Σπαρτιάτες - καιροσκοπισμός: 0 - 1 με «μαέστρο» τον Κασιδιάρη! Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη οι «Πατριώτες της Κονόμας». Ο «εμφύλιος πόλεμος» για τα 5.000.000 ευρώ της χρηματοδότησης. Διαλύθηκαν από την φιλοχρηματία τους μόλις πάτησαν στην κόκκινη μοκέτα και «μύρισαν» 500ευρα. Η απογοήτευση 250.000 ψηφοφόρων που προδόθηκαν και εμπιστεύτηκαν ένα τσούρμο «πολιτικών τυχοδιωκτών».


Του ειδικού συνεργάτη

Η ώρα πλέον της δικαιοσύνης είναι γεγονός! Οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο κόμμα - παρωδία είναι καταιγιστικές. Η μάχη των βουλευτών ενάντια του Στίγκα και το ανάποδο για το ποιος θα ελέγξει και θα καρπωθεί την κρατική χρηματοδότηση των 5εκατ. ευρώ έκανε φανερό τους πραγματικούς σκοπούς που είχαν από την πρώτη στιγμή ξεγελώντας τους 250.000 ψηφοφόρους που τους εμπιστεύτηκαν. Οι κατηγορίες περί Greek Mafia στους Σπαρτιάτες από τον Βασίλη Στίγκα έφεραν την εισαγγελική παρέμβαση με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ο καιροσκοπισμός του κόμματος των «Σπαρτιατών» πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την ψήφο 250.000 ψηφοφόρων και οδηγεί σε διάλυση ένα κόμμα που δεν μπρόρεσε να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις και αυτές δεν ήταν άλλες από το να βουτήξουν την κρατική χρηματοδότηση. Άεργοι και άνεργοι πολλοί εξ αυτών βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους.

Οι αναφορές περί μαφίας του Στίγκα και οι σχεδόν αντίστοιχες κατηγορίες των βουλευτών των για αυτόν  οδηγούν την Ελληνική δικαιοσύνη εντός του κόμματος με ότι σημαίνει αυτό. 

Οι βουλευτές των Σπαρτιατών,  οδεύουν προς ανεξαρτητοποίηση και σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 θα φτιαχτούν 3 ομάδες. Ο Στίγκας τάζοντας μέρος της κρατικής χρηματοδότησης σε όποιους τον ακολουθήσουν προσπαθεί να φτιάξει κοινοβουλευτική ομάδα με 5 βουλευτές, για να μην χάσει τα προνόμια ενώ οι υπόλοιποι είναι διασπασμένοι σε 2 κομμάτια. Στους «σοβαρούς» που την ομάδα αυτοί αποτελούν 3 βουλευτές και την άλλη ομάδα που αποτελείται από τον σκληρό πυρήνα.

Συνολικά έξι βουλευτές του κόμματος προτίθενται να ανεξαρτητοποιηθούν τις επόμενες ώρες ενώ την ίδια ώρα όπως προαναφέραμε ο Στίγκας προσπαθεί να μην διαλύσει η κοινοβουλευτική ομάδα τάζοντας χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση στους πιστούς που θα τον ακολουθήσουν.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη κάλεσε τον Βασίλη Στίγκα να καταθέσει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 11:00 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, για να δράσει αυτεπάγγελτα με ότι σημαίνει αυτό, κάτι που θεωρείται δεδομένο σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 από τον Άρειο Πάγο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πόλεμος γίνεται και από τις 3 πλευρές για την κομματική χρηματοδότηση, που για τους Σπαρτιάτες αγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο ή 4,8 εκατ. ευρώ την τετραετία. Να σημειώσουμε ότι ήδη ο Στίγκας διέγραψε 3 βουλευτές τον Ιωάννη Δημοτροκάλλη, τον Ιωάννη Κόντη και τον Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, χωρίς όμως αυτό να έχει καμία σημασία αφού οι ανεξαρτοποιήσεις τους θα γινονόντουσαν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5. Ήδη το ΣΚ σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 θα γίνουν ακόμα 3.

Πλέον ο αστερισμός των Σπαρτιατών θα κινείται γύρω από την παρέμβαση της δικαιοσύνης που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει ραγδαίες εξελίξεις. Ήδη εξετάζονται τα σενάρια αποβολής όλων των βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες ακυρώνοντας νομοθετικά την είσοδο του κόμματος στην Βουλή. Οι 12 έδρες ή θα μοιραστούν αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα ή θα διεξαχθούν εκλογές στις περιφέρειες αυτές. Σε κάθε περίπτωση πάντως η κρατική χρηματοδότηση θα παγώσει. Το ζητούμενο πλέον για τους βουλευτές των Σπαρτιατών είναι η μεταχείριση που τους επιφυλάσσει η δικαιοσύνη. Οι ψηφοφόροι τους παρακολουθούν τις εξελίξεις άναυδοι και απογοητευμένοι για την χαμένη ψήφο που τους έδωσαν.