Ένας - ένας από τον πάγκο συνεπώνυμου υπουργού της ΝΔ! Οι συνεντεύξεις - ανακρίσεις στον 33χρονο Αστυνόμο Β' της ΕΥΠ για όσους θέλουν να πάρουν θέση διευθυντή σε κλιμάκια ανά την Ελλάδα. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν από τον νεαρό που κρίνει στελέχη με 25 χρόνια υπηρεσία σε επιχειρησιακές μονάδες.


Του ειδικού συνεργάτη 

Για το κατάντημα της ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο edolio5. Ίντριγκες και φατρίες που υποτάσσονται σε κομματικούς μηχανισμούς την έχουν κυριολεκτικά διαλύσει! 

Ένας νεαρός αστυνομικός, αστυνόμος Β' μόλις 33 χρονών που ανήκει στο Επιτελικό Γραφείο του Δκτη Δεμίρη μαθαίνω ότι καλεί υπαλλήλους (προφανώς όσοι έχουν μπιλιετάκι από το Μαξίμου) και τους παίρνει συνέντευξη - ανάκριση προκειμένου να επιλεγούν - αν ο ίδιος κρίνει - για τις νέες διευθύνσεις  που έχει ο καινούργιος Οργανισμός της ΕΥΠ.

 Βέβαια αυτό θα επεκταθεί και στις παλιές διευθύνσεις. Ο «εξωσχολικός» λοιπόν αυτός 33χρονος, που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο του Intelligence θα κρίνει 50χρονους και 60χρονους υπαλλήλους με πολυετή εμπειρία και εκπαιδευμένοι στο αντικείμενο της Υπηρεσίας τους για την καταλληλότητά τους. 

Η ευθύνη δεν είναι δική του αλλά αυτών που του ανέθεσαν αυτό τον ρόλο! Γίνεται αντιληπτό ότι οι συνεντεύξεις αυτές δεν έχουν καμία ουσιαστική ανταπόκριση αλλά αποτελούν μια τυπική διαδικασία αφού αυτό που μετράει είναι το μπιλιετάκι στο χέρι που θα κρατούν και θα έχουν την υπογραφή της αυλής του Μαξίμου.

Τώρα αν με ρωτάτε πια υπογραφή πρέπει να έχουν εδώ τα πράγματα μπερδεύονται. Τυπικά μετράει ο λόγος του Μυλωνάκη αλλά όπως μαθαίνω οι αντιστάσεις του Δημητριάδη με τους ανθρώπους που έχει καλά κρατάν. Έχει και ο Γεραπετρίτης με τον Σκέρτσο έναν ειδικό λόγο. Με λίγα λόγια με αυτά και με τα άλλα γελάνε οι γείτονες μας γιατί αυτό που είναι στην Κατεχάκη και ο κόσμος ξέρει σαν Ελληνική Μυστική υπηρεσία... κάτι άλλο είναι.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !