων !

Και ξαφνικά, με βάση το site του Εφετείου Κέρκυρας, βλέπουμε ότι θα προεδρεύσει και στη σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυρας όπου θα διεξαχθεί η πρώτη δίκη με κατηγορούμενη τη πρωην εισαγγελέα !

….Φαντάζομαι θα αντιληφθείτε τι θα συμβεί από τη Δευτέρα όταν μάθει ο λαός ότι μετετέθη η φίλη και συνεργάτις για να «δικάσει» τη φίλη και συνεργάτιδα που εξαφάνιζε δικογραφίες και έβλαψε το δημόσιο συμφέρον, οικονομικά συμφέροντα του δημοσίου, έβλαψε αδύνατους πολίτες που δεν βρήκαν το δίκιο τους, ωφέλησε μεγάλους ωφειλέτες του δημοσίου και κατηγορούμενους για πληθώρα κακουργημάτων και εν τέλει καταρράκωσε το κύρος της δικαιοσύνης !

Με τιμή και σεβασμό

Γιώργος Ν. Καλούδης