Ανοίγει σαμπάνιες εις υγείαν της κυβέρνησης ο Βλάσης Γεωργάτος! Παραδόθηκαν στην αγκαλιά της «Γρηγόρης Μικρογεύματα» 60 αναψυκτήρια αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα. Το Colpo Grosso με τον φωτογραφικό διαγωνισμό και η συνεννόηση των 3 «αλυσίδων Franchise» Everest - Βενέτης - Γρηγόρης για την μεγάλη δουλειά με λεία τους τουρίστες.


Του Ειδικού συνεργάτη

Πριν λίγες ώρες, οι εργαζόμενοι στα αναψυκτήρια των μεγάλων μουσείων της πόλης, αλλά και στα αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων βρήκαν τις πόρτες κλειστές με σημείωμα δικαστικής επιμελήτριας.

Πρόκειται για μια απόφαση της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με τους επιχειρηματίες που διαχειριζόντουσαν τα αναψυκτήρια αυτά να καταγγέλουν πως «Η κυβέρνηση ξεπληρώνει γραμμάτια και λειτουργεί παράνομα» παραδίδοντας τα αναψυκτήρια σε μεγάλες αλυσίδες όπως η «Γρηγόρης Μικρογεύματα».

Μετά από διαγωνισμό που διενήργησε ο ΟΔΑΠ (πρώην ΤΑΠ) 60 αναψυκτήρια που διαχειρίζεται ο οργανισμός πέρασαν στη “Γρηγόρης μικρογεύματα” και οι σημερινοί εκμισθωτές των χώρων αποβλήθηκαν από αυτούς.

Ο νέος διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός για τις 3 μεγάλες ομάδες αναψυκτηρίων, και αυτό, απέκλειε όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μισθώσουν ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναψυκτηρίων ταυτόχρονα και δεν διαθέτουν τα τελευταία 5 χρόνια ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του 1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα “Κριτήρια Χρηματοοικονομικής Επάρκειας”.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα έπρεπε για να συμμετέχει κάποιος να έχει 10 αναψυκτήρια εν λειτουργία επί 5 χρόνια σε δύο Περιφέρειες της χώρας και 1 εκατομμύριο κύκλο εργασιών και μάλιστα μέσα στην πανδημία! Είναι αυτονόητο ότι ο διαγωνισμός ήταν κομμένος και ραμμένος για έναν εκ των 3 διεκδικητών (Everest, Γρηγόρης, Βενέτης) που φαίνεται ότι συνεννοήθηκαν στο παρασκήνιο και την δουλειά την πήρε ο Γρηγόρης. Επί της ουσίας η εταιρεία θα έχει μόνο κέρδη χωρίς να πληρώσει απολύτως τίποτα αφού τα καταστήματα θα τα επινοικιάση με την μέθοδο του Franchise με διπλάσιο μίσθωμα από αυτό που θα πλήρωνε ένας ιδιώτης αν το έπαιρνε μόνος του. Έτσι η Γρηγόρης Μικρογεύματα θα εισπράττει 60 ενοίκια χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !