Ο υποτακτικός της «αυλής Μητσοτάκη» μέχρι αηδίας, Θανάσης Νέζης! Ο «κοντός» του Μαξίμου για τις «βρόμικες δουλειές» που πνίγηκε στην αλαζονεία της εξουσίας και το ραντεβού με τον νεκρό «αρχινονό» Καπετανάκη. Από την εποχή που τον σφαλιάριζαν στο Λύκειο των Αγίων Αναργύρων και έφτιαχνε καφέ στον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ποιους έκοψε από το ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Αττικής και η συνήθεια του να στέλνει τον Χαρδαλιά να του παίρνει τσιγάρα.

Του ειδικού συνεργάτη

Ο ίδιος μπορεί να διατηρεί μεγάλο προσωπικό κόμπλεξ λόγο του ύψους που... δεν διαθέτει αλλά φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του με τις «βρομοδουλειές» που του αναθέτει ανά διαστήματα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η «εξαγορά» στελεχών άλλων κομμάτων, πετώντας τους ένα κομμάτι ψωμί ή δίνοντας τους τον ρόλο του «δημοσιογράφου» σε παρακμιακά κανάλια που έχουν υπόδικοι για κακουργήματα που εκβιάζονται από το Μαξίμου.

 Όσοι τον γνωρίζουν από τα παιδικά του χρόνια μιλούν για τον «Θανάσακη της Σφαλιάρας» που γυρνούσε στους δρόμους του δήμου Αγίων Αναργύρων, με το ίδιο παντελόνι και το ίδιο σακάκι. Φιλόδοξος αλλά υποτακτικός μέχρι αηδίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που σήμερα ήρθε η ώρα να «εισπράξει». Ο άνθρωπος που δεν έχει χτυπήσει κάρτα ποτέ στην ζωή του, με ανύπαρκτα προσόντα υπηρετώντας επί δεκαετίες ως υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του σημερινού πρωθυπουργού από την εποχή που ήταν απλός Βουλευτής. 

Όταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης έλυνε και έδενε στο Μαξίμου, ο Θανασάκης είχε ως έννοια να βρίσκεται πάντα ο καφές του Γρηγόρη πάνω στο γραφείο του. Όταν έβλεπε τον Δημητριάδη κοιτούσε το πάτωμα. 

Σήμερα που ο Γρηγόρης «έφαγε τα μούτρα του» με όσα έκανε, ο Θανασάκης τηλεφωνεί δεξιά και αριστερά και δίνει παραπολιτικά σε βάρος του όπως και για άλλα στελέχη της κυβέρνησης και του Μαξίμου που μπροστά τους, τους γλύφει όπως κάνουν άλλωστε όλοι οι αυλικοί... Τα χρόνια πέρασαν και η εξουσία που γεύτηκε ο Καλαματιανός  Νέζης τον γέμισαν με αλαζονεία. Μέχρι και ραντεβού με τον αρχινονό Καπετανάκη λένε πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ ότι έκανε όταν έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης! Γιατί άραγε ; 

Από την εποχή που ο Νέζης παρακαλούσε δημάρχους για ένα ραντεβού με τον τότε νεαρό βουλευτή Μητσοτάκη, σήμερα ο ίδιος λέει δεξιά και αριστερά ότι δίνει χρίσμα σε εκλεκτούς τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και φτιάχνει και τα ψηφοδέλτια για τις Εθνικές Εκλογές. 

Κάποιος θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και θα πρέπει να φροντίσει για αυτές τις δύσκολες μέρες. Πολλοί φίλοι του, από αυτούς που σήμερα υπόσχεται προστασία σε όλα τα επίπεδα, αρχίζουν και μιλάνε! Λένε πολλά για πολλούς. Μαθαίνουμε ότι το ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Αττικής το φτιάχνει ο ίδιος και ο Χαρδαλιάς θα μάθει τα ονόματα από το πρωτοδικείο.  Μιλάμε για υποψήφιο Περιφερειάρχη «μπροστινό» με όλη την σημασία της λέξης.

 «Ο Νικολάκης βλέπει τον Νέζη και αλλάζει πάνες» λένε στο edolio5 όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Όπως μας είπαν, προκειμένου να βάλει δικούς του ανθρώπους στο ψηφοδέλτιο και φυσικά να εκλεγούν, κόβει παλιούς εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους αφήνοντας «σημάδια» για το παρελθόν τους στην περιφέρεια. Ήδη θεωρούνται κομμένοι ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόπουλος και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πέπας και «έρχονται και άλλοι».