Χειροπέδες σε σπείρα εφοριακών - εκβιαστών! Η εφοδος των αδιάφθορων στα γραφεία της ΔΟΥ και οι συλλήψεις της διευθύντριας που ούρλιαζε, του υποδιευθυντή και 3 υπαλλήλων. Κατηγορούνται 2 ακόμη ιδιώτες - λογιστές που έφεραν τους «πελάτες». Ο κοριός που παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες επί 2 χρόνια. Πιάστηκαν στα πράσα την ώρα που έπαιρναν φάκελο με 10.000 ευρώ από επιχειρηματία.


edolio5 team

Στη σύλληψη επτά ατόμων, 5 εφοριακών και 2 ιδιωτών για υπόθεση διαφθοράς προχώρησαν αστυνομικοί την Τρίτη 21/5, έπειτα από απροειδοποίητο έλεγχο σε γραφεία ΔΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του edolio5 στις 13:00, άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ήλεγξαν τόσο τα γραφεία σε ΔΟΥ της Χαλκίδας όσο και τα αυτοκίνητα των εφοριακών, και προχώρησαν στη σύλληψη της διευθύντριας, του υποδιευθυντή, 3 υπαλλήλων της ΔΟΥ και 2 ιδιωτών.

Η διευθύντρια ούρλιαζε πως είναι αθώα!

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, με τους επτά συλληφθέντες να μεταφέρονται στην Αθήνα, καθώς κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.



Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν οι φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Όπως προέκυψε, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των -10.000- ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι αδιάφθοροι της ΕΛΣΑ είχαν ενεργοποιήσει μεθόδους τεχνικής παρακολούθησης - κοριός τηλεφώνων - προκειμένου να δέσουν την υπόθεση.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !