Ο «αχαρτογράφητος» νεκρός που οπλοφορούσε και ο εκτελεστής που συνελήφθη! Το καρτέρι θανάτου στον Πειραιά και η πολλαπλή δολοφονία της Λούτσας το 2023. Ανοίγουν φακέλους στην ασφάλεια για να βρουν το αίτιο της οργανωμένης ενέδρας με νεκρούς στην Ακτή Μουτσοπούλου με δράστη έναν Κούρδο που περίμενε τα δύο θύματα του.


edolio5 team

Ένα καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο σχέδιο ακολούθησε ο Κούρδος δράστης της δολοφονικής επίθεσης χθες το απόγευμα μέσα σε γνωστό σούπερ μάρκετ στην Ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και ένα τραυματία, ο οποίος συνελήφθη 800 μέτρα από τον τόπο της αιματηρής δολοφονίας λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως μέχρι στιγμής από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, ο αλλοδαπός βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα περιμένοντας τους ομοεθνείς του. Μόλις τους είδε να πλησιάζουν τέθηκε σε επιφυλακή και όταν μπήκαν στο σούπερ μάρκετ τους ακολούθησε μέχρι το μανάβικο.

Εκεί ήταν που σήκωσε το όπλο που κρατούσε και χωρίς να υπολογίσει ότι ήταν μέσα στο μαγαζί πελάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής τους πυροβόλησε εν ψυχρώ!

Μια ηλικιωμένη που διατηρεί κατάστημα δίπλα από το σούπερ μάρκετ περιγράφει τον δράστη ως μελαχρινό, αδύνατο, ηλικίας 30 με 35 ετών.

Είπε πως καθόταν σε σκαλοπάτι στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και είπε σε μια κοπέλα που έχει επίσης κατάστημα στην περιοχή πως περίμενε κάτι φίλους. Μάλιστα, ρώτησε την κοπέλα αν μπορούσε να κάτσει σε καρέκλα που είχαν έξω από το μαγαζί για να κρύβεται!

«Άκουσα το μπαμ στις 5:30 το απόγευμα. Επειδή είχε πάρα πολύ κόσμο και αστυνομία με τα μηχανάκια να τρέχουν, δεν ήταν πολύ δυνατός ο θόρυβος. Τον είχα δει τον δράστη. Δεν μου άρεσε εκεί που καθόταν, σε ένα σκαλοπάτι εισόδου μιας πολυκατοικίας πολύ κοντά στο σουπερμάρκετ.

Είπε στην κοπέλα δίπλα στην επιχείρηση ότι περιμένει κάτι φίλους του και ζήτησε να κάτσει σε μια καρέκλα που είχαν έξω μάλλον για να κρύβεται, για να καλυφθεί. Έκανα βόλτα εγώ και δεν μου άρεσε που καθόταν εκεί. Δεν κάθισε πολύ. Αυτοί μπήκαν στο σουπερμάρκετ και άρχισε το μπαμ μπουμ. Η κοπέλα που είδαν στο μανάβικο πως δεν την πήρε καμία σφαίρα! Αυτός έφυγε αλλά το 100 τον “βούτηξε”. Οι άλλοι ήταν “τεζα”, ήρθε το ασθενοφόρο, τον έναν τον πήραν στο Τζάνειο, τον άλλον δεν ξέρω».

Άλλος υπάλληλος σε κοντινό κατάστημα ανέφερε:

«Εδώ ήμασταν, δεν ακούστηκε κάποιος πυροβολισμός. Λογικά το όπλο ήταν μικρού διαμετρήματος, κανένας δεν τον είδε την ώρα που έφυγε απλά ακούσαμε τους εργαζόμενους μέσα από το σουπερμάρκετ να βγαίνουν και να φωνάζουν σε πανικό “ένα ασθενοφόρο, αστυνομία, έπεσαν πυροβολισμοί”. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Πας να πάρεις γάλα και ξαφνικά φεύγουν σφαίρες γύρω σου. Δεν έχει ξαναγίνει πιστεύω κάτι τέτοιο σε σουπερμάρκετ, είναι εξωφρενικό. Μέχρι να καταλάβουμε τι έχει γίνει και για μας ήταν σοκαριστικό. Ο ένας ήταν μπρούμυτα κάτω ακίνητος, ο άλλος ανάσκελα και μίλαγε στο τηλέφωνο. Λένε ότι έτρεχε με το όπλο στο χέρι. Ο κακός χαμός εδώ. Παρασκευή απόγευμα».

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχει μπει ένα διαμέρισμα της περιοχής.

Βρίσκεται επί της οδού Φραγκιάδων, μόλις 100 μέτρα από το σούπερ μάρκετ και εξετάζεται αν εκεί έμεναν τα θύματα της επίθεσης. Το σπίτι νοικιάζεται με βραχυχρόνια μίσθωση (airbnb),


Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΛΑΣ «ξεσκονίζει» παλιές υποθέσεις αναζητώντας κάποια σύνδεση. Πιο συγκεκριμένα, ερευνάται η υπόθεση στην Λούτσα τον Σεπτέμβριο του 2023 στην οποία είχαν χάσει την ζωή του έξι Τούρκοι, οι οποίοι ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, θα εξεταστεί υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να διευκρινιστεί τι συνέβη πριν το επεισόδιο ενώ αναζητούνται και αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ Εξετάζουν αν οι τρεις άνδρες από την Τουρκία είχαν ποινικό παρελθόν στη γειτονική χώρα, αλλά και αν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο δράστης των πυροβολισμών, που συνελήφθη με το όπλο στα χέρια, περίπου 800 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. «Τους πυροβόλησα γιατί είχαν σκοτώσει συγγενή μου στην Τουρκία», φέρεται να ανέφερε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 «αχαρτογράφητος», φέρεται να είναι και ο 42χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, πριν προλάβει να τραβήξει το όπλο που είχε πάνω του.


Στο μικροσκόπιο των αρχών, βρίσκονται παλαιότερες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται Τούρκοι υπήκοοι, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν κάποιο από τα πρόσωπα συνδέονται με αυτές.

Ένα από τα ενδεχόμενα που δεν έχει αποκλειστεί, είναι οι δράστης και θύματα να πέρασαν τα σύνορα για την Ελλάδα, αναζητώντας καταφύγιο από κάποια αντίπαλη συμμορία. Με βάση αυτή την εκδοχή, τα στελέχη της Ασφάλειας, εξέτασαν αν υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος με το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Λούτσας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει κάποιο στοιχείο.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !