Όλο το παρασκήνιο! Η «επιχείρηση» της ΕΛΑΣ στήθηκε από την Αθήνα για να μην διαρρεύσει. Η έφοδος και η σύλληψη του Παναγιώτη Λαλιώτη με την φίλη του, στην Πάτρα για εκβιασμό που βρέθηκαν με 150.000 ευρώ στο χέρι. Ο πολιτευτής και η κατηγορία από τον ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας «ΠΡΩΤΟ» Βασίλη Καϊμακά για απαίτηση από τον συλληφθέντα 300.000 ευρώ. Ο συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων Πατρών και η «μάχη μέχρι θανάτου» του προέδρου εναντίον του αντιπροέδρου.


edolio5 team

Εδώ και λίγες ώρες έγινε γνωστή η είδηση που προκαλεί σεισμό στον χώρο των συνεταιρισμών ! Οι αποκαλύψεις στην Αχαΐα, για έναν πρώην υποψήφιο βουλευτή των ΑΝΕΛ και τελευταίο υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Ο φερόμενος ως εκβιαστής, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ  είναι ο Παναγιώτης Λαλιώτης αντιπρόεδρος των Αγελαδοτρόφων Πατρών, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό εναντίον του ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας «Πρώτο», Βασίλη Καϊμακά, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πατρών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του Βασίλη Καϊμακά στο Τμήμα Εκβιαστών Αθήνας, αφού ο ίδιος δεν εμπιστευόταν το αντίστοιχο Τμήμα Διωκτικών Αρχών στην Πάτρα.

Η επιχείρηση στήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών Αθήνας, την Παρασκευή (5/1) έκαναν έφοδο στην Πάτρα και συνέλαβαν τον πρώην υποψήφιο βουλευτή, Παναγιώτη Λαλιώτη, μαζί με την 37χρονη φίλη του.

Ο Λαλιώτης και η σύντροφος του συνελήφθησαν με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στα χέρια, που όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ξεπερνά τα 150.000 ευρώ σε 5οευρα και 100ευρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τους ισχυρισμούς του μηνυτή  ο Παναγιώτης Λαλιώτης ζήτησε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πατρών, το ποσό των 300.000 ευρώ, ώστε να τους παρέχει «συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου».

Στην συνέχεια, αφού είχαν προγραμματίσει συνάντηση, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με μια φίλη του και συνελήφθησαν κατά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των 150.000 ευρώ, το οποίο είχε προσημειωθεί.

Η επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί με 10 οχήματα, ενώ κατέσχεσαν και το όχημα που επέβαιναν οι συλληφθέντες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών κρατάει χρόνια και μάλλον υπάρχουν πολλά «άπλυτα» να βγουν στη φόρα. Είναι προφανές ότι το edolio5 θα δημοσιεύσει την άποψη των αναφερόμενων στο ρεπορτάζ εφόσον οι ίδιοι το θελήσουν αφού προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους αλλά δεν κατέστη κάτι τέτοιο δυνατό.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στην Πάτρα, 50χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία,ο 50χρονος ζήτησε από μέλη διοικητικού συμβουλίου αγροτικού συνεταιρισμού το ποσό των -300.000- ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των -150.000- ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !