Η σιωπή από τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ! Η συμφωνία - σκάνδαλο ΔΕΗ με την Intrakat ( που γίνονται συνέταιροι) και χαρίζει 1 δις ευρώ στην τσέπη των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη και Εξάρχου! Οι ευλογίες της κυβέρνησης, ο ρόλος της CVC και ο Στάσης που έκανε το «πάντρεμα». Εισαγγελέας υπάρχει ;


Του ειδικού συνεργάτη

Είναι προφανές ότι το μπούκωμα των ΜΜΕ από τις διαφημίσεις της ΔΕΗ και της Intrakat έχουν εξαφανίσει το μεγάλο σκάνδαλο με το χάρισμα ενός δις ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία της κατασκευαστικής εταιρείας των Μπάκου και Καϋμενάκη, προκειμένου να έχουν ρευστό χρήμα και να εξαγοράζουν ΜΜΕ για να τα στέλνουν στην αυλή του Μαξίμου. Διαβάζοντας τα όσα προβλέπει η συμφωνία της ΔΕΗ και του Ομίλου Intrakat, πρέπει να σας πω ότι αβίαστα κατέλεξα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα deal, που δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ότι η συμφωνία αυτή έγινε αποκλειστικά προς όφελος του διδύμου των εφοπλιστών του «μαύρου χρυσού». Προβλέπεται ότι ο Όμιλος Intrakat θα μεταβιβάσει στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW. Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο «Φραγκάκι» ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο «Καστρί» ισχύος 5 MW και τα έργα «Ζυγουρολίβαδο», «Τιμένιο», «Κακοδιάβατο» και «Κάρκαρος», αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης. Αέρας κοπανιστός! Το βασικότερο σημείο στο συγκεκριμένο deal έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισέλθει ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW, ενώ η συμφωνία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις. Εδώ αρχίζει το ζουμί.

Από το πρώτο σκέλος η Intrakat θα βάλει στα ταμεία της, περί τα 100 εκατ. ευρώ. Και από το δεύτερο με δεδομένο ότι θα έχει σύμμαχο τη ΔΕΗ του Στάσση, προοπτικά μπορεί να μιλάμε για ένα μέγεθος που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Επί τη ευκαιρία να σας πω ότι στην όλη συμμαχία, συμπεριλαμβάνονται και τα προς αξιοποίηση πάρκα, της Ρουμανίας. Για να μην σας κουράζω αυτές τις γιορτινές μέρες, το κυρίαρχο στο συγκεκριμένο deal έχει να κάνει με το γεγονός της συμπόρευσης της ΔΕΗ (της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της χώρας) με την Intrakat. Όπως και να το κάνουμε και μόνο το γεγονός της κοινής εταιρείας προσδίδει μια υπεραξία (αν όχι δύο και τρεις) στην εταιρεία των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου. Με την ευκαιρία να σας πω ότι μου προξένησε μια κάποια εντύπωση (αν όχι δύο και τρεις) και το γεγονός ότι δεν διέρρευσε απολύτως τίποτα στα ΜΜΕ από τις παρασκηνιακές επαφές που είχαν οι Γιώργος Στάσσης και Αλέξανδρος Εξάρχου που έκαναν το deal. Επίσης, οφείλω να επισημάνω για όση αξία έχει το γεγονός ότι το deal, «ευλογήθηκε» και από το CVC, που ως γνωστόν μετέχει στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το σκάνδαλο αυτό είναι πρωτοφανές και άνευ προηγουμένου.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !