Μονόδρομος το "Ναι" της κυβέρνησης στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές ενώ ο Βελόπουλος ζήτησε: "Να διερευνηθεί και η κατασκοπεία που έγινε αποδεδειγμένα σε βάρος 17 Ελλήνων Βουλευτών".


edolio5 team

Θετικά απάντησε η κυβέρνηση, μην έχοντας άλλη επιλογή στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

Επιπλέον, θετικά απάντησε και στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, που με άτυπη ενημέρωση ζήτησε εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι πάνω στο τραπέζι της Κουμουνδούρου. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη του Α. Τσίπρα με το επιτελείο του και θα τεθεί και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που συγκάλεσε εκτάκτως ο Α. Τσίπρας.

Από την Κουμουνδούρου σημείωσαν ότι «τίποτα δεν θα ξεχαστεί και θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών», ενώ έκαναν λόγο για το ελληνικό WaterGate, το WaterGate του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καταιγιστικός ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας να μπει το "μαχαίρι πιο βαθιά".


Η Ελληνική Λύση χαρακτηρίζει ύποπτη την συμπεριφορά των τριών κομμάτων, που εξακολουθούν να παριστάνουν πως αυτή η σκανδαλώδης υπόθεση δεν υφίσταται και εμμένουν μόνο στην περίπτωση Ανδρουλάκη, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ευθεία απειλή στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Ελληνική Λύση συμφωνεί με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών, η οποία πλέον της καταγγελίας του κ. Νίκου Ανδρουλάκη θα πρέπει να διερευνήσει και τις σοβαρότατες καταγγελίες για την παρακολούθηση 17 Ελλήνων βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε επιτροπές ύψιστης εθνικής σημασίας.

Η συμπεριφορά τόσο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του καταγγέλοντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την συγκεκριμένη υπόθεση που παραπέμπει σε σκάνδαλο κατασκοπείας εις βάρος της πατρίδας μας, είναι εξόφθαλμα περίεργη, στα όρια της ύποπτης.

Πως είναι δυνατόν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να σιωπούν απέναντι στα συντριπτικά ευρήματα των αμερικανικών διωκτικών αρχών αλλά και διεθνών ερευνητικών οργανισμών που αποκαλύπτουν μία πρωτοφανή υπόθεση που συνιστά μέγιστη απειλή κατά της εθνικής μας ασφάλειας;

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούν με γνώμωνα το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον.


Η Ελληνική Λύση θα αγωνιστεί ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του τεράστιου αυτού σκανδάλου και να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Ελληνική δικαιοσύνη.