Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ποινική δίωξη της «παρέας» Λαβράνου! Οι πρώτες κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις την επόμενη εβδομάδα και ορισμένοι μάρτυρες που έχουν καταθέσει και θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους. Το νου σου εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση να μην την κοπανήσουν και τους ψάχνεις στο σύμπαν και στο τέλος στα χρεώσουν όλα.


Του ειδικού συνεργάτη

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων από το κοινό κέντρο ΕΥΠ - Predator φτάνει στο τέλος της με την άσκηση ποινικής δίωξης τουλάχιστον σε 10 πρόσωπα.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων , κάλεσε να καταθέσουν δύο μάρτυρες ως ύποπτοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι όμως έλαβαν προθεσμία.

Ειδικότερα, τα δύο πρόσωπα που κάλεσε ο κ. Ζήσης να καταθέσουν ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, και αναμένεται να παράσχουν εξηγήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τα ονόματά τους, ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί αλλά ήδη κουβεντιάζονται στα δημοσιογραφικά γραφεία. 

Το edolio5 τα γνωρίζει και προσθέτει στην είδηση αυτή ότι τουλάχιστον 8 ακόμα πρόσωπα που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει ως μάρτυρες θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους.

Μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει περισσότεροι από 40 μάρτυρες ενώ ο αρμόδιος ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, έχει λάβει απαντήσεις από όλα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν ζητηθεί από εισαγγελικές αρχές άλλων χωρών για την επίμαχη υπόθεση.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, το πολύ με την είσοδο του νέου δικαστικού έτους (16.9.2024). Αμέσως μετά ο κ. Ζήσης θα συντάξει το πόρισμά του και θα το παραδώσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για τις επόμενες κινήσεις που θα είναι οι διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !