Σε κατάρρευση και απαξίωση τα ΕΛΤΑ για να πουληθούν κοψοχρονιά σε Courier από το ΥπερΤαμείο! Έχουν 100.000.000 ευρώ μαύρη τρύπα ενώ «έκαψαν» 280.000.000 από «ενέσεις» κρατικής χρηματοδότησης μέσα σε 4 χρόνια.


edolio5 team

Σε λουκέτο οδηγούνται τα ΕΛΤΑ ή αλλιώς σε ξεπούλημα προκειμένου να διασωθούν! Η μεθόδευση είναι συγκεκριμένη.

Σημάδια  κατάρρευσης εμφανίζουν τα ΕΛΤΑ και είναι αμφίβολο αν φτάσουν αισίως τα 200 χρόνια λειτουργίας. Το ΥπερΤαμείο με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γρηγόρη Δημητριάδη θα πρέπει να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» καθώς το ταμείον είναι μείον.

Το στοιχείο που θα προκαλέσει αναταραχή είναι ότι έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ. Τα «καλά» νέα συμπληρώνονται με την κατακόρυφη πτώση των εσόδων από τα 318 εκατ. ευρώ του 2020 θα υποχωρήσουν στα 220 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση κατά 30% το 2022.

Τα ΕΛΤΑ  δέχθηκαν «ενέσεις» ρευστότητας συνολικού ύψους 280 εκατ ευρώ εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ προήλθαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα 180 εκατ. ευρώ προήλθαν από την καθολική υπηρεσία.
Η διοίκηση υλοποίησε σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης του προσωπικού με το κόστος να φτάνει τα 130 εκατ. ευρώ Η διοίκηση Κωνσταντόπουλου Μπαλούρδου είχε τη ευκαιρία να αξιοποιήσουν «ζεστό χρήμα» ύψους 150 εκατ .ευρώ για τη ν βελτίωση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ . Προς τα τέλη του 2022 η διοίκηση είχε αποχωρήσει λόγω σκανδάλων που είδαν το φώς της δημοσιότητας.

Τον Φεβρουάριο του 2023 η διοίκηση του Υπερ Ταμείου έφερε την Deloitte για διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο των ΕΛΤΑ με την εταιρεία να παραμένει ακόμη στα ΕΛΤΑ διότι τα ευρήματα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αρκετά για να συνεχιστεί ο οικονομικός έλεγχος ενώ ακόμη είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα όπως και το πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί στο ΥπερΤαμείο.
Τα ΕΛΤΑ σε διάστημα 4 ετών «έκαψαν» 280 εκατ. ευρώ και η εταιρεία «απαιτεί» νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ ευρώ. Είναι προφανές ότι μεθοδεύεται το ξεπούλημα τους σε εταιρεία Courier που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !