Πρόστιμο σε "τηλεοπτικό προξενητή" που έχει πληρωμένες εκπομπές σε κανάλια για να βρίσκει νύφες και γαμπρούς! Έστελνε SMS σε χιλιάδες πολίτες... για την πραμάτεια του.


edolio5 team

Τα μηνύματα έφταναν σε πολίτες χωρίς να έχουν κάνει κάποια επικοινωνία ή να έχουν δώσει κάποια στοιχεία. Ωστόσο, κατ’ εξακολούθηση από συγκεκριμένη εταιρεία γνωριμιών έπαιρναν μηνύματα που έλεγαν «ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ. ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ» ή «ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗ – ΓΑΜΟΣ».

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέτασε πλήθος καταγγελιών κατά του συγκεκριμένου γραφείου συνοικεσίων, αναφορικά με αζήτητη επικοινωνία μέσω αποστολής σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Στο πλαίσιο εξέτασης των καταγγελιών αυτών, η Αρχή απέστειλε στον υπεύθυνο επεξεργασίας έγγραφα ισάριθμα για τις καταγγελίες με τα οποία ζητήθηκαν οι απόψεις του για κάθε μία από τις ανωτέρω καταγγελίες, οι οποίες και επισυνάπτονταν στα εν λόγω έγγραφα.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Αρχής για επικοινωνία με τον υπεύθυνο επεξεργασίας μέσω των αναγραφόμενων στοιχείων διεύθυνσης και επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του κάθε ενέργεια κατέστη ατελέσφορη». Μετά την άρνηση της εταιρείας και σύμφωνα με τα στοιχεία των καταγγελιών υπέβαλε πρόστιμο 54.000 ευρώ στην εταιρεία γνωριμιών. Πρόκειται για γνωστό γραφείο γνωριμιών που κάνει πληρωμένες τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζοντας τα κελεπούρια που έχει αλλά για να τα μάθεις πρέπει να γίνεις μέλος στο γραφείο πληρώνοντας 700 ευρώ.