Το κινητό πρωτοκλασάτου πολιτικού (στενού φίλου των Λαβράνου) είχε πάρει φωτιά! Από αριθμό «γαλάζιου» παράγοντα της κυβέρνησης «παγιδεύτηκαν» τα 11 κινητά (3 δημοσιογράφων, πολιτικού αρχηγού, 4 επιχειρηματιών και 3 υπουργών της κυβέρνησης) με αποστολή του πλαστού domain «blogspot.edolio5.com».


Του ειδικού συνεργάτη

Κάθε μέρα τα στοιχεία που έρχονται σε γνώση της δημοσιογραφικής έρευνας του edolio5 είναι συγκλονιστικά ως προς την ύπαρξη του παρακράτους που δούλευε ανενόχλητο προκειμένου να προστατεύει τα σκοτεινά υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι 11 από τα 90 θύματα των υποκλοπών, είδαν το sms – παγίδα (ο αναγραμματισμός του edolio5) να έρχεται από νούμερο πολιτικού προσώπου που είναι γνωστό σε όλους όπως είναι γνωστή και η φιλία που διατηρεί με έναν εκ των εγκεφάλων που πρωταγωνίστησε στις υποκλοπές Γιάννη Λαβράνο.

Ειδικότερα, η παγίδευση των τηλεφώνων με το παράνομο λογισμικό του Predator γινόταν με την αποστολή ενός sms που περιείχε ένα παραπλανητικό link, (στην συγκεκριμένη περίπτωση το blogspot.edolio5.com) αντί του κανονικού ιστολογίου που είναι edolio5.blogspot.com, το οποίο εάν ο παραλήπτης το πατούσε, τότε γινόταν η παγίδευση του κινητού του.

Στο τετρασέλιδο έγγραφό της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρει στοιχεία για το κάθε θύμα του Predator. Συγκεκριμένα, αναφέρει τον αριθμό του τηλεφώνου του, τον φερόμενο αποστολέα, τον χρόνο αποστολής του επίμαχου sms αλλά και το link «παγίδα» που περιείχε. Η έρευνα συνεχίζεται και το γεγονός ότι ανατέθηκε προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί από την αδράνεια σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό είναι βέβαιο ότι πολλά σύντομα θα οδηγήσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου τους ιθύνοντες του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού σκανδάλου στην Ελλάδα. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !