Ιδού ο νέος υπουργός - νταραβεριτζής του Μαξίμου (στην θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη), που μιλάει «αντί αυτού» με επιχειρηματίες και κάθε λογής οικονομικό παράγοντα της διαπλοκής. Ο υπόγειος πόλεμος από τον «κοντό υπουργό» γιατί χάνει «πελάτες» και ο ρόλος του δίπλα στην Μαρέβα που τον στηρίζει με νύχια και δόντια για τον έλεγχο της ΕΥΠ και οι επαφές με τους «πρόθυμους» δικαστές.


Του ειδικού συνεργάτη

Η έλευση της νέας κυβερνητικής εξουσίας, με νέα πρόσωπα έχει επιφέρει και ραγδαίες αλλαγές ως προς το κουμάντο που κάνουν, τις επαφές για λογαριασμό του Μαξίμου με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες!

Δηλαδή το νταραβέρι με τις κάθε λογής εξυπηρετήσεις αλλά και την διαμόρφωση των σχέσεων της κεντρικής εξουσίας με τα ισχυρά συμφέροντα και την Διαπλοκή! Αυτό τον ρόλο μέχρι εχθές τον είχε ο Γ. Δημητριάδης.

Επειδή είναι λογικό και προφανές, οι σχέσεις αυτές να αντανακλούν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αφού όλα γίνονται με εντολή του φέρεται να τις έχει αναλάβει πρόσωπο πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη που γνωρίζει την σχετική ανθρωπογεωγραφία αλλά και τους συσχετισμούς ισορροπιών!

Πρόκειται για τον Σταύρο Παπασταύρου που ήταν και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά. Φυσικά οι υπερεξουσίες που έχει πάρει πλέον πάνω του,  έχουν δυσαρεστήσει κυρίως 2 - 3 υπουργούς που βλέπουν να χάνουν τις επαφές που είχαν με καλούς «πελάτες» και όπως μαθαίνουμε ετοιμάζουν υπόγειο πόλεμο σε βάρος του. Κυρίως ο πόλεμος γίνεται από τον κοντό υπουργό που επισκεπτόταν συχνά - πυκνά λόγο χαρτοφυλακίου την ολιγαρχία της διαπλοκής. Η εποχή Σαμαρά έχει αφήσει σημάδια στην πλάτη του Παπασταύρου που κάποιοι ψάχνουν να τα βρουν, όσοι δεν τα έχουν βρει,  σε φορολογικούς παραδείσους. Να σημειώσουμε ότι ο Παπασταύρου διατηρεί άριστες σχέσεις με την σύζυγο του πρωθυπουργού που το στηρίζει με νύχια και δόντια και αποτελεί πλέον και την γέφυρα ισορροπίας για την σιωπή που θέλει να εξασφαλίσει ο Μητσοτάκης από τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό με αντάλλαγμα την προεδρία της δημοκρατίας. Ο Παπασταύρου έχει ανοίξει πολλά μέτωπα επαφών, όπως σας έχει ενημερώσει το edolio5 και δυστυχώς δεν το ξέρει καλά το παιχνίδι. Τα ραντεβού του μαθαίνονται πριν καν τα κλείσει