Η ΕΛΑΣ περιμένει αντίποινα και κοιτάει από μακριά! Ξεκαθάρισμα «τσιγαράδων» στον Ασπρόπυργο. Τοποθέτησαν έξω από το σπίτι ομογενή από την Ρωσία 10 κιλά δυναμίτη και ανατίναξαν μια γειτονιά, γκρεμίζοντας 5 σπίτια και 11 αυτοκίνητα που έγιναν άμορφες λαμαρίνες.


edolio5 team

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή του Ασπροπύργου, επί της οδού Ειρήνης. 

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα επί της οδού Ειρήνης, σε σπίτι που κατοικεί ομογενής από την Ρωσία με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε 5 σπίτια όπως και σε 11 αυτοκίνητα.

Οι εικόνες από την οδό Ειρήνης αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής με ΙΧ να έχουν καταστραφεί και κτίρια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ταυτόχρονα, έχουν σπάσει αγωγοί ύδρευσης.
Η εκτίμηση των πυροτεχνουργών

Από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έκανα αυτοψία στον τόπο της έκρηξης εκτιμάται ότι επρόκειτο πιθανότατα για μεγάλη ποσότητα δυναμίτη, τουλάχιστον 10 κιλών με βραδύκαυστο φιτίλι και κοινό πυροκροτητή.

Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, ενώ οι δράστες αναζητούνται ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα μεταξύ ανθρώπων που διακινούν λαθραία τσιγάρα.