Το αισχρό ξεπούλημα των Ελληνικών τραπεζών και η ληστεία σε βάρος των Ελλήνων με λεία 50.000.000.000 ευρώ! Τα μπουκωμένα ΜΜΕ με διαφημίσεις που παρουσιάζουν το έγκλημα αυτό ως μέγα επίτευγμα και τα δεμένα χέρια της δικαιοσύνης με νόμο της Βουλής.


edolio5 team

Διαβάζουμε και ξανά διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες για την αποχώρηση του Ελληνικού δημοσίου από τις συστημικές τράπεζες, που συμμετέχει με το ΤΧΣ.Πρόκειται για την πιο αποτυχημένη ιδιωτικοποίηση τραπεζών, που πραγματοποιείται από την Ελλάδα με πολύ σοβαρές ποινικές συνέπειες αν και εφόσον αποφασίσει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη, με την προϋπόθεση ότι θα αρθεί με νέο νόμο από την Βουλή η ασυλία των τραπεζιτών.

Ευθύνη για αυτό το οικονομικό έγκλημα έχουν όσοι ενεπλάκησαν στην σύνταξη των νόμων που διέπουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ειδικά του 2011 με 2012.

Αυτό που πολλοί μπορεί να αγνοούν είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποίησε δύο μνημόνια για να στηρίξει τις τράπεζες με 54 δισεκ. και από αυτή την επένδυση του κράτους θα πάρει 3,5 με 4 δισεκ. δηλαδή ζημιά 50 δισεκ.
Ωστόσο στα 235 δισεκ. που χρωστάει η Ελλάδα στον ESM και EFSF συμπεριλαμβάνονται και τα 54 δισεκ. που θα πληρώσουμε κανονικότητα…

Στην Eurobank το ΤΧΣ επένδυσε συνολικά 10 δισεκ. σε κεφάλαια 5,72 δισεκ και σε κάλυψη χρηματοδοτικού κενού άλλα 4,20 δισεκ. ευρώ, αθροιστικά περίπου 10 δισεκ. ευρώ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πήρε 93,65 εκατ δηλαδή ζημιά περίπου 10 δισεκ. ευρώ.

Το ΤΧΣ επένδυσε στην Alpha bank 3,96 δισεκ και θα πάρει 281 εκατ και επειδή η UniCredit θα βελτιώσει οριακά το τίμημα από 1,33 ευρώ θα αυξηθεί στο 1,80 ευρώ ισοδυναμεί με 380εκατ ευρώ.
Η ζημιά από την Alpha bank ανέρχεται σε 3,96 δισεκ. – 380 εκατ = 3,58 δισεκ. ευρώ.

Το ΤΧΣ επένδυσε στην Εθνική 9,38 δισεκ. εκ των οποίων 8,46 δισεκ. σε κεφάλαια
Καθώς και funding gap το χρηματοδοτικό κενό τραπεζών που έσπασαν σε καλές και κακές π.χ. FBBank 456 εκατ που κατέληξε στην Εθνική τράπεζα και πλήθος συνεταιριστικών τραπεζών.
Άθροισμα περίπου 9,38 δισεκ. ευρώ.
Το ΤΧΣ κατέχει πλέον το 40,34% της Εθνικής που αξίζει 2,1 δισεκ.
Η ζημία από την Εθνική τράπεζα είναι 7,2 δισεκ. ευρώ περίπου σε σημερινές τιμές.

Το ΤΧΣ επένδυσε στην Πειραιώς 19,68 δισεκ εκ των οποίων 6,84 δισεκ. σε κεφάλαια και μαζί με τα 3 δισεκ. cocos και 9,84 δισεκ. funding gap το χρηματοδοτικό κενό τραπεζών που έσπασαν σε καλές και κακές.

Στην Ελλάδα όμως η ζημιά 50 δισεκ. ευρώ θα βαφτιστεί επιτυχία αφού η διαφημίσεις των τραπεζών τρέχουν σαν το ποτάμι σε όλα τα ΜΜΕ.

Η μεγαλύτερη αποτυχημένη ιδιωτικοποίηση στην παγκόσμια ιστορία είναι ελληνική, θα συμβεί προσεχώς με ζημιά 50 δισ
Και θα είμαστε όλοι ευτυχείς, θα έχουμε ιδιωτικές τράπεζες ξεχνώντας την ζημιά των 50 δισεκ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !