Αύριο στο εδώλιο του τριμελές εφετείου ο Παύλος Παπαδόπουλος για απάτη σε βάρος του γνωστού χρηματιστή Χρήστου Ζαχόπουλου! Πως του έφαγε 2,5 εκατομμύρια ευρώ με εγγύησεις τίτλους Μαϊμού της εταιρείας Avenir. Η ποινική του εκκρεμότητα με τον εφοπλιστή Κώστα Αγαπητό με φόντο πολλά εκατομμύρια ευρώ.


Του Άρη Σπίνου

Ένα ακόμη θύμα του γνωστού και περιφερόμενου ως χρηματιστή που συνελήφθη στις 19 Ιουνίου όπως είχε αποκαλύψει το edolio5 θα προσπαθήσει αύριο, Δευτέρα 28/02 να βρει το δίκιο του στις δικαστές αίθουσες.

Ο μέχρι τον Ιούνιο  άφαντος και διαβόητος στους χρηματιστηριακούς αλλά και άλλους επιχειρηματικούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος, .

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου τον εντόπισαν στο Κουκάκι. 

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, σε βάρος του εκκρεμούσαν τα κάτωθι διωκτικά έγγραφα:

α) υπ’ αριθ. 2869/2020 από 17/09/2020, Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών το οποίο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος του υπ’ αριθ: 21/2019 Εντάλματος σύλληψης του 19ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημ/κών Αθηνών, που αφορά πλαστογραφία που το συνολικό περιουσιακό όφελος και η συνολική περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα #120.000# ευρώ.

Β) υπ’ αριθ. 23/18 από 14/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.

Γ) υπ’ αριθ. 21/18 από 07/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.

Δ) υπ’ αριθ. ΒΜ397/2019 από 29/01/2019, απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Πειραιώς σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα οχτώ (18) μηνών. Ο Παπαδόπουλος μετά την σύλληψη οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Σήμερα όμως είναι ελεύθερος.  Ας έρθουμε όμως στο αύριο. 

Ο Παπαδόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο του τριμελές εφετείου για μια ακόμα κακουργηματική απάτη. Αυτήν την φορά σε βάρος του γνωστού χρηματιστή της Θεσσαλίας Χρήστου Ζαχόπουλου. Σύμφωνα με την δικογραφία ο Ζαχόπουλος του δάνεισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ως εγγύηση ο Παπαδόπουλος του έδωσε τίτλους μετοχών της εταιρείας Αβενίρ (Πρώην ΖΗΝΩΝ). Όλα αυτά έγιναν το 2010.  Όταν όμως ο Ζαχόπουλος πήγε να ρευστοποίηση τις μετοχές ανακάλυψε ότι ήταν μαϊμού. Μέχρι σήμερα η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί ούτε σε πρώτο βαθμό αφού έχει πάρει 2 αναβολές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το edolio5 και αύριο θα δοθεί νέα αναβολή όπως ισχυρίζεται σε φίλους του ο κατηγορούμενος. Που το ξέρει άραγε ; Να σημειώσουμε πάντως ότι πολύ σοβαρή δικογραφία που είναι σε γνώση το edolio5 εμπλέκει τον Παπαδόπουλο και σε πολύ μεγάλη απάτη, με το ίδιο κόλπο του δανείου σε βάρος του γνωστού εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού.