Με εντολή Μαξίμου κόβεται το 70% του ψηφοδελτίου που είχε στήσει ο «Mr Ζεϊμπέκικος»! Ξεσηκώνονται οι τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρίζουν Σγουρό. Η «γραμμή» Πατούλη για «θάψιμο» του «εκλεκτού» και το σύνθημα των οργανωμένων στελεχών για τον Χαρδαλιά «άπαξ αποστάτης για πάντα αποστάτης».

Του ειδικού συνεργάτη

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και όλα δείχνουν ότι θα γιγαντωθεί στις τάξεις όχι μόνο των οργανωμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των απλών μελών δεν έχει προηγούμενο.

Δεκάδες στελέχη της παράταξης Πατούλη που στο σύνολο τους ξεπερνούν το 70% έχουν πάρει «μήνυμα» ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Χαρδαλιά αφού προηγούνται οι εκλεκτοί τόσο του ιδίου αλλά και της παρέας Μητσοτάκη που ως γνωστόν ο νυν περιφερειάρχης είχε διακόψει κάθε επαφή. Ήδη τα τηλεφωνήματα έχουν πάρει φωτιά και η γραμμή που έχει δοθεί από στελέχη του Πατούλη είναι να υποστηριχθεί ο Σγουρός. Παρά τις φωτογραφίες που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου και δείχνουν τον Πατούλη μαζί με τον Χαρδαλιά για επικοινωνιακούς λόγους τα μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν.  Το ίδιο συμβαίνει και στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ και αυτό συσχετίζεται με τα χρίσματα που έχουν δοθεί σε υποψηφίους γαλάζιους δημάρχους που ως κριτήριο επιλογής τους είχαν πόσο κοντά ήταν προεκλογικά σε κολλητούς βουλευτές που υποστηριζόντουσαν από το Μαξίμου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, μεταξύ άλλων, προέδρου τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στα Νότια Προάστια, όπου δεν πήρε χρίσμα για υποψήφιος Δήμαρχος ενώ ο ίδιος σήμερα είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο που πολιτεύεται. Αντίθετα το χρίσμα δόθηκε σε ΠΑΣΟΚογενή υποψήφιο επειδή έκανε τραπεζώματα προεκλογικά σε γαλάζιους βουλευτές. Ήδη κυκλοφορούν μέσω κινητών τηλεφώνων φωτογραφίες του Νίκου Χαρδαλιά, όταν ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και τον Γιάννη Σγουρό ως αντιπεριφερειάρχης και ταυτόχρονα γαλάζιος δήμαρχος του δήμου Βύρωνα. Οι τοίχοι της Αθήνας ήδη έχουν τα συνθήματα «Χαρδαλιάς. Απαξ αποστάτης για πάντα αποστάτης».