Ο «γαλάζιος» Νίκος Ξανθουδάκης, ο εκβιασμός και η σύλληψη μέσα στο σπίτι του! Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ αγαπημένο παιδί της οικογένειας Μητσοτάκη και κομματάρχης της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά πούλαγε «νταβατζιλίκι» σε όποιον ήθελε να κάνει «δουλειά».


edolio5 team

Δεν έχει τέλος η διαφθορά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τούτη την φορά πρόκειται για τον Διοικητή ΒΟΑΚ Χανίων και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νικόλα Ξανθουδάκη. Γαλάζιος κομματάρχης, δεξί χέρι της Ντόρας Μπακογιάννη και ο άνθρωπος που όλοι γνώριζαν ότι έχει σημείο αναφοράς στην οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Αξιωματικός απασχολεί τις Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, εκκρεμούν σε βάρος του πολλές υποθέσεις διαφθοράς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Χανίων θα διεξαγόταν διαγωνισμός για την καντίνα που υπάρχει στην περιοχή. Ο Ξανθουδάκης, μυημένος όπως φαίνεται σε παιχνίδια εκβιασμού βρήκε έναν από τους ενδιαφερόμενους και του ζήτησε το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να «σπρώξει» τις διαδικασίες και να τον «βοηθήσει» να κερδίσει τον διαγωνισμό, διαφορετικά, θα τον έδινε όπως είπε σε… κάποιον δικό του.

Για κακή του τύχη, το θύμα απευθύνθηκε άμεσα στο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αθήνας. Από την στιγμή εκείνη ο Ξανθουδάκης με τεράστιο δίκτυο πληροφόρησης σε συναδέλφους του στα Χανιά είχε χάσει πλέον το παιχνίδι. Δεν χάθηκε χρόνος. Αμέσως ξεκίνησε να παρακολουθείται το τηλέφωνο και το σπίτι του κ. Ξανθουδάκη, ο οποίος ωστόσο εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια, οι δύο άντρες επικοινώνησαν εκ νέου προκειμένου ο εκβιαστής αστυνομικός να εισπράξει και το υπόλοιπο ποσό, περίπου 8.000. Κάλεσε τον ενδιαφερόμενο της καντίνας στο σπίτι του, καθώς ο ίδιος είχε σπάσει το πόδι του κι έτσι δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του edolio5, ο Νικόλας Ξανθουδάκης έχει εντός της κατοικίας του κάμερες οι οποίες βλέπουν έξω από το σπίτι του. Κάτι τέτοιο φυσικά τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι παρακολουθείται.

Το θύμα έφτασε ως την πόρτα του Αξιωματικού, μαζί με τα 8.000 ευρώ, τα οποία και ήταν προσημειωμένα. Την πόρτα, του άνοιξε ο γιος του Ξανθουδάκη! Επίσης αστυνομικός που υπηρετεί όμως στην Αθήνα. Πήρε τα χρήματα και κλείδωσε την πόρτα.

Η ιστορία λήγει κάπως δυσάρεστα για την οικογένεια Ξανθουδάκη, αφού αμέσως μετά η αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα μπήκε στο σπίτι, τους συνέλαβε και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Το απόγευμα της Δευτέρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Ο Ξανθουδάκης είχε δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να συμμετέχει ως υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στις εκλογές