Το απόρθητο «καθεστώς» του εγκεφάλου των υποκλοπών ΕΥΠ - Predator Γιάννη Λαβράνου κυριαρχεί στην ΕΛΑΣ ακόμη και σήμερα! Αξιωματικοί στην οικονομική αστυνομία, στο Εσωτερικών Υποθέσεων και στην ΔΙΔΑΠ δίνουν αναφορά μόνο σε αυτόν και την «παρέα» του.


Του ειδικού συνεργάτη

Εάν ο νέος υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν ξηλώσει τα «ορφανά» του Γιάννη Λαβράνου που αλωνίζουν στην ΕΛΑΣ τότε «θα τον φάνε» μέρα μεσημέρι χωρίς να το καταλάβει. 

Τα ορφανά του Λαβράνου», είναι οι αξιωματικοί που από το 2010 έως και σήμερα συνεργάστηκαν με τον επιχειρηματία και δημιούργησαν από κοινού έναν «άτυπο μηχανισμό» ο οποίος σιγά – σιγά έχει αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια.

Αυτό το σύστημα μέσα στην Αστυνομία παρείχε απόλυτη προστασία στον Λαβράνο, την οποία με τη σειρά του ο επιχειρηματίας τη χρησιμοποιούσε για να αντλεί πολιτική και επιχειρηματική επιρροή πουλώντας εκδούλευση έναντι αμοιβής σε επιχειρηματίες.

Με την πολιτική επιρροή ο Λαβράνος προωθούσε τους «δικούς» του αξιωματικούς σε καίριες θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Απομεινάρια του συστήματος Λαβράνου βρίσκονται ακόμη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον επικουρούν.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι ακόμη ένα από τα απόρθητο άντρο του Λαβράνου.

Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες προέρχονται από εισαγγελείς που για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με άρνηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας να τους επικουρήσει σε έρευνες και ελέγχους που αφορούσαν στον Λαβράνο και τους συνεργάτες του. 

Και η άρνηση αυτή εκτείνεται από την υπόθεση των υποκλοπών έως και σε έρευνες για πλαστογραφίες, ελέγχους για απάτες ΦΠΑ τύπου «καρουζέλ», κ.α. Ακόμη και η ΔΙΔΑΠ με έδρα το Περιστέρι που έχει την δυνατότητα να κάνει αυτόνομες επισυνδέσεις κατά 95% βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Γιάννη Λαβράνου. 

Πάντα κατά τα καταγγελλόμενα, πλήθος εισαγγελικών παραγγελιών έμειναν στο «περίμενε» γιατί τα παλικάρια που έκαναν κουμάντο στο μαγαζί αυτά είχαν άλλες προτεραιότητες. Το σύνολο των αξιωματικών που υπηρετεί στην οικονομική αστυνομία έχει «ουρά» και σήμερα από την εποχή Γεροβασίλη. Το ίδιο συμβαίνει και στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων. Εκτός από 2 - 3 αξιωματικούς όλοι οι υπόλοιποι αναφέρονται στον Λαβράνο και την παρέα του. Αν ο υπουργός δεν ξέρει ονόματα με χαρά θα ανηφορήσουμε στην Κατεχάκη να του τα δώσουμε με αποδείξεις και φωτογραφίες.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !