Όταν ο Ιούδας αγκάλιαζε υπέροχα! «Εμφύλιος» της παράταξης Πατούλη με τον αποστάτη Χαρδαλιά. Το «κόψιμο» του 70% των ανθρώπων του «συστήματος» του σημερινού περιφερειάρχη με «βαριά υπονοούμενα» για την θητεία τους και η συνάντηση στο σπίτι του «υπαρχηγού» για να δοθεί γραμμή να «πάνε αίμα» τον διάδοχο. Η επιστολή του «Μεγάλου», οι επιλογές της «πλάκας» με Celebrities, «άκαπνους», τραγουδίστριες, ποδοσφαιριστές και παίχτες Survivor που προτίμησε το Μαξίμου για να παραδώσει την περιφέρεια στον Σγουρό.


Του ειδικού συνεργάτη

Σας έχουμε ενημερώσει προ αρκετών ημερών για το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί τον μπροστινό ενός συστήματος από το Μαξίμου χωρίς καμία βούληση και πρωτοβουλία για τον ρόλο που τον βάλανε να κάνει. Οι μεγάλες δουλειές της περιφέρειας Αττικής τις οποίες θέλει να ελέγξει απολύτως ο πρωθυπουργός είναι ο κύριος λόγος που σφάχτηκε σε μια νύχτα ο «αυτόνομος» Πατούλης και τοποθετήθηκε ότι χειρότερο πολιτικά θα μπορούσε να βρει η ΝΔ. Μαζί με τον Πατούλη όμως «σφαγιάζονται» και δεκάδες άνθρωποι του. 
 
Σε επίπεδο περιφερειακών συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών, το 70% θεωρείται ήδη κομμένο. 

Η αλήθεια είναι ότι η «γραμμή» Μαξίμου, με ολίγον από… προειδοποίηση, έφερε αποτέλεσμα και κάποιες φωνές υποψηφίων που είχαν σηκώσει «παντιέρα» με αναρτήσεις τους, καταλάγιασαν αφού περιμένουν να βολευτούν κάπου και να πάρουν ένα μεροκάματο.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις αντιπεριφερειαρχών  που ήδη γνωρίζουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι και βλέπουν να διαρρέουν από το σύστημα Μαξίμου σε βάρος τους βαριά υπονοούμενα για την θητεία τους χωρίς όμως συγκεκριμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας, από τους στενότερους συνεργάτες του Γ. Πατούλη, ο οποίος παρά την ανάρτηση –άνοιγμα προς ΝΔ που έκανε στις αρχές Αυγούστου θεωρείται ήδη κομμένος .

Ακολουθεί ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών. Ο ίδιος θεωρείται «πουλέν» του Πατούλη, κάτι που και ο ίδιος παραδέχεται σε αναρτήσεις του και η αλλαγή που έγινε τον αιφνιδίασε. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν προχώρησε σε κάποια ανάρτηση υπέρ Χαρδαλιά μετά τα γεγονότα, παρά μόνον σε ευχαριστήρια ανάρτηση για τον πρώην περιφερειάρχη.

Ένα ακόμη πρόσωπο που σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 αποτελεί παρελθόν είναι ο Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Ειδικά για αυτόν σύμφωνα με πληροφορίες το γραφείο Χαρδαλιά μοιράζει «ειδικό» No Paper προκειμένου να το σπιλώσει. Τον δρόμο της εξόδου βλέπει και ο αντιπεριφερειάρχης Κόκκαλης.

Αντίστοιχα, εκτός επιλογών Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών φαίνεται να είναι και ο Ανδρέας Λεωτσάκος. 


Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η Πειραιώς με ευθύνη του Θανάση Νέζη όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του edolio5  που ορίζει 100% το ψηφοδέλτιο, με θεατή και άβουλο τον Χαρδαλιά, εκτός από τους παραπάνω, πρόκειται να “κόψει” και δεκάδες άλλους υποψήφιους που είχε επιλέξει ο Γ. Πατούλης.

Την ίδια ώρα ήδη διαρρέονται οι αρεστοί του συστήματος της ΝΔ που έχουν πέσει όλοι πάνω τους για να εκλεγούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις υποψηφιότητες θα βρίσκονται αυτές της αδερφής της Όλγας Κεφαλογιάννη, Χριστίνας, στο Κεντρικό τομέα αλλά και της συζύγου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, Άννας Μαρίας Φλώρου - Τσικρικώνη, με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά έχοντας διατελέσει Αντιδήμαρχος στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού η οποία θα είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα. Στην ίδια περιοχή υποψήφιος θα είναι ο γνωστός ποινικολόγος, Σπύρος Δημητρίου, αλλά και ο καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής.

Ακόμη υποψήφια θα είναι η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου, η Έρρικα Πρεζεράκου θα είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα, ο καλαθοσφαιριστής Σοφοκλής Σχορτσιανίτης θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα, ο τερματοφύλακας Βασίλης Κωνσταντίνου θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στον Κεντρικό Τομέα και ο παλαίμαχος αμυντικός, Νίκος Καρούλιας, στον Βόρειο Τομέα. Υποψήφιος θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ο νικητής του Survivor Σάκης Κατσούλης. Μιλάμε για υποψηφιότητες που δεν έχουν καμία πολιτική οντότητα παρά μόνο «χλιδή δημοσιότητας».

Να σημειώσουμε σύμφωνα με πληροφορίες πέρα πάσης αμφισβητήσεως πριν λίγες μέρες έγινε συνάντηση στο σπίτι του υπαρχηγού του Γιώργου Πατούλη, που αυτές τις ημέρες λόγο των γεγονότων εμφανίστηκε σε πολλά ΜΜΕ όπου αποφασίστηκε μεταξύ 70 και πλέον παρισταμένων που γνωρίζουν ότι είναι κομμένοι να πολεμήσουν με λύσσα τον Χαρδαλιά και το σύστημα της ΝΔ που κυριαρχεί το στέλεχος του Μαξίμου Θανάσης Νέζης επειδή όχι μόνο του κόβει αλλά κυρίως επειδή διαρρέει χωρίς στοιχεία βαριά υπονοούμενα σε βάρος τους για τα έργα και τις ημέρες τους στην περιφέρεια Αττικής. Στην ίδια συνάντηση μοιράστηκε και η επιστολή του Γ. Πατούλη με ημερομηνία 1 Αυγούστου που έχει στείλει ο ίδιος σε όσους είχε συμφωνήσει ότι θα είναι μαζί του. Στην επιστολή αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομα του διαδόχου του Χαρδαλιά, ούτε φυσικά καμία προτροπή για υποστήριξη σε αυτόν. Στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε να γεμίσει το διαδίκτυο με τα έργα και τις ημέρες Χαρδαλιά όταν πρόδωσε την ΝΔ ως Δήμαρχος Βύρωνα και πήγε υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Σγουρό που σήμερα υποτίθεται ότι είναι αντίπαλοι.